LANSETA DAM CALYBER SPIN MH 2,40
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
LANSETA DAM CALYBER SPIN MH 2,40
va salut.....apelez din nou la cunoscatori,in lipsa de posibilitatea de a le pipai si va intreb: de care sa fie,14-42 sau 21-42?
este vorba despre un cadou catre un prieten si ma gandeam ca poate o varinta e mai buna ca cealalta la jig pe dunare
multumesc
este vorba despre un cadou catre un prieten si ma gandeam ca poate o varinta e mai buna ca cealalta la jig pe dunare
multumesc
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron
-
- veteran
keymaker
1 la lungimea precizata (2,4 m) poate fi doar 21-42 adica 2,44 m
2 14-42 are doar 2,13 m
cea mai reusita din gama dupa parerea mea este 14-42 . ma indoiesc ca este ceea ce iti trebuie pe dunare , pe olt este super de aici si parerea mea
nu inteleg prea bine ce vrei cu minimele . daca le arunca bine ? daca e suficient de senzitiva cind folosesti minimul ? fi mai explicit .
ce bile (jig ) foloseste prietenul in general si cam ce gume ca mai ai si varianta 21-56 g la 2,28 m si asta iti garantez ca duce cele 21- 56 g mentionate cu un minus de senzitivitate la bile sub 18 g
1 la lungimea precizata (2,4 m) poate fi doar 21-42 adica 2,44 m
2 14-42 are doar 2,13 m
cea mai reusita din gama dupa parerea mea este 14-42 . ma indoiesc ca este ceea ce iti trebuie pe dunare , pe olt este super de aici si parerea mea
nu inteleg prea bine ce vrei cu minimele . daca le arunca bine ? daca e suficient de senzitiva cind folosesti minimul ? fi mai explicit .
ce bile (jig ) foloseste prietenul in general si cam ce gume ca mai ai si varianta 21-56 g la 2,28 m si asta iti garantez ca duce cele 21- 56 g mentionate cu un minus de senzitivitate la bile sub 18 g
35 g bila + 10 g guma + actiunea curentului + burta firului => nu prea are cum sa fie OK .spiridusul scrie:... 21-42, ......Pana la 35 de grame e ok, mai mult nu prea mi se pare ok.
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
scuze,nu m-am documentat bine in privinta lungimilor si de aceea eram nedumerit in privinta gramajelor.....da,ma refeream la sensivitate si ma gandeam ca e posibilitatea sa fie una mai moale decat cealalta(chit ca ar avea aceeasi lungime-unde se vede ca eu am gresit)....
multumesc ptr raspunsuri
multumesc ptr raspunsuri
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron
-
- veteran
- kingofbeasts
- veteran
daca e sa alegi D.A.M pentru Dunare in zona Galati eu as opta pentru asta :
http://www.fishers-paradise.de/Angelrut ... :5360.html
daca timpul nu iti permite sa astepti pana vine pe comanda poti opta si pentru asta:
http://www.monstru.ro/lansete-dam/102-l ... 1-56g.html
spun asta pentru ca , asa cum stiu eu zona Galatiului , nu prea ai unde sa dai cu bila mai mica de 18 grame (ceea ce armat cu cea mai mica guma si tot trece de 21 de grame).
Calyberul de 2,13 si 14-42gr. e un bat bun de salau , care tine la tavaleala insa pe care totusi il vad prea scurt si prea firav pentru a fi folosit de pe mal la Dunare (din barca e alta poveste) . In momentul de fata am in teste batul asta in varianta de 2,40 m:
http://www.fishers-paradise.de/Angelrut ... :5356.html
si pot spune ca e mai rigid si mai senzitiv (cu toate ca e mai lung) decat Calyberul 14-42 adica implicit este o alegere mult mai fericita pentru pescuitul cu jiguri. Cu toate astea nu se mai preteaza asa bine pescuitului cu voblere si aproape deloc pescuitului cu linguri. As spune ca, la capitolul rigiditate, e undeva la jumatea drumului intre Calyber si Berkley Pulse.
http://www.fishers-paradise.de/Angelrut ... :5360.html
daca timpul nu iti permite sa astepti pana vine pe comanda poti opta si pentru asta:
http://www.monstru.ro/lansete-dam/102-l ... 1-56g.html
spun asta pentru ca , asa cum stiu eu zona Galatiului , nu prea ai unde sa dai cu bila mai mica de 18 grame (ceea ce armat cu cea mai mica guma si tot trece de 21 de grame).
Calyberul de 2,13 si 14-42gr. e un bat bun de salau , care tine la tavaleala insa pe care totusi il vad prea scurt si prea firav pentru a fi folosit de pe mal la Dunare (din barca e alta poveste) . In momentul de fata am in teste batul asta in varianta de 2,40 m:
http://www.fishers-paradise.de/Angelrut ... :5356.html
si pot spune ca e mai rigid si mai senzitiv (cu toate ca e mai lung) decat Calyberul 14-42 adica implicit este o alegere mult mai fericita pentru pescuitul cu jiguri. Cu toate astea nu se mai preteaza asa bine pescuitului cu voblere si aproape deloc pescuitului cu linguri. As spune ca, la capitolul rigiditate, e undeva la jumatea drumului intre Calyber si Berkley Pulse.
-
- utilizator nou
Re: LANSETA DAM CALYBER SPIN MH 2,40
Am luat de la Expo AVP din standul Big xxx un Fox Rage Spin M 240cm 20-50g. Am dat pana acum cu ea pe Dunare si vreau sa-ti zic ca sunt super incantat. Cautam ceva mai subtire ca bani ca nu-mi venea sa dau 200 de euro pe o lanseta pentru Dunare.
- Bogdan_Alex
- veteran
Re:
pai daca da pe Dunare de pe mal nu-l ajuta prea mult lungimea in plus...poate doar la un control mai bun in drill dar ca si distanta de aruncare nu. pentru ca oricum daca arunci in mijlocul Dunarii gasesti la sulina si jigul de 100gkeymaker scrie:multumesc pentru lamuriri....as fi vrut insa unul de 2,40 sa il ajute mai mult de pe mal.eu am pulsul si stiu cat de rigid e dar voiam o varianta low cost pentru prietenul meu.....
Eu am modelul 21-56 de care is f multumit ca si blank ( am oaresce nemultumiri cu mandrina aia inversa ) . Ii f puternic batzul si am pescuit cu el si cu 7-8g pe lacuri si a mers chiar decent.
Eu cu a mea am aruncat cu jig de 50g fara sa "paraie" .
Fara pescuiala viata e pustiu