Ma bate gandul sa-mi fac o lanseta Medium custom de spin de 7'6 picioare pentru jigging de pe mal pe un blank de 5/8 Oz(18 grame)
O sa o pescuiesc exclusiv de pe mal cu jiguri de la 5 grame pana la max 14 grame plus jelibonul de rigoare cu fire textile subtiri X8(0,08-0,14 mm) la distante mari.Lanseta o sa fie dintr-o bucata si senzitiva

Pana acum am pescuit in general cu lansete de 7 , 7'2 chisoare de pe mal...toate pe care le am in dotare sunt 1 piece.Cu fire subtiri si o mulineta usoara Shimano de 2500-3000 am lansat suficient de departe dar uneori simteam nevoia de 5-7-10 m in plus.(deh pesti erau foarte departe de mal si dadeau pe capat de lanseu

Cam cu cat ar creste distanta lanseului maxim daca lanseta are 15-18 cm in plus?7 feet(213 cm) vs 7'6 feet(231 cm)?
E vorba de 2-3 metri sau poate ajunge la 7-10 metri cu inelarea corespunzatoare?
Va rog raspunsuri fara mistouri gen a mea e mai lunga si arunca mai departe

Poate a facut cineva ceva teste cu lungimea lanseului maxim...gen arunc cu x metri mai mult cu 7 grame daca lanseta-i mai lunga cu 5-10 cm
De asemenea ce inelare se impune pentru lanseuri foarte lungi?stiu ca era ceva scris pe forum referitor la acest topic dar nu am timp sa caut
Hai ca o fi un topic interesant
Merci anticipat de raspunsuri

P.S. Barca inca nu imi iau,nu am timp mult sa dedic pescuitului....asa rezolvam deja problema lungimii lanseului