Lanseta clean
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lanseta clean
Salut prieteni pescari ! Am si eu o rugaminte pentru aceia care au experienta in pescuitul cleanului. Ce parere aveti despre o lanseta Capture Black Spin de 2,6m si putere de 3-15g? Va multumesc.
depinde pe ce ape pescuiesti,
eu as zice ca ii prea mare,ti-as recomanda ceva pana in 2,10m,iar puterea de aruncare pana in 9g.ceva din categoria UL...parerea mea
eu mi-am luat recent ulx-ul de la cormoran de 2,10m si acuma m-am trezit ca il vreau pe cel de 1,85m
,eu pescuiesc mult pe crisuri si din barca
eu as zice ca ii prea mare,ti-as recomanda ceva pana in 2,10m,iar puterea de aruncare pana in 9g.ceva din categoria UL...parerea mea
eu mi-am luat recent ulx-ul de la cormoran de 2,10m si acuma m-am trezit ca il vreau pe cel de 1,85m

Lanseta clean
Eu pescuiesc de pe mal , de asta m-am orientat spre un bat mai lung , iar apa are o latime de 30-40m. In situatia asta care ar fi lungimea ideala a lansetei?
Lanseta clean
Ma vad nevoit sa insist asupra subiectului , dar sunt incepator in pescuitul cleanului si incerc sa-mi fac o imagine cat mai ampla asupra acestui stil. Am vazut recomandarea lui Manubibanu , iar lansetele Cormoran ULX sunt o alegere aproape perfecta tinand cont de performantele lor , numai ca, spre deosebire de Capture, si pretul este pe masura. In alta ordine de idei ii spun lui Boistean ca este si o varianta Capture Black Spin de 2,4m , pentru ca malurile de pe care se poate pescui sunt curate , nu pun probleme deplasarii , desi inteleg ca si varianta 2,6m ar fi buna.In ceea ce priveste puterea de aruncare , plaja dee 3-15g este in regula ? Multumesc lui Boistean si lui Manubuibanu pentru sfaturi si astept si alte sugestii , aventual opinii de la pescari care au folosit lansete Capture ca cele descrise ?
- stefanflorin
- veteran
Eu zic ca e perfecta puterea de aruncare, pt un pescuit la cleni normali, cu naluci normale (ce atatea microliterahat). Vrei cleni cat dejtu dai o caruta de bani pe niste cacareze micro, vrei cleni si cat dejtu si trofee dai cu voblere normale de 3.5-7cm sau rotative 2-4. Decat joarda aia de cormoran care e o caruta de bani, mai bine, de fapt incomparabil mai bine Capture. Daca dai pe o apa unde ai sanse sa prinzi exclusiv clean, ok, merge ultralight asa pt senzatii, in rest chiar nu vad logica, bashca un bat mai lungut absoarbe mult mai bine socurile si se incarca mult mai bine in lanseu. Hai clenarii...sariti cu contra-argumente 

Lanseta clean
M-am gandit la aceasta lanseta pentru spining usor in general , dar sa o pot folosi si la clean . Deci merge 2.6 , sau mai bun e 2,4m ? Mai departe ce spuneti de o mulineta pentru acest bat Jaxon Micro 050 XL ?
-
- veteran
daca nu ai probleme cu malul ia-ti un bat mai lung, cel de 2.6m e ideal 
referitor la mulineta iti recomand marimea 20 pentru a se echilibra cu batul sau mulinete pana in 240-250grame. Poti incerca de la abu garcia (ultracast ult 500 are in jur de 210grame) sert morpheo 2007 (excelent raport calitate/pret). Daca luai in bat mai scurt iti recomandam cu caldura abu garcia 100Ui. Pentru clean investeste mai mult in fire si naluci

referitor la mulineta iti recomand marimea 20 pentru a se echilibra cu batul sau mulinete pana in 240-250grame. Poti incerca de la abu garcia (ultracast ult 500 are in jur de 210grame) sert morpheo 2007 (excelent raport calitate/pret). Daca luai in bat mai scurt iti recomandam cu caldura abu garcia 100Ui. Pentru clean investeste mai mult in fire si naluci