Lanseta Fenwick 2.40
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lanseta Fenwick 2.40
Am o lanseta Fenwick 2.40 si scrie pe ea 1/4 - 3/4 oz lures. 8 - 20 lb test line !! Cine poate sa ma ajute sa mi spuna ce inseamna????
pescar4ever
Re: Lanseta Fenwick 2.40
Din cate stiu, ceea ce scrie pe ea iti arata actiunea lansetei (in acest caz 1/4 - 3/4 oz s-ar traduce o actiune de 7 - 21 grame).PAB scrie:Am o lanseta Fenwick 2.40 si scrie pe ea 1/4 - 3/4 oz lures. 8 - 20 lb test line !! Cine poate sa ma ajute sa mi spuna ce inseamna????
Producatorul specifica si firul pe care te sfatuieste sa-l folosesti, un fir cu o rezistenta la nod intre 8 si 20 lbs., adica 3 - 9 kg.. cam asa ceva.
Sper sa nu ma insel prea mult.
in privinta firului parerea mea este ca ceea ce scrie pe lanseta corespunde firelor americane.
o rola de fir luata de aici, pe care scrie ca are rezistenta de 4 kg, in realitate va tine mai putin la nod...
ca idee, cred ca la batul asta poti folosi linistit fir de 0,25mm-0,28mm, monofilament. Pt. textil, un 0,13-0,15 ar fi destul.
o rola de fir luata de aici, pe care scrie ca are rezistenta de 4 kg, in realitate va tine mai putin la nod...
ca idee, cred ca la batul asta poti folosi linistit fir de 0,25mm-0,28mm, monofilament. Pt. textil, un 0,13-0,15 ar fi destul.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Re: Lanseta Fenwick 2.40
Nu cumva e puterea de aruncare? Actiunea e altceva...Paul scrie:Din cate stiu, ceea ce scrie pe ea iti arata actiunea lansetei (in acest caz 1/4 - 3/4 oz s-ar traduce o actiune de 7 - 21 grame).PAB scrie:Am o lanseta Fenwick 2.40 si scrie pe ea 1/4 - 3/4 oz lures. 8 - 20 lb test line !! Cine poate sa ma ajute sa mi spuna ce inseamna????

Asa e, deci naluca trebuie sa se incadreze intre 7 si 21 gr. .Asta e plaja in care lanseta se incarca optim la lansare...asta cel putin teoretic pentru ca practica ne dovedeste de cele ai multe ori contrariul.Paul scrie:Ba cred ca da... ai dreptate...
De-asta am si scris ca sper sa nu ma insel prea mult...
Actiunea e altceva... rapida, parabolica, lenta .. etc
Cred ca primele date se refera la puterea lansetei...