Lanseta jigging pana in 2oz ...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lanseta jigging pana in 2oz ...
Daca maine ati avea nevoie de o lanseta de jigging pana in 2Oz pe care ati alege-o?
Nu neaparat vreau sa o cumpar, mai mult o informare la ce posibilitati ar fi. Ma intereseaza ceva lanseta de maxim 2,1m lungime, sa mearga cu jiguri de 40-50 de grame, sa aibe suficienta putere in cotor pentru pesti mai rasariti (10-40kg), sa fie rigida si actiune Ex-Fast, sa simta inclusiv chestii de 10-15grame si cat mai usoara cu putinta.
Vreau sa o gasesc direct de cumparat, deci nu custom. Si va rog sa nu imi spuneti nimic de Avid-ul pana in 2Oz pentru ca e mult prea moale pentru ce am eu nevoie (un Loomis pana in 1oz e mai puternic decat Avid-ul).
Sa zicem ca nu ar exista limita de pret … dar totusi sa raman in limita “decentei”.
Ps: am pus mana pe aici pe o lanseta CRONY - Aggress, un model care se fabrica doar pentru Italia. E data pana in 2Oz, are 2,2m lungime si mi-a placut cum se simte. Avand in vedere provenienta si pretul inca nu reusesc sa ma decid daca sa o incerc sau nu.
Nu neaparat vreau sa o cumpar, mai mult o informare la ce posibilitati ar fi. Ma intereseaza ceva lanseta de maxim 2,1m lungime, sa mearga cu jiguri de 40-50 de grame, sa aibe suficienta putere in cotor pentru pesti mai rasariti (10-40kg), sa fie rigida si actiune Ex-Fast, sa simta inclusiv chestii de 10-15grame si cat mai usoara cu putinta.
Vreau sa o gasesc direct de cumparat, deci nu custom. Si va rog sa nu imi spuneti nimic de Avid-ul pana in 2Oz pentru ca e mult prea moale pentru ce am eu nevoie (un Loomis pana in 1oz e mai puternic decat Avid-ul).
Sa zicem ca nu ar exista limita de pret … dar totusi sa raman in limita “decentei”.
Ps: am pus mana pe aici pe o lanseta CRONY - Aggress, un model care se fabrica doar pentru Italia. E data pana in 2Oz, are 2,2m lungime si mi-a placut cum se simte. Avand in vedere provenienta si pretul inca nu reusesc sa ma decid daca sa o incerc sau nu.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- veteran
Re: Lanseta jigging pana in 2oz ...
Nu ai spus daca lanseta sa fie 2 piece sau 1 piece.
Cei mai multi producatori din USA au lasnete sau blankuri bune doar 1 piece(NFC,Phenix, Lamiglas) si ai de unde alege si foarte rar modele 2 piece St.Croix doar in varianta SC2 ceva pe aproape.
Altfel ai de ales modele pentru piata europeana de la Daiwa,Shimano et. dar nu stiu modele de spinning asa de puternice mai rapid modele de casting.
Cei mai multi producatori din USA au lasnete sau blankuri bune doar 1 piece(NFC,Phenix, Lamiglas) si ai de unde alege si foarte rar modele 2 piece St.Croix doar in varianta SC2 ceva pe aproape.
Altfel ai de ales modele pentru piata europeana de la Daiwa,Shimano et. dar nu stiu modele de spinning asa de puternice mai rapid modele de casting.
ai dreptate ... am uitat sa mentionez. as prefera dintr-o bucata ...
- vampyru_a1
- veteran
1. Cabelas magtouch 2 oz. prima si cea mai ieftina varianta - echipata standard cu alconite 
2. Kistler Helium Lta 1 3/4 sau 2 oz
3. St. Croix avid 6'6" 1 1/2 oz
4. Lamiglas IM 700 7'2'' 1 1/2 oz.
5. Colmic Herakles (nu imi amintezc sigur modelul ar era undeva la vreo 200 si ceva de $ ) 2 oz
atat avidul cat si im700 sunt date pana in 1 1/2 dar duc pana la 56 gr. si jiguit
astea sunt doar cateva care le-am pescuit si vu jig de 10 si cu jig de 56 altele precum magtouch jiguie bine chiar si 80gr.

2. Kistler Helium Lta 1 3/4 sau 2 oz
3. St. Croix avid 6'6" 1 1/2 oz
4. Lamiglas IM 700 7'2'' 1 1/2 oz.
5. Colmic Herakles (nu imi amintezc sigur modelul ar era undeva la vreo 200 si ceva de $ ) 2 oz
atat avidul cat si im700 sunt date pana in 1 1/2 dar duc pana la 56 gr. si jiguit
astea sunt doar cateva care le-am pescuit si vu jig de 10 si cu jig de 56 altele precum magtouch jiguie bine chiar si 80gr.
