LAC PENTRU VOBLERE

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 19 Iul 2011, 11:02

pikeman scrie:
Sorin scrie:lac ....
rasina epoxidica ii zici la coating ?
vreo 2-3 de reparat si m-a chinuit talentu sa fac vreo 3 oratanii conceptie proprie :D

rasina epoxidica ii zic la coating...adica aia care e dura ca un plastic...sa cumperi un galon de lac pentru 5 bucati :lol: daca vrei iti fac eu un serviciu, nu ca ai fi primu, desi multi vor la voblere de somn reparatii :lol: poti sa le trimiti prin cineva la Siriu si ti le repar - topcuiesc in seara dintre manse....daca e mai urgent, posta sau cineva care are drum la BV

mai poti vorbi cu Sever :lol: cel hatru :P :oops:

multumesc , vedem cum facem .

Sever ?....clar , dar n-as vrea sa-i arat orataniile facute de mine ca rade 3 luni :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 19 Iul 2011, 11:04

sorine ... acum pe bune ... eu am incercat doar sa dau o mana de ajutor si pentru cineva care construieste voblere pentru rasina aia bicomponente chiar merita sa faca un efort si sa o ia chiar daca are un pret mai maricel si transportul iarasi e destul de ridicat ... nu stiam ca vrei doar sa repari o mana de voblere si ca vrei sa acoperi alte cateva creeati ... greseala mea ...

am incercat mai multe lacuri, rasini si alte artificii si nicicare dintre ele nu se compara cu chestia asta ... ieri am terminat o serie de voblere si o sa bag niste poze dupa ce curat inelele ... ai sa vezi ca e chiar misto rasina ...

pentru ceea ce vrei tu sa faci, dupa cum zicea pikeman, mai bine il rogi pe el sa ti le acopere ca ii va lua 15 minute ...

numai bine ... :bere:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 19 Iul 2011, 11:07

d4md3od scrie:sorine ... acum pe bune ... eu am incercat doar sa dau o mana de ajutor si pentru cineva care construieste voblere pentru rasina aia bicomponente chiar merita sa faca un efort si sa o ia chiar daca are un pret mai maricel si transportul iarasi e destul de ridicat ... nu stiam ca vrei doar sa repari o mana de voblere si ca vrei sa acoperi alte cateva creeati ... greseala mea ...

am incercat mai multe lacuri, rasini si alte artificii si nicicare dintre ele nu se compara cu chestia asta ... ieri am terminat o serie de voblere si o sa bag niste poze dupa ce curat inelele ... ai sa vezi ca e chiar misto rasina ...

pentru ceea ce vrei tu sa faci, dupa cum zicea pikeman, mai bine il rogi pe el sa ti le acopere ca ii va lua 15 minute ...

numai bine ... :bere:
acum pe bune , multam de informatii , n-ai gresit cu nimic , ce naiba , glumeam

stiu ca sunt multe tipuri de lacuri , unele crapa ,altele nu tin ,etc......de aia e un element important
am voblere prin trusa care daca au supravietuit pierderii in pescuit , a cam crapat lacul pe ele
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 19 Iul 2011, 11:14

damdeondu-le ii 18E 300ml? ce specificatii mai are? timp de lucru...etc, etc

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 19 Iul 2011, 11:33

da pikeman … 18E te ajung 300 de ml dar evident ca in cazul in care iei un kg deja e mai ieftin (pret pe kg) ...

alte specificatii ... cel mai OK e sa lucrezi cu el cam la vreo 20-30 de minute de la amestecare (depinde si de temperatura si cel mai OK e sa verifici vascozitatea din cand in cand) cand are o vascozitate suficient de mare incat sa poti pune un strat relativ gros deasupra de vobler. Ca si timp de lucru nu stiu sa iti zic exact dar in cazul in care (dupa ce a atins vascozitatea necesara) il pui la o temperatura mai mica (eu puneam recipientul intr-o punga unde aveam gheata) te poti juca cu el chiar si o ora ... in weekend din greseala am scapat in amestec mai mult decat de obicei si am fost nevoit sa acopar aproape 30 de voblere intr-o serie (de obicei acopar cam 15-16 deodata cam de 8-9cm) si nu am avut probleme cu intarirea lui ...

