lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bogdan_m.
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_m. » 21 Feb 2010, 19:04

ok, am inteles,
O sa ma mai informez si sa "sap" in continuare in discutiile de pe forum.
Oricum nu stiu ce sa-mi iau si mai rau ca nu ma pot decide.Tot timpul vad altceva, sunt multe in comert si vreau ba una ba alta.Asta e "goanga" mea de la creier.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 21 Feb 2010, 20:09

bogdanmoldovan scrie:ce parere aveti despre lansetele acestea?

-Lanseta Sonik Sk4 2,10m/3-10gr
-Lanseta Cormoran Black Star CM 2,10m/5-20gr
-Maver Stralis Light Plus Spigot 2,40m / 5-12gr sau spigot spin(2,10) 5-20 gr
-Lanseta Daiwa Heartland Walleye 2,10m 7-21gr

sau poate imi puteti da voi o idee.

merci
Pt. clean Maver-ul Starlis Light Plus e OK. Spigot Spin-ul e prea rigid....
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 21 Feb 2010, 21:31

Maver-ul ar fi o lanseta ok daca ar avea alt maner, un pic cam lung il are si Sonik-ul insa mult mai acceptabil mai ales la pescuitul cleanului.

Numai bine...

bogdan_m.
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_m. » 21 Feb 2010, 22:31

multumesc pentru raspunsuri.Am mai pescuit la clean dar asa in trecere, cu scule neadaptate, doar cu rotative etc. Acum vreau sa ma specializez si de aceea mai am niste intrebari pentru cine ma poate ajuta si e dispus sa imi raspunda.

Care ar fii culorile cele mai uzuale pentru voblerele de clean in cazul pescuitului pe Olt?(va intreb ca sa nu mai fac experimente ,si sa dau banii pe prostii, cum am facut de altfel pentru alte tipuri de pescuit,si rapitori)
Ce ar fi mai indicat textil sau monofilament(parerea mea monofilament)?

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 22 Feb 2010, 00:31

Despre Olt nu am de unde sa stiu, pe langa Buc pare ca un vobler no name firetiger de 3 gr face legea...
RX6 & Daiwa SS owner!

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 22 Feb 2010, 08:46

Presupun ca Oltul si Muresul e acelasi lucru (ca doar is frati gemeni), deci iti spun ce functioneaza pe Mures, caci pe Olt n-am dat.
In principiu, totul pare logic: cand apa e limpede, folosesti culori naturale: http://www.totalfishing.ro/vobler-salmo ... _28_86_105 sau http://www.totalfishing.ro/vobler-dorad ... _1015_1019 (eu prefer voblerase cat mai inchise la culoare, dar asta difera de apa, de culoarea substratului, de pestii momeala existenti in apa respectiva sau locul respectiv...oricum, culori naturale...negru, argintiu, alb...)
- cand apa e semitulbure, poti sa treci la culori mai tzipatoare, un firetiger de exemplu http://www.totalfishing.ro/vobler-salmo ... _28_86_105 sau http://www.totalfishing.ro/vobler-strik ... 277_28_519
- cand apa e super-tulbure, stai acasa si joaca-te pe calculator (Rapala Pro Fishing), doar daca nu dai la somn sau avat...acesta din urma se prinde bine in apa tulbure, am luat cateva bucati faine, si am inteles ca si somnul merge bine, dar nu ma pronunt, ca n-am prins niciodata.

Tot ce-am scris e valabil pentru clean....la stiuca nu mai ai nevoie de atatea reguli, cel putin cu un vobler firetiger poti pescui linistit in apa extrem de limpede, si prinzi stiuci fara probleme. Cleanul e mai fitzos un pic...

bogdan_m.
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_m. » 22 Feb 2010, 08:59

-multumesc mult de raspunsuri.Saptamana asta trebuie sa ma dotez pentru ca din 1 martie sunt liber vreo 3 zile doar pentru a merge la pescuit.Oricum nu imi fac sperante sa prind ceva pe Olt daca se vor tulbura apele, sau va creste debitul nu stiu cat.
-merci inca o data si fire intinse

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 22 Feb 2010, 09:37

LA clean lnsetele elastice pe varf sunt bune, fac singure treaba.

Grafit sau sticla iti trebuie un Light sau ML cu varf elastic. care sa arunce 1.5-9g.

Scrie răspuns