Lanseta de top pentru salau la jig - fara limite

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Luca Dehelean
utilizator constant
utilizator constant

Lanseta de top pentru salau la jig - fara limite

Mesaj de Luca Dehelean » 30 Iun 2015, 13:17

Salut

De ceva vreme ma pregatesc sa imi fac un bat serios de salau pentru jig.
Pescuiesc pe cursul inferior al Muresului dar nu-i exclus sa ajung si pe alte rauri sau chiar pe Dunare.
Mi s-a pus pata pe un Phenix K2 de 2oz care din cate m-am interesat este super usor, super senzitiv si duce greutati de la mic la mare cam pe toata plaja de greutati la care ma astept sa pescuiesc.
Dar mai stiu ca exista si riscul de a fi destul de casant. Nu stiu ce inseamna concret asta dar eu de obicei am grija de echipamentul meu. Unde apare ghinionul probabil nu mai conteaza nici modelul atat de mult. Sau chiar e un model atat de fragil?

Lanseta mi-o doresc sa fie de casting.

As dori sa aflu daca sunt propuneri mai bune avand in vedere toate cele mentionate mai sus. Poate unii dintre voi mi-ar recomanda altceva mai bun si mai bine sa aflu acum decat dupa executarea customului. Pretul e mare si ma astept la calitate extra, altfel am si eu bete ieftine si decente calitativ vorbind cu care am pescuit binisor.

Mentionez ca imi doresc cam ce ar fi mai bun in domeniu la ora actuala dar nu am timp de citit foarte multe articole si nici nu am ocazia sa pun mana pe zeci de modele.

Deci dati drumul fanteziilor si spuneti-va parerea despre cele mai bune oferte de pe glob la aceasta aplicatie. :respekt:

Astept in principiu propunerile voastre cu argumente pro si contra.

albert.C
veteran
veteran

Re: Lanseta de top pentru salau la jig - fara limite

Mesaj de albert.C » 30 Iun 2015, 14:01

putin cam pueril topicul deschis de tine...poate asa il inteleg eu..oricum nu-s eu asa priceput incat sa dau sfaturi dar un lucru ti-l pot spune:
-Megabass Orochi XX Diablo Spec-R ,si ca sa continui cu puerilitatea..este MAMA castingului...nici nu-mi vine a crede ce senzatie iti da un astfel de bat in mana,

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 30 Iun 2015, 14:11

Nu stiu cum e k2 de 2 oz insa pentru Mures mi se pare prea mult. Nu stiu cum e pe unde dai tu pe Mures insa pe aici un 3/4 oz mi-e arhisuficient. In general pescuiesc chiar cu 5/8 oz. Cu cel de 2 oz nu cred ca vei putea pescui ok cu jiguri de 5-8 g. Chiar si 10 g s-ar putea sa fie prea putin. La Dunare insa cel de 2 oz e ok. Parerea mea personala ca ai nevoie de 2 bete, unul M sau MH pentru Mures si un H pentru Dunare. Cat despre cel mai bun bat... aici e chestie de gust... cam ca la masini... care e cea mai cea masina sport?
orice bat de top isi va face foarte bine treaba, custom sau factory made.
Imagine

Luca Dehelean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Luca Dehelean » 30 Iun 2015, 14:43

Pentru Mures sigur e supradimensionata insa m-am gandit ca e folosibila in limita inferioara sau chiar sub. Doua lansete ar fi ideal stiu asta.
Nu am intrebat de cea mai buna lanseta ci ma intereseaza o lista cu lansetele de varf pt aplicatia asta. Nu de alta dar altfel cum ajung la o singura alegere daca sunt nevoit sa aleg din zeci sau sute de modele?
De aceea ma astept sa pot ajunge sa aleg o lanseta din 5 - 10 modele.
Penru unii pueril, pentru mine doar...util.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 30 Iun 2015, 18:56

pai ai cerut in postul tau ca doresti ceva "cel mai bun-fara limite",deci eu cred ca nu am exagerat cu nimic...
ai fost ceva de genu "mami,tati,vreau cea mai mare masina ..."....daca intelegi ideea..

p.s:nu tot ce zboara se mananca !

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 30 Iun 2015, 20:50

sunt mai multe subiecte deschise pe aceeasi tema, ca si concluzie, ai de ales intre
- phenix k2 cu riscurile pe care le stii dar cu mentiunea ca modelele mai noi nu mai prezinta acel risc (vorbeste cu Andrei)
- st.croix extreme
- trussel
- gloomis nrg

ordinea e aleatorie, da un search dupa "upgrade avid" :)
de fapt, ai zis ca nu ai chef sa citesti ;)

Luca Dehelean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Luca Dehelean » 30 Iun 2015, 21:01

Albert C, acum ti-ai dori probabil sa intru in polemica cu tine, sa ai si tu cu cine sta de vorba dar n-am timp de tine, imi pare rau, ramai cu gradul tau de pricepere si rautate gratuita fata de persoane pe care nici nu le cunosti. :lol1:

Deci, pentru toti ceilalti care nu considera pueril faptul de a investi intr-o lanseta foarte buna sau excelenta pentru simplul fapt ca e firesc sa iti doresti in viata ce este mai bun, va rog in continuare sa-mi dati cateva exemple de lansete de fabrica sau blancuri pentru ceea ce am specificat mai devreme.

Unii pun limita de pret, insa cu aceasta ocazie eu m-am decis sa nu pun. Cu riscul de a-i oftica pe unii, asta e situatia. Ce conteaza e doar calitatea, ASTA MA INTERESEAZA, deci va rog sa ma ajutati.

Luca Dehelean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Luca Dehelean » 30 Iun 2015, 21:07

Mersi JohnnyBravo, am sa tin cont de sfaturile tale si chiar am sa vorbesc cu Andrei pt ca daca e sa-mi fac un custom la el ma duc. Anul trecut I-am si facut o vizita cu promisiunea de a reveni, insa situatia s-a mai schimbat intre timp, uite ca nici nu stai de ceea ce zici tu de k2, deci consider foarte informativ raspunsul tau.
Am chef sa citesc dar din pacate nu am timp si oricum pentru mine e teorie pentru ca degeaba citesc daca nu pun mana pe ele.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 30 Iun 2015, 21:23

cred ca tot la bat de 100 lei ai sa ramai ofticatule...repede te aprinzi si tu ce sa zic...polemica mea pentru tine se traduce in aroganta/oripilitate/snobism...
asta cu "cel mai bun de la viata" este realmente foarte tare..:)) nu stiam ca te poate duce capul atat. aberezi foarte mult omule...

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 30 Iun 2015, 23:42

daca tot vrei best of the best alege Evergreen

daca cunosti limbi exotice http://www.evergreen-fishing.com/

mai in limbi cunoscute si de noi

http://samuraitackle.com/fishing/index. ... 73_706_711

Scrie răspuns