Lanseta 2.7 sau 3.0 , medium , pareri

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Bogdan_Alex
veteran
veteran

Lanseta 2.7 sau 3.0 , medium , pareri

Mesaj de Bogdan_Alex » 06 Aug 2008, 10:09

Va salut,
ca tot cere lumea pareri despre lansete si dat fiind ca majoritatea partidelor mele sunt de pe mal as vrea sa imi iau un batz lung care sa aiba:
- varful cat de cat rigid (rapid parca ii zice)
- actiune medium ( 10-40g),
- sa fie usor (sub 220g )
- maxim 1.5mil .

in concluzie caut ceva best value in conditiile date.

mi-au atras atentia urmatoarele:
shimano catana bx 270 m ( favorita mea pana acum )

okuma zeon spinner 2.7m
http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... -5258.html
nu-mi plac manerele scurte, iar asta asa pare sa fie, sau poate fi din cauza perspectivei, nu am gasit o imagine concludenta, poate ma lamureste cineva care a vazut-o

maver spinner esox 3m
http://www.totalfishing.ro/maver-spinne ... -3334.html
asta nu stiu ce greutate are

alte variante sunt bine venite.

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 06 Aug 2008, 19:54

de pe ce mal? ca si eu asa am avut idei ca imi trebuie nush ce bete lungi ptr mal (Mures, Olt, Timis)...si am si lungi dar cateodata incurca treaba unul mai lung. mi-am luat lungi dar sunt bune si scurte. Deunazi ma 'contram' pe forum cu baietii asupra americanelor ca sunt prea scurte...sunt ce-i drept, dar bune...si daca dai pe rauri medii iti ajunge si un 2,4m 10-30gr. Daca portiunea de apa e mai lata si ti se pune pata pe vreo tufa de pe celalalt mal ii bun 2,7m. Oricum mie alea de 2,1m nu-mi plac...suport doar 7.6' (2,3m) in sus...si ghici, dupa ce am hulit 2 saptamani betele americane unde am ajuns? sa-mi comand unu de 7.6' :). Daca e foarte bun, arunci mai departe cu el decat cu unu de 2,7m de calitate medie sau proasta. Asa am inceput si eu, sa le iau lungi si acu incep sa mai scad din lungime, dar doar ptr rauri gen Timis, Mures unde nu e lat s...daca e lat as prefera totusi 2,7m...

baietii de aici ziceau si le dau dreptate sa alegi pestele apoi naluca si apoi batzul vine singur...

nu lua Catana ca nu-i bun. nu e rapid cum vrei tu si puterea de aruncare nu e ce scrie pe el.

tot ei, eu nu am, recomanda Maver Stralis Spigot Spin de 2,4m la 10-30gr. Zic ei ca e cea mai buna alegere calitate/pretz. Daca vrei altceva, vezi de Energoteam, poate iti plac.

Numa' bine.
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 06 Aug 2008, 20:12

Marcus_Turcus scrie: am ajuns sa-mi comand unu de 7.6' :). Daca e foarte bun, arunci mai departe cu el decat cu unu de 2,7m de calitate medie sau proasta.
...pai da da la aceeasi calitate arunci mai mult cu 2.7 :lol:

ideea este ca am un 2.4 cormoran carb-o-star med-light cu care ma inteleg super. as vrea pt lacuri si dunare ceva cu care sa greblez mai multa apa dintr-un lanseu, de aceea caut un 2.7 sau 3m.
ma gandesc la stralis-u ala...imi cam depaseste bugetu insa....
o sa incerc sa pun mana si pe ET-uri, am vazut ceva interesant dar doar in poze.

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 06 Aug 2008, 20:16

mda, cred, la aceeasi calitate unu de 2,7 arunca maimult ca un 2,4m.

da nu cred ca putem compara Maver de 1,5 mili cu Fenwick de 240 $.

Ptr Dunare, DA, un 2,7 sau 3m e de trebuintza.

La voblere, linguri sau jiguri?

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 06 Aug 2008, 20:30

vreau un batz cat mai versatil. nu caut ceva specializat...sa zicem twister si vobler.

daca aveam 240$ sa dau pe o lanseta nu mai intrebam, era o alegere pur subiectiva. ca si la masini, e greu sa le alegi p-astea ieftine ca atunci cand ai cu ce iti iei ce-ti face cu ochiu.

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 06 Aug 2008, 20:37

nu sunt expert, sunt invatzacel la spinning inca, dar zic baietii pe aici ca twister cu vobler nu merge, cica trebuie 2 lansete. una de jig ptr twister si alta de voblerit. adica una xfast sau fast si una moderate-fast...

referitor la aia de 240$, nu dau atata pe un batz nici sa ma bati la talpi, avand in vedere ca in Ro se pune si adaos daca iei de aici, atata costa ea fara reducerea la 100$ noua :)...ca daca nu era, fi sigur ca nu ma bagam...si inca nush la ce o folosesc, dar daca are inele Fuji SiC si mandrina Fuji carbon, la 100$ nici nu m-am uitat atent ce stie, vad io dupaia...

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 06 Aug 2008, 21:06

Marcus_Turcus scrie:nu sunt expert, sunt invatzacel la spinning inca, dar zic baietii pe aici ca twister cu vobler nu merge, cica trebuie 2 lansete. una de jig ptr twister si alta de voblerit. adica una xfast sau fast si una moderate-fast...

referitor la aia de 240$, nu dau atata pe un batz nici sa ma bati la talpi, avand in vedere ca in Ro se pune si adaos daca iei de aici, atata costa ea fara reducerea la 100$ noua :)...ca daca nu era, fi sigur ca nu ma bagam...si inca nush la ce o folosesc, dar daca are inele Fuji SiC si mandrina Fuji carbon, la 100$ nici nu m-am uitat atent ce stie, vad io dupaia...

Facem pariu ca o sa dai ??? si mai mult chiar... :twisted: :twisted:
mai vorbim peste 2 ani......
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 06 Aug 2008, 21:52

Mugurstefan scrie: Facem pariu ca o sa dai ??? si mai mult chiar... :twisted: :twisted:
mai vorbim peste 2 ani......
eu tin pariul :)
cu siguranta n-o sa dau nici odata atatia bani pt o lanseta din principu...si am niste principii solide.
Marcus_Turcus scrie:nu sunt expert, sunt invatzacel la spinning inca, dar zic baietii pe aici ca twister cu vobler nu merge, cica trebuie 2 lansete. una de jig ptr twister si alta de voblerit. adica una xfast sau fast si una moderate-fast...
probabil ca au dreptate insa am una moderate-fast , si acum caut una fast sau xfast. cum dau cu moderate-fast cu jig asa cred ca o sa pot da si cu voblere cu fast. nu sunt asa mofturos

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 06 Aug 2008, 22:15

nici eu nu dau banii pe ceva daca nu ii inteleg utilitatea...asa ca o sa te convingi ca pt jig trebuie investit la max, pt voblerit merge si cu ieftinituri...restul sunt fitze sau doar pt confortul tau :D

Scrie răspuns