Fenwick Elite Tech au manere mult prea scurte, puterea de aruncare este mai mare decat cea declarata oricum datele producatorului sunt aiuritoare 1/32-5/16 oz
Lanseta care sa arunce 0.9g sau 1/32oz si in acelasi timp 8.9g sau 5/16 oz. nu sa inventat inca decat pe hartie

.Daca arunca 9g plaja inferioara este minim 3g real.
Am pescuit destul cu Phenix Mirage 6`7``ft UL ca stiu cam tot de trebuie despre ea.La pastrav de rau am pescuit cu Mepps Aglia 00 care cantareste fix 1/18 oz sau 1.6g si putea sa lanseze naluci de 1g. In schimb cu jig de 3.5g si plastic mic de 2.5cm si un total de 4.5g isi dadea duhul .intervalul in care se simtea perfect este 1-4g nu mai mult.
Am mai pescuit cateva sezoane un Seeker SP700-2 E -Glass 7`ft 1-4lb . 1.5-5g interval in care se incarca optim .Alte lasnete pescuite St Croix Avid UL/L si alta pe blank NFC IM FW 700-2
http://www.northforkcomposites.com/product/fw-702-2-im care nu se incarca cu nimic sub 3g dar nici nu ducea mult peste 7g.
Nici la case ,, mari,, cum este NFC(new G.Loomis)precizia este indoielnica desi preturile sunt consistente. Am mai adus cateva blankuri NFC UL din grafit SM de putere 1/32 -1/8z. placute ca elasticitate, solide dar evident mai puternice si erau clar supradimensionate adica 1.5-5g(nu 1-3.5g si 1-4lb)). Singurele blankuri reale de putere 1-4lb pescuibile cu fire de 0.10-0.11mm real pentru piata america pe care le-am vazut sunt phenix Mirage si Seeker SP700-2 E-Glass(nu S-Glass).
Blankurile japoneze sunt clar mai exacte ca putere si actiune dar lansetele finite au de multe ori aceleasi probleme ca si lansetele americane.
Si care reper cam cat cantareste o lanseta St.Croix este un reper ok ( chiar daca nu mai sunt un reper pentru mine) in sens greutatii si informatiilor de clasificare sunt ok cel putin orientativ
http://stcroixrods.com/products/freshwa ... es-spinnin si lansetele vin cu inele mari standard Fuji Y si L prea grele pentru un UL.
AVS70ULF 7' UL Fast 1 2 - 6 1/32 - 3/16 2.6 oz

adica 74g
si premier sunt la fel de usoare
http://stcroixrods.com/products/freshwa ... r-spinning
PS70ULF2 7' UL Fast 2 2 - 6 1/32 - 3/16 2.8 oz / 80g
Nu imi plac in general blankurile StCroix UL/L pentru reactive(exista cateva exceptii) dar de jigging sunt ok, nu le-am adus in discutie ca sa le fac publicitate pentru ca nu imi plac ce inele au cele de fabrica si au manere prea scurte. In final sunt un exemplu ok pentru definirea claselor de putere si un reper pentru cat cantareste o lanseta din clasa medie in USA din clasa de pret .100-200USD.
Se pot vedea aici (
http://stcroixrods.com/uploads/icons/ST ... r-2016.pdf ) cat cantaresc blankurile St.Croix din care rezulta cat cantaresc componentele pe o lanseta construita pe un anumit blank mai ales ca St Croix nu foloseste materiale prea usoare in constructia manerului.Asta ca sa nu mai bla bla Stefan Florin cu echilibrarea pe o lanseta UL de 75-80g.
Chestiile grave la UL de fabrica e ca majoritar lansetele au manere foarte scurte si inele mult prea grele si putine.Punct. Nu mai spun de blankurile care nu respecta puterea declarata lucru vlalabil si branduri de renume mondial.
Robert
un Seeker SP700-UL(blank 280lei) costa in jur de 800lei , Pehnix Mirage 6`7``ft.(blank 450lei) costa 1050lei ambele cu inele Fuji KR Alconite /top LGSIC( 8 +1) pluta premium si mandrina Fuji DPSD16 si piulita SK2 asta ca sa ai un reper.
.............
Si ca sa fie clar ca nu sunt de partea nici unui brand pentru ca nu mai construiec lansete de ceva timp. in timpul cand am cosntruit lansete am adus blankuri de la toate brandurile dupa ideea verificata in practica ca exista blankuri bune si proaste la toti producatorii, (evident in functie de brand procentul bun/prost difera semnificativ) si in general blankuri resusite (care respecta specificatiile de putere si actiune) sunt foarte putine.
Si repet jocul producatorilor si vanzatorilor il fac nivelul slab de informare al cumparatorilor

Nu ai repere esti clar victima.
Pana cu citesti si experimentezi suficient incat sa ai minime criterii solide ale tale vei fi manipulat de unul sau de altul.