-
- veteran
Anem,
De departe alegerea mea ar fi Airrus Alano Power 1/2-2 1/2. Am avut Centurionul de la Airrus, aceasi putere de aruncare, sunt lansete absolut dementiale. Lansam fara probleme 70 de grame. Senzitive, extreme de puternice. Modelul acesta nu l-am testat, dar nu vad cum sa nu fie peste Centurion.
https://www.rodsbyairrus.com/products/l-o-po.html
Se gaseste si in Italia, direct la magazine de pescuit, asa ca poti sa vezi cum ti se pare pentru ca sa vezi daca e ceea ce-ti doresti.
De departe alegerea mea ar fi Airrus Alano Power 1/2-2 1/2. Am avut Centurionul de la Airrus, aceasi putere de aruncare, sunt lansete absolut dementiale. Lansam fara probleme 70 de grame. Senzitive, extreme de puternice. Modelul acesta nu l-am testat, dar nu vad cum sa nu fie peste Centurion.
https://www.rodsbyairrus.com/products/l-o-po.html
Se gaseste si in Italia, direct la magazine de pescuit, asa ca poti sa vezi cum ti se pare pentru ca sa vezi daca e ceea ce-ti doresti.
-
- veteran
Pardon, am avut Centurionul 3/4-2-1/2.
Am vandut-o si regret enorm acum http://www.rapitori.ro/forum/airrus-cen ... 17447.html
Am vandut-o si regret enorm acum http://www.rapitori.ro/forum/airrus-cen ... 17447.html
Pulse-ul vechi 240 15-50
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Eu am avut un cabelas fisheagle 2 de cast, gc704-2, 3/8-2 1/4, din 2 bucati, un bat foarte puternic, relativ rigid dar mai degraba moderat fast, in drill lucra bine. Mergea si cu jig de 10gr si de 50 grame. Am avut un drill cu un somn estimat de mine la 40kg pe care l-am scapat la mal si face fata. L-am pescuit si cu slidere, si cu voblere mari. Ce nu mi-a placut la el au fost inelele, relativ putine pentru un bat de cast si pe varf erau de alea cu un singur picior, prea fragile pentru puterea batului. Ii statea foarte bine cu un abu c3 4601.
Daca ar fi sa-mi iau bat de puterea asta, cred ca as merge tot pe asta, dar cu alte inele. Sau poate un premier heavy.
Daca ar fi sa-mi iau bat de puterea asta, cred ca as merge tot pe asta, dar cu alte inele. Sau poate un premier heavy.
Multumesc tuturor de indicatii si sugestii … au aparut cateva chestii care par a fi destul de interesante si cu siguranta intra in lista. inca sunt deschis si altor sugestii.
A pus mana cineva pe un Avid Inshore de 2,1 pana in 2Oz? Daca da … cum se comporta cu gumele?
A pus mana cineva pe un Avid Inshore de 2,1 pana in 2Oz? Daca da … cum se comporta cu gumele?
-
- veteran
la capitolul 1 piece ai de ales intre lansete cu blankuri mai usoare
Rhenix
Recon2 fast action up to 2 1/2 oz.
PHX-C766H-B 7'6" 12 - 35 1 Fast 3/8-2 1/2oz. 0.614 15.6 7.0 2.8mm 3.10 88 $99
M1 Ex. Fast up to 2 oz
MX78H-B 7'8" 10-25 1 Extra Fast 1/2-2 oz. 0.530 13.5 5 2.0mm 2 .6 73 $109
NFC Mag Bass Fast action
http://www.northforkcomposites.com/product/mb-739-1-im
blank wt 2.94 oz.
un blank dedicat pentru pescuit in forta de la Seeker este un blank compozit grafit cu varf din E-Glass si actiune ExFast
CBC707 7' 1 10(12)25 3/8-11/2oz. Bass Casting & Spinning 5.5 .585 $69.00
cantarit de mine are 107g
M1 are blankul mult mai fin decat Recon2 si NFCul este intre cele 2 ca finete pe varf.
M1 are actiunea cea mai rapida , Recon2 si NFC au actiune fast se indoie putn mai mult de 1/3 si apoi rezerva mare de putere.
Seeker CBC707 are actiune si mai rapida decat M1
Rhenix
Recon2 fast action up to 2 1/2 oz.
PHX-C766H-B 7'6" 12 - 35 1 Fast 3/8-2 1/2oz. 0.614 15.6 7.0 2.8mm 3.10 88 $99
M1 Ex. Fast up to 2 oz
MX78H-B 7'8" 10-25 1 Extra Fast 1/2-2 oz. 0.530 13.5 5 2.0mm 2 .6 73 $109
NFC Mag Bass Fast action
http://www.northforkcomposites.com/product/mb-739-1-im
blank wt 2.94 oz.
un blank dedicat pentru pescuit in forta de la Seeker este un blank compozit grafit cu varf din E-Glass si actiune ExFast
CBC707 7' 1 10(12)25 3/8-11/2oz. Bass Casting & Spinning 5.5 .585 $69.00
cantarit de mine are 107g
M1 are blankul mult mai fin decat Recon2 si NFCul este intre cele 2 ca finete pe varf.
M1 are actiunea cea mai rapida , Recon2 si NFC au actiune fast se indoie putn mai mult de 1/3 si apoi rezerva mare de putere.
Seeker CBC707 are actiune si mai rapida decat M1