Lanseta...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- citizenics
- utilizator constant
Re: Lanseta...
Mersi Zvic. Cred ca m-am ales cu o lanseta. 

Mai bine incerci sa pui mana pe ea prima data, am patit-o deja de mai multe ori cu lansete destul de scumpe, descrierile erau perfecta dar cand am pus mana pe ele si le-am pescuit de cateva ori, nu mi-au placut. Eu unul nu mai cumpar fara sa vad inainte.
- citizenics
- utilizator constant
Ok.
sa te uiti si la MajorCraft...
au lansete foarte bune pt stiuca

Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Revin cu o alta idee, tocmai mi-am luat un shimano compre travel mh de 2.1m si mi se pare un bat foarte ok de stiuca la orice naluci, fast dar cu o fibra relativ moale, pe varf e mai moale decat premierul. La rezerva de putere mi se pare cam echivalent cu premierul. Pret foarte bun. O sa-l pescuiesc cat de curand si revin cu info daca te intereseaza.
Si compre M e fain, as zice ca e cam ca si un ML de la st croix. Inelele nu sunt grozave dar blancul pare puternic, gros in carne.
Si compre M e fain, as zice ca e cam ca si un ML de la st croix. Inelele nu sunt grozave dar blancul pare puternic, gros in carne.
citizenics scrie:Anul acesta ajung in delta, prin urmare musai sa-mi cumpar o lanseta spin pt. stiuca. Desi o sa pescuiesc cu ea doar cateva partide pe an, mi-am promis ca daca mai cumpar ceva scule de pescuit trebuie sa fie cat de cat calitative. Mulineta mi-am luat un Spro Redarc 10300.
Deci caut o lanseta de 2.20 - 2.40, putere 7-25 de g real , buna pt voblere, oscilante, rotative dar....as vrea la o adica sa pot pescui si cu niste gume si lanseta sa se descurce cat de cat acceptabil.
De ex. am crezut ca lanseta asta s-ar descurca onorabil, dar deja vreo 2 persoane mi-au zis ca e prea "moale":
http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... 34635.html
Asta am impresia ca e mai mult de gume :
http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... 38408.html
Ar mai fi asta:
http://www.totalfishing.ro/lanseta-saku ... 50757.html dar nu stiu nimic despre ea..
Sau am ar mai fi St. Croix Premier de 7'6'' PS76MF2 - 1/4 - 5/8 dar asta nu stiu daca duce pana in 25 de g si daca e potrivit pt. ce vreau eu.
Ca idee nu-mi place sa pescuiesc cu lansete de puteri supradimensionate si nici nu-mi plac lansetele foarte "tepene".
Poate ma ajuta careva cu o idee.
Este pe aici pe forum o lanseta Cormoran TR4 de 2,40 la vanzare.O lanseta versatila care merge la stiuca su nalucile cele mai uzuale (lingura,vobler,guma). Zic ca e exact ce ai cerut (nu te speria ca e 8-45 g , deoarece pe la 25 g e gata

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- citizenics
- utilizator constant
Da Zamfi, am vazut anuntul cu TR4. E o lanseta laudata chiar de la aparitia ei. Dar....intre timp mi-a ajuns acasa Premierul (multam pt. idee @zvic !) .Este ok, doar manerul mi se pare un pic grosut eu fiind obisnuit cu lansete de fly.
Am rezolvat si cu nalucile, am o problema cu alegerea firului textil.
Am rezolvat si cu nalucile, am o problema cu alegerea firului textil.

Hint pentru maner: slefuit pana la diametrul mandrinei. Da-mi o adresa de mail si iti trimit o poza. Diferenta ... in bine... e semnificativa.
Cum ti se pare batul fata de ce vroiai tu?
Cum ti se pare batul fata de ce vroiai tu?
- citizenics
- utilizator constant
Nu l-am testat pe apa....saptamana viitoare sunt in delta si dupa aceea pot zice mai multe. La prima vedere eu zic ca e ceea ce am vrut.
- citizenics
- utilizator constant
Am testat cu succes lanseta cu voblere, linguri, spinner-bait si gume. Are si o lungime de compromis mal/barca. Pare a fi o lanseta universala pt. aplicatiile pe care mi le-am dorit. Are si cateva stiuci la activ. De data asta spun ca am nimerit-o cu achizitia