lanseta stiuca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: lanseta stiuca
2500 FD este acelasi corp cu 3000 SFD, cu mentiunea ca pe 3000 SFD intra mai putin fir, tamburul este shallow, de aici vine S in denumire.
Ia-ti mai bine o mulineta care sa aiba corp metalic, Ryobi Zauber, Spro Red Arc, (marimea 3000) sau mai apare la vanzare pe aici cate o Tica Taurus . Daca vrei sa fii in trend, ia-ti o clasa peste Technium, iti recomand Rareniumul si pentru stiuca as lua marimea 4000 de la ShimanoCristianK scrie:foloseste cineva Shimano Technium 3000 SFD la stiuca?
din ce am citit e mulineta foarte robusta, cu doar 3+1 rulmenti ce-i drept.....
nu prea ma prind care e diferenta intre 2500FD si 3000SFD....la greutate si putere de tractiune sunt identice.
s-a micsorat tamburul la modelul 3000, marindu-se frana?
Eu evit sa pescuiesc Zauberul 3000 cu naluci care au portanta mare, aici folosesc un Cabela's 3000 (copie Exceler american).
Okuma RTX 30 sau 35 n-ar merge?
ok...hai ca m-ati bagat iar in ceata....
eu asa am inteles ca pt stiuca trebuie o mulineta cu forta de recuperare in sarcina mare si technium are 8,5Kg....
minusul ar fi lipsa rulmentului/rulmentilor pe galet.
in afara de cele de mai sus imi puteti recomanda si altceva pana in 500 ron?
mersi

eu asa am inteles ca pt stiuca trebuie o mulineta cu forta de recuperare in sarcina mare si technium are 8,5Kg....
mersi
Forta mare o au mulinetele alea cu raportul cat mai mic. In kg se da cat tine frana, dar pentru mine asta e printre ultimele lucruri de luat in seama cand imi cumpar o mulineta, sunt mai importante angrenajele si mecanismele interne, felul cum aseaza firul (si okuma il aseaza prost) ,tamburul,materialul din care e facut corpul mulinetei si rotorul. Sub 500 ron n-as lua Shimano noua, gasesti la concurenta mulinete mai fiabile.CristianK scrie:ok...hai ca m-ati bagat iar in ceata....![]()
mersi
tito scrie:Forta mare o au mulinetele alea cu raportul cat mai mic. In kg se da cat tine frana, dar pentru mine asta e printre ultimele lucruri de luat in seama cand imi cumpar o mulineta, sunt mai importante angrenajele si mecanismele interne, felul cum aseaza firul (si okuma il aseaza prost) ,tamburul,materialul din care e facut corpul mulinetei si rotorul. Sub 500 ron n-as lua Shimano noua, gasesti la concurenta mulinete mai fiabile.CristianK scrie:ok...hai ca m-ati bagat iar in ceata....![]()
mersi
imi mai poti da niste exemple in afara de cele mentionate mai sus? ms
-
- veteran
Mulinete cu raport de recuperare mic sunt Daiwa Exceler S 2500, Spro Zalt Arc XS730, Shimano Technium 2500 FD. Pentru naluci reactive este bine sa cauti mulinete cu raport de recuperare de maxim 5:1, sunt mai solide.
Sunt hotarat sa imi iau o RYOBI ZAUBER L 3000.Dan Stefan C. scrie:Mulinete cu raport de recuperare mic sunt Daiwa Exceler S 2500, Spro Zalt Arc XS730, Shimano Technium 2500 FD. Pentru naluci reactive este bine sa cauti mulinete cu raport de recuperare de maxim 5:1, sunt mai solide.
Raportul este de 5.1:1...si am auzit numai de bine de Zauber.
bine faci