Lanseta pentru jiguri
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lanseta pentru jiguri
Am si eu o intrebare, ce lanseta recomandati pentru salau, caut ceva pana max 15gr.(de aruncat) dar destul de senzitiv, TR4?, Daiwa Infinity? sau altceva?
Ca si pret vreau sa ma incadrez pana in 400.
Multam in avans pentru sfaturi/recomandari.
Ca si pret vreau sa ma incadrez pana in 400.
Multam in avans pentru sfaturi/recomandari.
Daca zici ca vrei ceva mai light, eu iti recomand Procyon de la Daiwa care e la jumatate din bugetul alocat sau TR4 care e exact acolo.
Eu le am pe amandoua si sunt extrem de multumit de ele. Cu toate astea, pentru pescuit mai light, recomand procyonul care este extrem de usor si foarte senzitiv (mai senzitiv ca TR4) prin faptul ca e mai tare.
TR4 in schimb, e ceva mai elastic adica mai iarta din greseli dar chiar si asa ramane un bat senzitiv care se apropie de batul universal. TR4 poate fi pescuit excelent atat cu jiguri cat si cu voblere sau linguri mai greute (peste 10 grame). Puterea lui de aruncare, ca sa stii dinainte, nu se duce pana in 45 de grame (chiar daca poti sa arunci si atat dar cam cu frica
). Eu estimez ca arunci bine cu el 10-25 de grame.
Indiferent de ce vei alege, eu sunt convins ca vei fi foarte multumit.
Eu le am pe amandoua si sunt extrem de multumit de ele. Cu toate astea, pentru pescuit mai light, recomand procyonul care este extrem de usor si foarte senzitiv (mai senzitiv ca TR4) prin faptul ca e mai tare.
TR4 in schimb, e ceva mai elastic adica mai iarta din greseli dar chiar si asa ramane un bat senzitiv care se apropie de batul universal. TR4 poate fi pescuit excelent atat cu jiguri cat si cu voblere sau linguri mai greute (peste 10 grame). Puterea lui de aruncare, ca sa stii dinainte, nu se duce pana in 45 de grame (chiar daca poti sa arunci si atat dar cam cu frica

Indiferent de ce vei alege, eu sunt convins ca vei fi foarte multumit.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
Am si eu o intrebare ca e posibil sa-mi calc pe inima si buget sa-mi iau o lanseta pentru silicoane de biban. Am tinut in mana procyon-ul si daca n-as fi chel mi s-ar ridica paru in cap de cat de rigid e. N-am pescuit cu asa ceva par de cand eram mic si mi-am facut lanseta din bradu de craciun. In comparatie cu el, Avidul ul cum este? (in afara de faptu ca-i mai scump).
- stefanflorin
- veteran
ce treaba are sula cu prefectura?silent scrie:Am un Procyon UL de 1.8m si da e ok, ma gandeam ca TR4 a pe HM40 si poate e mai fast, ca procyon e pe IM7
TR4 2.1m 6-28gr. / Procyon 2.1 6-28gr, sau un Rubin Spin de la Energo care costa 60RON si e tot pe IM7

Avid UL
Am avidu UL de 6,6, si dupa parerea mea este un bat moderat-fast...
Pescuiesc cu el exclusiv la bibi cu plastice, cu greutati intre 1-7gr si se descurca excelent.
Am avut su o sakura UL care era mult mai rigida, insa cu avidu' imi place mai mult.
Pana la urma, poate fi o chestie de gust, asa ca pescuieste cu ce-ti vine mai bine!
Pescuiesc cu el exclusiv la bibi cu plastice, cu greutati intre 1-7gr si se descurca excelent.
Am avut su o sakura UL care era mult mai rigida, insa cu avidu' imi place mai mult.
Pana la urma, poate fi o chestie de gust, asa ca pescuieste cu ce-ti vine mai bine!