Salutari,
Mi-am facut si eu rost de o mulineta de casting, un Cabelas Black Label II.
Deocamdata nu am un bat de casting dar asa, ca sa vad si eu cu ce se mananca castingul asta, oare merge daca pun mulineta pe un bat de spining ?
Am un bat de 1,8m care are 7 inele, sunt din alea cu un picior, e vreo problema sa pun mulineta aia si sa ma joc unpic ? Adica se poate strica batul sau sa se rupa inelele ?
Numai bine !
lanseta spin + mulineta casting ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- mihaimircea
- veteran
pe mandrina cred ca poti s-o insurubezi, nu asta-i problema. Problemele sunt 2:
1. este mult prea incomod. Practic vei fi nevoit sa tii lanseta de cotor din spatele mulinetei pentru ca nu ai punct de sprijin ca in cazul mulinetelor de spinning (piciorul pe care il tii intre degete). La lansetele de casting ai tragaciul ala care te ajuta sa tii batul cum trebuie.
2. La lansetele de spinning inelele sunt montate pentru a sta in jos iar la cele de casting pentru a sta in sus. adica pe partea opusa spine-ului. E posibil sa ai probleme in lanseu daca dai cu o lanseta de spinning cu inelele in sus; oricum nu vei putea lansa cu mulineta in jos. Si probabil ca si distributia inelelor e putin altfel la casting decat la spinning. Nu e o probleme esentiala dar iti vei face o parere proasta de la inceput pentru ca probabil nu vei lansa bine.
1. este mult prea incomod. Practic vei fi nevoit sa tii lanseta de cotor din spatele mulinetei pentru ca nu ai punct de sprijin ca in cazul mulinetelor de spinning (piciorul pe care il tii intre degete). La lansetele de casting ai tragaciul ala care te ajuta sa tii batul cum trebuie.
2. La lansetele de spinning inelele sunt montate pentru a sta in jos iar la cele de casting pentru a sta in sus. adica pe partea opusa spine-ului. E posibil sa ai probleme in lanseu daca dai cu o lanseta de spinning cu inelele in sus; oricum nu vei putea lansa cu mulineta in jos. Si probabil ca si distributia inelelor e putin altfel la casting decat la spinning. Nu e o probleme esentiala dar iti vei face o parere proasta de la inceput pentru ca probabil nu vei lansa bine.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
eu sunt de parere ca poti sa o folosesti o data sau de doua ori ca sa iti faci o idee ... insa nu as recomanda sa o fololsesti mai mult ptr. ca s-ar putea sa ai anumite probleme in mod special la inele ... pe una de casting sunt distribuite (sau ar trebui distribuite) in asa fel incat firul sa nu atinga blancul deloc chiar daca batul este tensionat si inelele sunt cu 3 picioare, si sunt mult mai rezistente decat la cele de spinning ... de aceea zic ca s-ar putea sa ai probleme ... sa ti se rupa vreun crac de la vreun inel
si eu am pescuit cu o lanseta de spinning vreo 2 partide pana mi-a venit batul de casting ... intradevar sta mult mai bine in mana asta, dar a fost OK si cel de spinning cat pentru o prima impresie ....
numa bine
si eu am pescuit cu o lanseta de spinning vreo 2 partide pana mi-a venit batul de casting ... intradevar sta mult mai bine in mana asta, dar a fost OK si cel de spinning cat pentru o prima impresie ....
numa bine
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...