Lanseta pentru pescuit cu swimbaituri

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
storm
veteran
veteran

Lanseta pentru pescuit cu swimbaituri

Mesaj de storm » 16 Sep 2008, 12:43

Am citit prin reviste ca ar trebui sa fie de casting,dar eu as dori una de spinning.Aveti vreo sugestie?(pret pina la 400 ron)

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 16 Sep 2008, 13:05

ar fi mai bine de cast, poti controla mai bine swimbait-ul. Eu am un Deps 1-4 oz care il folosesc pentru asta, actiune regular. Orienteaza-te spre ceva cu actiune 80 g ori mai mare si sa fie putin mai scurt, 2,10-2,40 daca gasesti, medium-fast. Banuiesc ca vrei sa dai cu swimbaituri mai mari un pic. uita-te la Fox Mick Brown Spin stick 20-70g (http://www.mickbrownangling.com/2006RODspinstick.html), e un bat cam universal, dar e bun si pt swimbaituri.
TEAM ATOM

storm
veteran
veteran

Mesaj de storm » 16 Sep 2008, 14:10

Dupa ce am vazut preturile la deps, cred ca trebuia sa trec 400 euro,nu 400 lei :lol:

storm
veteran
veteran

Mesaj de storm » 16 Sep 2008, 14:54

Serios vorbind, inafara de "japoneze" ce alte variante ar mai fi?Ce alti producatori fac lansete specializate pt swimbait?

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 16 Sep 2008, 15:47

storm scrie:Serios vorbind, inafara de "japoneze" ce alte variante ar mai fi?Ce alti producatori fac lansete specializate pt swimbait?
pai ti-am dat un link, Fox Mick Brown Spin stick.
TEAM ATOM

storm
veteran
veteran

Mesaj de storm » 16 Sep 2008, 16:26

Multumesc mult!Credeam mai mai vine si altcineva cu vreo idee...,ceva mai usor de achizitionat...

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 16 Sep 2008, 17:17

storm scrie:Multumesc mult!Credeam mai mai vine si altcineva cu vreo idee...,ceva mai usor de achizitionat...

Pai la noi nu stiu daca o sa gasesti ceva bun.Si na ideea ar fi sa nu-ti cumperi porcarii. Eu te sfatuiesc sa iti maresti bugetul un pic, adica sa-l dublezi poate triplezi. O lanseta buna de swimbait costa bani, dar merita. Cele mai specializate o sa le gasesti fireste la japonezi. Dar pregateste-te cu bani si pt swimbait-uri bune si alea costa. Ideea ta e buna, sa te apuci de swimbait, dar e cam expensive. :D Toate stilurile astea de pescuit mai aparte necesita investitii masive, ca sa vezi ce ii bun si ce nu. Asta e singurul "dezavantaj" dar si satisfactiile pe masura.
TEAM ATOM

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 16 Sep 2008, 18:27

porcaria cea mare e faptu ca in proportie de 80%(in functie de localitatea in care locuiesti) nu poti sa pui mana pe nici o lanseta specializata, indiferent de specializare :? ca-i swimbait , jerkbait, jig, spinneebait, etc... magazinele de la noi sunt foarte limitate... ce-i drept mai gasesti online pe la noi, nu cine stie cate, dar se mai gaseste... oricum e naspa ca nici macar pe alea nu poti sa pui mana si ajungi in situatia sa schimbi 3-5 lansete pana gasesti ce ai nevoie :? si sa nu mai zic cat tre sa astepti pana vine lanseta, si daca nu-i ce trebe si o trimiti la loc ... si iei alta si tot asa...
bine ca mai fac baietii de la AVP targu ala anual ... asa merita , te duci odata cat ai de mers pana la bucuresti si le vezi pe toate care sunt pe piata la noi.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 16 Sep 2008, 18:47

p5ih0 scrie:porcaria cea mare e faptu ca in proportie de 80%(in functie de localitatea in care locuiesti) nu poti sa pui mana pe nici o lanseta specializata, indiferent de specializare :? ca-i swimbait , jerkbait, jig, spinneebait, etc... magazinele de la noi sunt foarte limitate... ce-i drept mai gasesti online pe la noi, nu cine stie cate, dar se mai gaseste... oricum e naspa ca nici macar pe alea nu poti sa pui mana si ajungi in situatia sa schimbi 3-5 lansete pana gasesti ce ai nevoie :? si sa nu mai zic cat tre sa astepti pana vine lanseta, si daca nu-i ce trebe si o trimiti la loc ... si iei alta si tot asa...
bine ca mai fac baietii de la AVP targu ala anual ... asa merita , te duci odata cat ai de mers pana la bucuresti si le vezi pe toate care sunt pe piata la noi.

Cam asa e! Ma feresc sa recomand porcarii, is numa bani aruncati pe geam. Chiar nu stiu ce sa iti recomand de pe piata locala. Marcile care se gasesc cel mai des pe la noi nu prea ofera bete specializate de swimbait. Dar daca totusi vrei neaparat sa vezi cum sta treaba ia-ti un bat (Cormoran, Balzer etc) actiune 80-120 g sau mai mult, max 2,40 lungime un swimbait de 12-15 cm si vezi cum sta treaba. Cu ocazia asta o sa faci si un pic de culturism :lol:
Adica cu alte cuvinte trebuie un bat cu rezerva mare de putere si usor, si astea costa.
TEAM ATOM

Scrie răspuns