ca si combinatie iti pot spune ca la vreo 15-16 voblere de vreo 8-9 cm folosesc 8ml + 16ml ... deci in total 24 de ml ... dar trebuie sa precizez ca nu prea am rabdare sa intind bine si atunci se mai scurge de pe el si pierd si acolo destul de mult ...

timp de uscare ... cam 20-24 de ore si poti sa pui mana pe el linistit, sa cureti voblerul sau alte chestii de genul asta dar nu as zice ca e gata de pescuit si nici nu e OK sa il pui atins de alte voblere care au fost acoperite in acelasi timp cu aceeasi rasina ... cel mai OK mi se par aproximativ 48 de ore si poti fi sigur ca suprafata a devenit sticloasa si are si o usoara doza de elasticitate ... adica in cazul in care apesi cu vreo surubelnita pe el nu se infige varful surubelnitei direct in vobler, intai se lasa putin lacul si de abea dupa aia (chiar trebuie sa apesi tare) intra in vobler ...

ramane transparent in timp, nu se ingalbeneste si nici nu buseste culorile voblerelor ... nu are probleme cu acrilicele (de astea folosesc doar) sa le scurga si din cate am observat parca face culorile putin mai "aprinse" si contrastele devin mai evidente ... parca ... :roll:

nu stiu ce altceva sa mai zic ... :lol: ... deseara sper sa bag vreo poza cu niste voblere si ai sa vezi cum arata ...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 19 Iul 2011, 11:56

multam fain, destul de detaliata explicatia...foloseste fundul de la o doza de bere-cola pentru amestec, daca se ingroasa poti amesteca - cu acetona (d-aia la bidon de metal 1L - 5E ) cateva picaturi si mai poti lucra, e mai simplu decat cu ghetza doar ca ai ceva vapori. Eu folosesc pensule ca par de plastic pe care le curat ulterior cu acetona, merge si cu apa fierbinte cu sapun. Pe vopselele acrilice(pe baza de apa0 nu prea sunt probleme cu epoxydurile si nici cu diluanti in general...numai la spray sau vopsele alchidice e bai

probabil cand termin devconul o sa apelez la tine :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 19 Iul 2011, 12:07

pikeman scrie: probabil cand termin devconul o sa apelez la tine :wink:
nici o problema ... cu placere ...

eu nu folosesc pensula pentru ca nu as avea rabdare sa le curat si nici nu as vrea sa dau bani ca sa le folosesc doar o data ... asa ca folosesc ceva sarma cu camasa de plastic pe care o indoi intr-un mod in care sa pot intinde si din care tot tai cate 3-4 cm pe care ramane rasina ... :lol: ... rasina e suficient de vascoasa incat sa ramana lipita in cantitate destul de mare pe sarma aia ...

la un moment dat ma tot batea gandul sa folosesc "lingurite" dintr-alea de cafea (de unica folosinta) dar tot timpul uitam sa le iau si tot la bucata aia de sarma apelam ...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 19 Iul 2011, 12:30

caut si eu fix ce ai expus tu aici...un epoxy transparent si mai elastic...dar neaparat sa fie mat...dupa mine finish-ul mat la culori puternice se vede de 1000 de ori mai bine in apa, cine are acvariu stie despre ce e vorba...

stie cumva cineva de un epoxy mat? lacuri am...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 19 Iul 2011, 12:33

te cred bogdane la partea cu mat-ul ... si eu mi-as dori un epoxy care sa ramana mat insa nu am dat de asa ceva ... asta pe care il folosesc sub nici o forma nu e mat ...

daca dai de asa ceva sa imi dai si mie de veste te rog ... :roll:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 19 Iul 2011, 12:53

exista solutii sa matuiesti un finish gloss...dar is laborioase rau...poti lua voblerul la smirghel, granulatie mai mare de 800(la epoxy mai moale trebuie granulatie de vreo 1000-1500 si sa uzi bine smirghelul si voblerul)...sau mai poti da lac mat deasupra...in romanica lac mat de calitate(si pt emailuri si pt acrylic) gasesti aici

http://hobbyx.ro/produs.despre.4800.html
http://hobbyx.ro/produs.despre.2685.html
http://hobbyx.ro/produs.despre.3491.html

epoxy gloss se gaseste si in romania...se poate folosi, cred, si epoxy pt rodbuiding in special lite formula

http://www.dawnfishing.ro/index.php?_a= ... 9&catId=24

eu am mai folosit un lac gloss pt barci mai demult...dar eram cam gros

Scrie răspuns