lanseta pentru pescuit la poppere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
lanseta pentru pescuit la poppere
Va cer sfatul in legatura cu achizitionarea unei lansete pentru pescuit la suprafata atat cu popere cat si cu stickbaituri,slidere sau glidere.Ce lungime ,putere de aruncare,actiune,eventual ceva modele?
Re: lanseta pentru pescuit la poppere
Scurta, 1.8-2.1m, ca sa poti controla cat mai bine popperul pe recuperare, respectiv jerkuri scurte, sacadate...
Firul textil te ajuta si el pentru o miscare cat mai curata... Iar in momentul atacului, nu te grabi sa intepi...uita-te la fir; cand se misca, atunci e momentul...
Spor!
Firul textil te ajuta si el pentru o miscare cat mai curata... Iar in momentul atacului, nu te grabi sa intepi...uita-te la fir; cand se misca, atunci e momentul...
Spor!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
Lanseta trebuie sa fie rigida, pentru a putea imprima nalucii o miscare corecta. Cauta lansete de jerk, puterea lor de aruncare o alegi in functie de greutatea nalucilor cu care pescuiesti.
Bine punctat... Am omis "rigida" dar da, este esential, pe jerkuri scurte, sa poate transmite impulsul cat.mai fidel popperului...Dan Stefan C. scrie:Lanseta trebuie sa fie rigida, pentru a putea imprima nalucii o miscare corecta. Cauta lansete de jerk, puterea lor de aruncare o alegi in functie de greutatea nalucilor cu care pescuiesti.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Domnilor, am si eu o intrebare referitor la intrebarea colegului care a deschis topicul: care lanseta este mai buna pentru imprimarea corecta a miscarii popper-ului? Dam Nanoflex 2,40 m sau Team Daiwa Tierra 1,80 m? Scuze ca m-am "bagat"si eu si multumesc pentru eventualele raspunsuri.ovidiu scrie:Bine punctat... Am omis "rigida" dar da, este esential, pe jerkuri scurte, sa poate transmite impulsul cat.mai fidel popperului...Dan Stefan C. scrie:Lanseta trebuie sa fie rigida, pentru a putea imprima nalucii o miscare corecta. Cauta lansete de jerk, puterea lor de aruncare o alegi in functie de greutatea nalucilor cu care pescuiesti.
Am citit pe forumuri in SUA ca multi folosesc ABU vendetta sau veritas pentru popping.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Nu-i chiar asa simplu cum pare , am dat cu lanseta scurta si teapana si nu mi-a placut , nu-i cam tot aia cu miscarea pe care trebuie sa o imprimi la glidere , slidere .... acuma eu dau cu poppere in curgatoare si poate e diferenta , nu stiu in ce apa vrei sa dai si la ce specie . Cu o lanseta mai moale parca alta e miscarea , prinde cumva mai bine pelicula apei in concavitatea popperu-lui si il face sa improaste mai bine apa si sa emita pocnituri mai faine , e doar constatarea mea , pe apele mele , ca specie tinta fiind avatul , iar cele mai multe atacuri le-am avut tragand popper-ul contra curentului ....conteaza si concavitatea popperului ... si tehnica de recuperare .
Lansetele de popping sunt de putere medium (cel mult MH) si au actiune fast dar se indoaie ceva mai mult ca un bat de jigging. Puteti vedea grafice de curbura pentru ele cautand pe internet.
Insa, lansetele de jerk (glidere) sunt cu totul altceva, Catalin66 are dreptate.
Insa, lansetele de jerk (glidere) sunt cu totul altceva, Catalin66 are dreptate.
Este un post al userului "tito" in sectiunea pescuit la spinning/filme spinning iar in filmulet la comentarii baiatul spune si ce echipament foloseste, si anume bat St. Croix Legend Tournament actiune exfast, de putere medie, in concluzie un bat rapid cu varf foarte senzitiv.
gyrgy scrie:Domnilor, am si eu o intrebare referitor la intrebarea colegului care a deschis topicul: care lanseta este mai buna pentru imprimarea corecta a miscarii popper-ului? Dam Nanoflex 2,40 m sau Team Daiwa Tierra 1,80 m? Scuze ca m-am "bagat"si eu si multumesc pentru eventualele raspunsuri.ovidiu scrie:Bine punctat... Am omis "rigida" dar da, este esential, pe jerkuri scurte, sa poate transmite impulsul cat.mai fidel popperului...Dan Stefan C. scrie:Lanseta trebuie sa fie rigida, pentru a putea imprima nalucii o miscare corecta. Cauta lansete de jerk, puterea lor de aruncare o alegi in functie de greutatea nalucilor cu care pescuiesti.
Am folosit Team Daiwa Tierra din barca si a fost exceptionala pentru asa ceva. (naluci pana in 20 G)
Am vandut-o si imi pare rau acum...
Merita, si pretul era bun