la inceput de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dutzu
utilizator nou
utilizator nou

la inceput de spinning

Mesaj de dutzu » 08 Apr 2014, 20:30

Salutare
ma bate gandul sa incerc pescuitul la spinning (eu fiind feederist de fel)
am o mulineta abu garcia 502alb
spuneti-mi un bat low budget :) care s-ar preta la aceasta mulineta,
pestii vizati (sper sa nimeresc bine- sa se potriveasca cu sculele) sunt cleanul, avatul, poate salau pe Prut zona Iasi

p.s daca aveti ceva de aruncat : naluci, plastice, lingurite, bete .....orice aruncati-le spre mine :D :lol: (cu promisiunea ca daca nu se prinde de mine spinningul le voi da mai departe )
la prima impresie ma atrage , dar nu stiu daca o sa ma lipesc de acest stil si cum nu dispun de prea multi $$$ :oops: :oops: nu as vrea sa-i arunc.
multumesc si astept sfaturile voastre

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Re: la inceput de spinning

Mesaj de Dan Stefan C. » 09 Apr 2014, 09:10

Salut, pentru un pescuit la avat si salau , o lanseta care ar corespunde cerintelor tale este Okuma Safina X.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 09 Apr 2014, 09:46

Daca dai la salau cu reactive ( voblere , linguri ) e buna , lanseta e moale ( pe gustul meu ) , o stiu ca o pescuie un amic . Pentru avat e buna , acu depinde de curent , nu stiu cum e Prutul la Iasi , nu-mi place iarasi ca nu poate face lanseuri lungi , nu se incarca cum trebuie , flexeaza cam de la mijloc , in fine , pentru inceput sa vezi dac te prinde ar fi ok , mai poti incerca si ceva de la Maver .

dutzu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dutzu » 09 Apr 2014, 16:58

multumesc de raspunsuri
se potriveste lanseta cu mulineta abu 502alb?
mai astept si alte recomandari

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 09 Apr 2014, 20:36

eu zic ca se potriveste, adica nah e destul de grea mulineta (9.7oz=270g), nu merge pusa pe un bat light sau ultralight, daca vrei si clean e cam greu ca aici tre ceva light, poate gasesti un bat medium-light sa faci un compromis, ceva pe la 5-20g... sunt multe firme care au bete in plaja asta de greutate, vezi de ex http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... 23480.html http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... 11540.html

StefanG
senior
senior

Mesaj de StefanG » 10 Apr 2014, 19:33

Dan Stefan C. scrie:Salut, pentru un pescuit la avat si salau , o lanseta care ar corespunde cerintelor tale este Okuma Safina X.

Subscriu cele spuse de colegul Dan Stefan C. Am pescuit cu acest bat(varianta de 1,80m) si pescuiesc in continuare. Este un bat excelent la un pret avantajos.
Everyone should believe in something; I believe I’ll go fishing

dutzu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dutzu » 10 Apr 2014, 20:41

din ce am inteles din spusele voastre trebuie sa-mi iau 2 lansete:
una pentru clean
una pentru avat si salau
nu exista lanseta care sa acopere o plaja mai larga la un pret de max 100lei

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 11 Apr 2014, 08:50

Pentru inceput poti sa te descurci cu un singur bat, sunt multi care au inceput cu maver stralis sau cine stie ce chinezisme de la energofish. Eu zic ca un ML isi face treaba cu brio indiferent de ce pui pe el. Acum ca incepator doar n-o sa te arunci la StCroix sau Evergreen, deci 5-20 poti sa descoperi ca se incarca foarte bine si cu 3.5 grame sau 30.
Dupa ce-o sa capeti experienta (si daca o sa te atraga spinningul) o sa vezi ca o sa-ti formezi tu propria idee despre cum ar trebui sa fie batul. Asta ca sa nu mai vorbim ca s-ar putea sa ai chiar mai multe pentru aceeasi aplicatie. Bafta si fire intinse cu orice combo ai alege sa incepi.
Hug me, I'm mentally unstable!
Imagine
Imagine

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 11 Apr 2014, 09:54

Sau te descurci foarte bine cu ce ai, realizand ca poti compensa deficientele lansetei cu experienta si deprinderea acumulata. :) Cu un batz ML poti da si la celan si la stiuca, nu sunt diferente extraordinare care nu pot fi depasite "din mana". De cate ori se intampla sa mergi la stiuca cu lanseta MH si sa termini ziua dand la clean cu rotativa Mepps 01, si nu e sfarsitul lumii. :)

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 11 Apr 2014, 10:01

fsandor scrie:Sau te descurci foarte bine cu ce ai, realizand ca poti compensa deficientele lansetei cu experienta si deprinderea acumulata. :) Cu un batz ML poti da si la celan si la stiuca, nu sunt diferente extraordinare care nu pot fi depasite "din mana". De cate ori se intampla sa mergi la stiuca cu lanseta MH si sa termini ziua dand la clean cu rotativa Mepps 01, si nu e sfarsitul lumii. :)
Sau asa ...
Hug me, I'm mentally unstable!
Imagine
Imagine

Scrie răspuns