lac pentru blank

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

pasek
senior
senior

lac pentru blank

Mesaj de pasek » 15 Feb 2007, 17:03

cu ce pot sa vopsesc si apoi sa lacuiesc un bat de pe care am dat eu jos mandrina (care se rupsese), inelele ( din 4 mai aveam 1) si pe care l-am luat la frecat cu smirghel? ma refer daca exista ceva de cumparat de pe aici de prin tara, nu ma intereseaza ceva superprofi.
in rest ... we are the best!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 15 Feb 2007, 20:39

eu am folosit lac spray :) pentru numele scris pe batz si se tine bine .... asta il mai folosesc si la voblere...acu asta e parerea mea :)

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 15 Feb 2007, 21:38

Cred ca cel mai bine e sa nu-l vopsesti cu nimic,doar sa-l finisezi cu un smirghel fin(ca exemplu P1500) folosit la slefuirea vopselei pt. masini.

Dar daca totusi dupa ce l-ai slefuit cu smirghel fin vrei sa-l vopsesti ,vopeaua auto e cea mai buna si rezistenta in timp.

Jean Scurtu

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 15 Feb 2007, 23:15

Am o varga de 4m pe care vopseua a inceput sa se umfle (o am de aprox 10 ani si are valoare sentimentala enorma fiind primul meu batz adevarat) . M-am gandit ca ar trebui reconditionata si chiar ar fi o provocare pt. mine. Mentionez ca ma pricep destul de bine la capitolul vopsele si lacuri auto, pregatirea suprafetelor pt. vopsit etc.

Multumesc anticipat!!!

Astept inclusiv parerea dvs., domnule Jean :wink: :wink: :wink:

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 16 Feb 2007, 07:50

domnule jean multumesc pentru sfat. vreau sa mentionez ca batul este o bologneza de 3 m team milo ufo ( cred ca este contrafacut) pe care l-am cumparat acum vreo 5-6 ani pentru pescuit pe riu cind incepusem si eu sa pescuiesc. pe el nu scrie mai nimic dar am gasit pe net ca arunca 5-30 gr si m-am gindit ca as putea incerca sa-l folosesc pentru salau la dunare cu jiguri mai mari si voblere mari. avind in vedere ca mandrina s-a rupt, plus inca doua inele am dat jos lacul de pe matisaje ( am folosit o solutie chimica care mi-a luat si lacul de pe blank). apoi m-am gindit sa matuiesc tot lacul de bat pentru putea face priza noul lac pe care as vrea sa-l dau. am folosit smirghel fin bine udat cu apa.intentionez sa-i adaug mai multe inele care cred ca-i vor mari si actiunea ( initial avea 3 inele + inelul de virf si eu vreau sa-i mai pun inca 2).
batul are mai mult valoare sentimentala
orice parere e binevenita! :D

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 16 Feb 2007, 09:56

nu cred ca asemenea bat merita efortul facut, am si eu doua de 3m si una de 4m, cele de 3m sunt relativ rigide si au varful sensibil dar la o intepatura mai sanatoasa se rup ca niste bete de chibrit, am vazut la prieteni rupturi atat ale varfului cat si ale celui de-al doilea tronson, mandrina si inelele sunt de asemenea foarte proaste

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 16 Feb 2007, 21:20

vasivoicu scrie:nu cred ca asemenea bat merita efortul facut, am si eu doua de 3m si una de 4m, cele de 3m sunt relativ rigide si au varful sensibil dar la o intepatura mai sanatoasa se rup ca niste bete de chibrit, am vazut la prieteni rupturi atat ale varfului cat si ale celui de-al doilea tronson, mandrina si inelele sunt de asemenea foarte proaste
ai dreptate. oricum mandrina +inele +lac+vopsea+ata matisat+epoxy ma costa destul iar pe la 150 - 200 ron pot sa-mi iau un bat nou. ideea este ca vreau sa incerc sa-l refac. in nici un caz n-as face experimente pe un bat de calitate, i-as lasa pe meseriasi sa se ocupe . totul este sa-mi fac de lucru pina pe 1 mai cind incepe pastravul :D

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 16 Feb 2007, 22:07

Daca esti legat sentimental de bat poti sa-l refaci cum iti place,poti sa-l lasi si nevopsit dupa slefuirea fina.Vopsirea nici nu ajuta nici nu strica calitatea blank-ului ,doar il ingreuneaza un pic.

Daca vrei sa folosesti bat bolonez la jig(eu pescuiesc si cu bat de 6m. la jig de pe mal) cumpara-ti un bolognez high modulus graphite,ca e mult mai sensitiv decat betele cu modul de grafit mai mic(33 milioane) si la jig e f. importanta sensivitatea.Eu am niste bolognese TRABUCCO f. bune si usoare(am unul ce arunca 20-80g. un TRABUCCO NEXIA STRATOCAST 480-4,8m.- carbon high module tri-band system POWER 80).

Jean Scurtu

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 16 Feb 2007, 23:01

Daca batul are valoare sentimentala , cred ca merita sa-l reconditionezi..
Pot sa-ti dau un sfat : dupa smirghiluire foloseste o carpa inmuiata in diluant pe baza de tiner si sterge bine batul inainte de vopsire (lacuire).
Un lac foarte bun care l-am folosit si eu , este acela la spray , numai ca trebuie pulverizat foarte fin si facut pauza intre straturi.......cam asa am procedat eu si a mers . :respekt:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Feb 2007, 10:51

dan popa scrie:Daca batul are valoare sentimentala , cred ca merita sa-l reconditionezi..
Pot sa-ti dau un sfat : dupa smirghiluire foloseste o carpa inmuiata in diluant pe baza de tiner si sterge bine batul inainte de vopsire (lacuire).
Un lac foarte bun care l-am folosit si eu , este acela la spray , numai ca trebuie pulverizat foarte fin si facut pauza intre straturi.......cam asa am procedat eu si a mers . :respekt:
Scuza-ma dar nu mai inteleg ce e ala "diluant pe baza de tiner"??!!!

Nu cumva e unul si acelas lucru diluantul cu tinerul???

Jean Scurtu

Scrie răspuns