Lanseta onorabila
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- mihaimircea
- veteran
Lanseta onorabila
Salutare
Doresc sa achizitionez o lanseta, cum spuneam onorabila, ca aplicatie sa fie clean pe rau si alti pesti de dimensiuni apropiate.
Eu ma gandeam la o lanseta de carbon, de 2.10-2.40, 2 bucati, rapida, 5-20g.
Intrebarea: sunt potrivite caracteristicile de mai sus? Va merge si pentru biban, pastrav (intreb asta pentru ca in general sunt pesti de talie apropiata). Daca da, ce lanseta mi-ati recomanda in bugetul 150-250 lei?
Multam
Doresc sa achizitionez o lanseta, cum spuneam onorabila, ca aplicatie sa fie clean pe rau si alti pesti de dimensiuni apropiate.
Eu ma gandeam la o lanseta de carbon, de 2.10-2.40, 2 bucati, rapida, 5-20g.
Intrebarea: sunt potrivite caracteristicile de mai sus? Va merge si pentru biban, pastrav (intreb asta pentru ca in general sunt pesti de talie apropiata). Daca da, ce lanseta mi-ati recomanda in bugetul 150-250 lei?
Multam
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
- mihaimircea
- veteran
-
- veteran
- mihaimircea
- veteran
eu la clean si bibi folosesc o lanseta de carbon Maver Spinner de 2.15 m, actiune 6-15 g, din 2 bucatzi....
Se comporta f bine in lanseu cu naluci mici..si in drill cu pesti.MARI
aaaaa era sa uit..pretul...am dat la inceputul anului 105 RON
Se comporta f bine in lanseu cu naluci mici..si in drill cu pesti.MARI

aaaaa era sa uit..pretul...am dat la inceputul anului 105 RON

https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
io iti recomand o varga pe care o folosesc de cateva luni bune... si cu ea merg la pesti de talie mica-medie.
trabucco syncron, 2 buc, actiune 3-12g, lungime
mie mi se pare foarte fina si buna pt. lansarile nalucilor usoare. cat despre rezistenta... io am tras de ea destul de tare..in agataturi si n-a patit nik.
lanseta am luat-o prin iulie...am platit pe ea cam 1mil. si ceva...park
iti dau link.ul: http://www.trabucco.it/en/canne.php?&linknum=16&cid=6
trabucco syncron, 2 buc, actiune 3-12g, lungime
mie mi se pare foarte fina si buna pt. lansarile nalucilor usoare. cat despre rezistenta... io am tras de ea destul de tare..in agataturi si n-a patit nik.
lanseta am luat-o prin iulie...am platit pe ea cam 1mil. si ceva...park

iti dau link.ul: http://www.trabucco.it/en/canne.php?&linknum=16&cid=6
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
-
- utilizator constant
- mihaimircea
- veteran
Multumesc tuturor pentru raspunsuri
Totusi, intreband in stanga si in dreapta (pe la magazine adica), am primit tot felul de informatii contradictorii in legatura cu tipul lansetei.
Deci, eu as vrea o lanseta pentru clean pe rauri (vobler, lingurite) si as aprecia tare daca s-ar preta si la alte specii sau medii de pescuit (ex: lac).
Lungimea sa fie 1.80, 2.10 sau mai mare? Actiunea sa fie rapida sau mai moale? Greutatea de aruncare oricum cred ca, la limita inferioara, trebuie sa fie cat de mica posibil (3-5g).
Stiu ca cel mai bine ar fi sa-mi raspund singur la intrebarile acestea in urma experientei la fata locului insa aici e buba, experienta mea la clean pe rau inseamna 3 partide in care aproape ca am adus pestele de acasa
Deci, as aprecia parerile si sfaturile voastre.
Multumesc
Totusi, intreband in stanga si in dreapta (pe la magazine adica), am primit tot felul de informatii contradictorii in legatura cu tipul lansetei.
Deci, eu as vrea o lanseta pentru clean pe rauri (vobler, lingurite) si as aprecia tare daca s-ar preta si la alte specii sau medii de pescuit (ex: lac).
Lungimea sa fie 1.80, 2.10 sau mai mare? Actiunea sa fie rapida sau mai moale? Greutatea de aruncare oricum cred ca, la limita inferioara, trebuie sa fie cat de mica posibil (3-5g).
Stiu ca cel mai bine ar fi sa-mi raspund singur la intrebarile acestea in urma experientei la fata locului insa aici e buba, experienta mea la clean pe rau inseamna 3 partide in care aproape ca am adus pestele de acasa

Deci, as aprecia parerile si sfaturile voastre.
Multumesc
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
- veteran
Light / mod-fast
Un light(2-9 g/ fir 4-8 lb) cu actiune fast progresiva sau mai bine ceva mai lenta e suficienta si pentru clenii mari sau chiar avati. Poti sa o pescuiesti si la bibani dar si la salau cu jiguri usoare. Un 7 ft. (2.13m) e mai universala dar merge bine si un 2m(6`6``ft.)
-
- veteran
Light / mod-fast
Lansetele pe care le contruiesc sunt din pacate 375 RON adica depasesc clar bugetul tau.
Din ce am vazut pe piata singurele cinstite pot fi niste Shimano Nexhave care sunt sub 200 RON si au o lanseta de 2.13m cu asemenea caracteristici. Si seria Black de la Cormoran, e una din putinele reusite dar cred ca e cam scumpa.
Din ce am vazut pe piata singurele cinstite pot fi niste Shimano Nexhave care sunt sub 200 RON si au o lanseta de 2.13m cu asemenea caracteristici. Si seria Black de la Cormoran, e una din putinele reusite dar cred ca e cam scumpa.