lanseta + mulinta spinning 1500 ron

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mynu_cs
veteran
veteran

lanseta + mulinta spinning 1500 ron

Mesaj de mynu_cs » 31 Iul 2011, 16:36

Salut

Vreau sa achizitionez o lanseta + mulineta cu total in jurul a 1500 ron

ma gandeam la Shimano Diaflash XT-A 270 ML sau Lamiglas XMG50 tot in jur de 280 , vreau sa pescuiesc salau avat stiuca cu el.. in mare parte de pe mal , pe mures , somes

la mulineta ma gandeam la Ryobi Zauber de 3000 sau Pflueger Patriarch 9535

nu exclud nici shimano sau daiwa

vreau sa investesc ceva mai multi bani in ele sa ma tina cativa ani buni

va rog ( ca un neexperimentat ) sa imi spuneti pareri.. sugesti

am auzit si de la G.Loomis ca au ceva lansete bune

numai bine

Cosmin

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 31 Iul 2011, 17:00

G Loomis si Lamiglas fac blankuri f bune...din pacate compromisurile care le fac in materie de componente au ca rezultat niste lansete mediocre(in special in cazul G Loomis pe segmentul budget si mediu)...daca esti dispus sa astepti 4-6 sapt(sau chiar mai putin daca gasesti blankul pe stoc in Romania) eu ti-as recomanda sa-ti faci o lanseta custom pe un blank G Loomis sau Lamiglas...va iesi cam pe la aceeasi bani(la gamele de varf, semnificativ mai ieftina), cu niste componente superioare, si probabil mai usoara...

Shimano nu stiu sa faca lansete, ia-ti fara sa te gandesti de 2 ori XMG-ul...f sensibil, f usor...

Zauberul este o mulineta grea...care rezista superb in timp, pune firul f frumos...patriarhul este o mulineta usora...si cam atat :D :D . Decat sa-ti iei Patriarh, mai bine ia-ti doua Zaubere...sau fa-ti un XMG custom(cu componente de top iesi pe la 1000-1100 RON-inele titan, EVA japoneza)...eu iti recomand seria Salmon & Steelhead(are vf mai moale, deci poti da si la vobler cu ea)...mai exact modelul XMG 105 2MT

Sincer sa fiu, lanseta cu care sa poti da cum trebuie si la stiuca(lingura+vobler) si la salau(pe jig) nu prea exista...dar asta este doar opinia mea.

Parerea mea este ca la inceput nu trebuie sa investesti prea mult in mulineta...Zauberul este o mulineta foarta buna pentru inceput(are un singur defect...este cam grea)...

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 31 Iul 2011, 17:16

mersi mult cred ca asa am sa fac

XMG si ryobi.. asa ma gandeam si eu.. dar nu eram sigur

mersi mult.. daca mai sunt alte pareri sunt bine venite :)

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 31 Iul 2011, 20:50

Aceiasi parere, xmg+ zauber alegerea potrivita.
Urasc atarnatorii!

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 31 Iul 2011, 22:14

daca zauberu ti se pare cam greu incearca asta :
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... -2500.html
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

SF
veteran
veteran

Re: lanseta + mulinta spinning 1500 ron

Mesaj de SF » 01 Aug 2011, 02:40

mynu_cs scrie:Salut

Vreau sa achizitionez o lanseta + mulineta cu total in jurul a 1500 ron

ma gandeam la Shimano Diaflash XT-A 270 ML sau Lamiglas XMG50 tot in jur de 280 , vreau sa pescuiesc salau avat stiuca cu el.. in mare parte de pe mal , pe mures , somes
Lamiglasu ala ii dat extra/fast la 2,80 !

O dat careva cu un extra/fast de lungimea aia la vobler si lingura ! s-ar putea sa lanseze cam putin vobleru , lingura se lanseza , insa s-ar putea sa fie ciudat la recuperare animare naluca , plus ca la lungimea aia si extra fast nu face fata la unghiuri pe care le poti intalnii pe rau de pe mal , la o adica cel mai complet pescuit .

Probabil o sa dai mai mult la vobler, ai nevoie de un bat care sa lanseze bine voblere , cu un fast sau extra fast 2,7-3 m trimiti departe rau o naluca compacta gen kastmaster , si chiar obtii ceva efecte pe recuperari rapide , insa cade in nas daca ii de lansat voblere , trimiti mai departe cu un moderate fast !

Nu-ti bate capu cu greutatea mulinetei sau a batului ,nu are importanta , eventual in discutiile pe net ca argument !

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 01 Aug 2011, 07:17

Daca nu te grabesti f tare, asteapta targurile din toamna(super pescar si aventuri) unu e la sf august altul pe 9-11 septembrie parca. Vei avea ocazia sa vezi multe bete acolo. Din experienta iti spun ca te va lumina f mult. Aduna info virtual pana atunci, ca sunt bune si astea, dar parerea mea este sa ai rabdare pana atunci.
ZI buna!

Scrie răspuns