Lanseta drop shot

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mircea13
veteran
veteran

Lanseta drop shot

Mesaj de mircea13 » 08 Noi 2014, 10:01

Va invit sa comentati si sa va exprimati parea despre lansetele drop shot adica ce caracteristici trebuie sa aiba o asemenea lanseta.Faptul ca o lanseta drop shot are blektor este un lucru bun sau e numai un moft nefolositor la pescuiit.In comentarii sa va refetiti la detalii tehnice ale lansetei despre care vorbiti.Astrept cu interes comentariile voatre care in mod sigur vor fi citite cu interes de incepatorii in pescuitul cu drop shot sau cei mai putin experimentati.Numai bine.
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!

costin_s
veteran
veteran

Re: Lanseta drop shot

Mesaj de costin_s » 08 Noi 2014, 20:21

Lanseta de drop shot nu trebuie sa aiba neaparat blector. Din punctul meu de vedere este total inutil. Ce nu ai specificat tu, este specia tinta la care te referi, adancimea apei, structuri.
Eu personal folosesc o lanseta Phenix Recon de 6,8 ft. light pentru bibani, si pentru salai una de 7,1 ft. mediul ligt.
Ca si caracteristici generale, o lanseta de drop shot trebuie sa fie moale pe varf si tare pe cotor. Marea majoritate a producatorilor de lansete sau blankuri au cateva serii de lansete specializate pe astfel de aplicatii. Daca te vei uita de exemplu la MHX, vei observa ca marea majoritatea blankurilor destinate pescuitului la drop shot sunt cu actiuni extra fast. De ce? Pentru ca pescuind cu plumbul inainte, nu ai chiat tot timpul contact cu naluca, si mai mereu esti cu varful batului pe sus, iar în momentul trasaturii trebuie sa reactionezi instant.
Teorii despre cum trebuie sa fie batul de drop shot sunt o groaza, ideal este sa-l gasesti pe cel cu care sa te intelegi tu.

Scrie răspuns