Lanseta de clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

barthez0705
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de barthez0705 » 07 Noi 2010, 20:20

Si inca ceva, niste sfaturi unde sa merg la clean sau biban prin zona Sibiu?

Si niste sfaturi pentru ce naluci ar trebui sa utilizez?

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 07 Noi 2010, 20:54

In privinta locurilor de pescuit de pe langa Sibiu nu te pot ajuta...
In privinta nalucilor o sa iti dau niste tip-uri..
La clean incearca cu rotative mici, icepand de la numarul 00 si pana la 2 sau chiar 3 daca vrei cleni mari. Mie personal imi place mai mult sa pescuiesc cu voblere la clean, si aici optiunile sunt practic nelimitate in ceea ce priveste marimea, culoarea si evolutia voblerelor. Incearca Strike Pro, River2Sea, Salmo, Rapala, si mai sunt multe altele.
Pentru biban iti recomand plasticele moi mici, de la 2,5 cm pana la 5 chiar 6 cm, montate pe jiguri de 2 pana la 7 grame montate pe carlige nr. 6 sau 4. Pentru mine nu au dat niciodata gres viermii de la Relax de 5 cm, si nici shadurile Kopito de 3 cm.
Acum totul tine de preferintele tale si chiar de mana ta, referindu-ma la felul in care le pescuiesti.
Fir intins si pesti mari!

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 08 Noi 2010, 12:41

costin_s scrie:Daca pescuiesti de pe mal si eu cred ca 2,10 e cel mai bun.
Iar daca vrei sa initiezi pe cineva in tainele pescuitului, cleanul nu cred ca e o solutie daca vrei sa il "injectezi". Daca il prinzi cu toane pe nenea clean s-a dus pe fund partida de pescuit pt ucenicul tau.
Incearca cu bibanii in scimb. Sunt mult mai hrapareti si mai mancai decat clenii!
Numai bine!
Eu sunt de parere ca domnu' Clean e cel mai mancacios dintre toti rapitorii nostri, il gasesti cam peste tot, prin toate paraiele si santzurile, chiar si-n balti, si il gasesti/prinzi mult mai usor, si-n numar mai mare decat pe tanti Bibana. Mai ales in zona Sibiului. Voblere si rorative mici (nu stiu daca in noiembrie mai prinzi clean, oricum s-au diminuat actiunile drastic), si betze L sau ML de 2.10m....eu asa simt confortul cel mai bine. Deocamdata du-te la stiuca, si in primavara, mai ales in prohibitie, sa vezi tu cleni.. :lol: :wink: :lol: (si controlori :wink: )

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 08 Noi 2010, 14:03

barthez0705 scrie:Pai deja e greu sa il "injectez". Am facut 3 partide de stiuca si nimic, nici un atac, ma rugam sa ii atace lui tot si eu nimic, dar nimic. :P
Asa am patit si eu,... eu dadeam cu metale ,,china'' aiurea, si i-am dat lui sa dea cu voblere.. si mai multe... si ma rugam sa traga la el... si nimica..tot eu am prins..

Si eu cred ca 2.10 i mai bun. eu am 2.40 si nu prea imi place... am dat odata cu o lanseta de 2.10 si a fost mai bine..

barthez0705
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de barthez0705 » 10 Noi 2010, 16:20

M-as baga si pe un 1.80...chiar nu stiu ce sa fac....

Scrie răspuns