Lanseta Spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Gabriel Nenu
utilizator nou
utilizator nou

Lanseta Spinning

Mesaj de Gabriel Nenu » 12 Iul 2005, 19:42

Asaaaaaaaaa.Acum ca teoretic am terminat cu mulineta,ce puteti sa-mi spuneti dragi confrati despre lanseta de spinning.Mie mi-ar trebui o lanseta pentru stiuca/salau.Ce parere aveti,merita sa cumpar din magazin sau sa mai caut putin si pe linga...In prezent am un Cormoran 2,40 actiune rapida,putere 15-25(aici s-ar putea sa gresesc profund ca nu am mai pus mana pe ea de anul trecut,de fapt singura oara cind am folosit-o in Dunare),blank IM8.Ca lungime as prefera sa raman tot la 2,40 deoarece e mai versatila,o pot folosi atit de pe mal cit si din barca(de cele mai multe ori e de pe mal).

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 12 Iul 2005, 20:03

salut
in legatura cu batul de spin parerea mea este ca firma Cormoran produce bete foarte bune in raport calitate pret, dupa mine primul criteriu cand cumperi un bat este cati bani ai diponibili pt a investi intr-un bat, caci parerea mea este ca de geaba te intrebi ce bati sa cumperi daca nu ai pregatiti niste "maruntei" pt bat
pe site fi sigur ca toti iti vor sugera bete de marca G.Loomis, St.Croix...,
si alte marci super care chiar sunt bete super dar daca tu nu ai bani pt aceste bete iti faci doar sange rau
asa ca parerea mea este ca se te uiti pe siteuri care comercializeaza asa ceva si gasesteti un bat pe masura bugetului tau dupa care cere parerea celor de pe site cu privire la bat si la tipul de pescuit la care poate fi folosit
salut si succes

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 12 Iul 2005, 20:25

Ca pret mult mai acceptabile fata de loomis sau st.croix dar f.bune calitativ gasesti la cabela's unele ca XML chiar cu blank facut de loomis.
Iar dupa parerea mea sunt mult mai bune ca ,cormoran si ai o multime de modele in fc de ce vrei sa prinzi cu ele :wink:
Doar sa le poti face rost :idea:

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 18 Iul 2005, 12:00

pai daca ai deja un bat de spinning 2.40 de ce mai cauti altul?
parerea mea... asta cu batul cormoran nu stiu ce sa zic ca nu am pus mana.. in schimb legat de firma in sine am avut "placerea" sa dau la peste cu mulinete produse de cormoran... imi cer scuze de cuvant dar nu exagerez "execrabile"
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 18 Iul 2005, 20:40

salut
Gabi uitate la rubrica de anunturi de pe site ca sunt cateva bete bune facute pe blankuri foarte bune sau daca nu incerca sa vorbesti cu cineva care face la noi bete pe blankul pe care ti-ar place si la caracteristicile pe care le ceri tu
salut

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 19 Iul 2005, 03:46

Gabi ,

Nu te repezii sa cumperi alt bat daca deja ai unul.Nu cunosc CORMORAN-ul de care vorbesti,dar tine minte nu batul prinde pestele ci pescarul ce stie sa se adapteze la orice bat.Ce pot sa-ti spun sigur ca nu e la valoarea unei.....DAIWA EMBLEM Z 2500iA,dar poti prinde destul peste cu el si daca imediat ce ai pescuit cu el nu incerci un ST. CROIX AVID,un G.LOOMIS sau un ALL STAR(ca sa-ti dau doar cateva exemple),nu vei simtii diferenta si vei fii multumit.Mai tarziu daca vei avea ocazia sa incerci un bat similar din cele amintite iti vei da seama ca exista si bete mai bune decat CORMORAN-ul si mai mult ca sigur vei dorii sa ai si tu unul.
Azi mi-am terminat un bat facut pe blank ALL STAR TITANIUM traveler de 7'(2,15m.)W12 din trei bucati ,caruia i-am adaugat o extensie tot TITANIUM batul in final avand 3,20m.
Pot arunca cu el lejer 40-50g.Spunandu-i unui prieten de-al meu ca batul cantareste doar 145g.,aproape nu i-a venuit sa creada,dar e adevarat si am un cantar postal electronic f. bun.

De aceea te sfatuiesc inca nu-ti lua alt bat iar daca ai ocazia incearca sa pescuiesti cu un bat mai bun(poate au prietenii tai si te vor lasa sa-l incerci,dar repet imediat dupa ce ai pescuit cu batul tau,ca daca pescuiesti a doua zi nu mai simti diferenta asa de usor).

Partea proasta ca betele de care iti spuneam intra in alta categorie de preturi(normal si de calitate) si presupune sacrificii financiare ce nu sunt asa de usor de facut in Romania.

Fir intins,

Jean Scurtu

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 19 Iul 2005, 09:49

Nu stiu in ce masura experienta mea te poate ajuta, dar eu am inceput sa dau la lingura cu un bat "preistoric" marca Germina adus din RDG. Era bat plin, din fibra de sticla, destul de greu, din 2 bucati, si avea 2,10 m. Dupa o zi de lingurit, nu mai eram in stare a doua zi sa repet figura, din cauza febrei musculare. Am fost nevoit sa schimb de mai multe ori primele 2 inele de la varf din cauza santurilor create de nailon. In plus, la un moment dat, teava de la elementul mai gros a inceput sa se largeasca, si de multe ori, la lansare, lansam si elementul de varf al lansetei, care culisa pe nailon pana la vreo 15 - 20 m, iar apoi il pescuiam prin recuperarea firului. Am rezolvat aceasta problema prin montarea unui colier metalic cu surub pe teava de la elementul mai gros, ceea ce evident, a facut batul si mai greu, iar daca uitam sa plasez surubul de la colier inspre exterior (vis - a - vis de linia inelelor) atunci mi se intampla ca spirele de la lanseu sa agate surubul, iar nailonul se rupea si pierdeam lingura.
Totusi, cu un astfel de bat am prins cei mai multi pesti la lingura, si cred ca prin asta am intarit ideea ca nu batul prinde pestele, ci pescarul.
In prezent, folosesc un bat din 2 elemente, tubular, de 2,10 m, marca GIPO, pe are il am de cativa ani, si de care sunt foarte multumit.
Un bat de spinning, dupa parerea mea, se incearca astfel la "rece" (in magazin): se scutura bine, si se observa timpul necesar revenirii la pozitia "nemiscat". Cu cat mai repede, cu atat mai bine. De asemenea, amplitudinea ondulatiilor trebuie sa fie cat mai mica. (evident, vorbim de bat pentru greutatea de lansare potrivita, nu de bat foarte rigid, pentru rechini).
A propos de inercare in magazin, vezi sa nu ti se intample si tie ce mi s-a intampat mie.
Cu mai multi ani in urma, o binecunoscuta firma pentru pescari (nu spun denumirea) a deschis un magazin in oras. M-am prezentat imediat, si am incercat un bat de lingura din fibra de carbon, foarte usor, tubular evident, si care era si destul de rigid. L-am scuturat bine de tot, ca sa il "simt" cat mai bine. La un moment dat, am auzit un "poc", si varful batului si-a luat zborul inspre tavan. Nu stiam ce sa fac, dar vanzatorul cred ca era mai stingherit decat mine. Oricum, nu a zis nimic de o eventuala dezdaunare. Mi-a zis doar ca "nu-i nimic". Mi-a parut rau de ceea ce am facut, dar si azi consider ca nu am avut vreo vina.

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 19 Iul 2005, 11:27

tare asta cu incercatul batului ... ceva de genu am patit si eu ... observam indoirea unui bat pe zid si au sarit ca din foc cei de la magazin ca ce fac le rup batul:P... nu stiu vreun pescar mai experimentat sa-si dea cu parerea cum sa observam aceste lucruri... pe la americani am obervat ca au pentru blankuri au un fel de maner cu care se verifica actiunea...? :roll:
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Scrie răspuns