Kistler LTX 2

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

fishi
veteran
veteran

Kistler LTX 2

Mesaj de fishi » 18 Feb 2009, 15:21

Ziua buna tuturor!

Intrebare....
Am un Kistler 7' heavy 1\2-1 oz de cast.Vreau sai tai ,,tragaciul'' pentru a deveni de spin.Am uitat sa mentionez ca este dintr-o bucata.
Credeti ca e bine e rau,modific in vreun fel calitatile lansetei astfel.Si o alta intrebare.....cu ce-l tai?Cum polizez zona dupa taiere pentru a nu strica estetica.

Regards!

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 18 Feb 2009, 16:25

nu te mai complica am io 2 de vanzare :wink:

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 18 Feb 2009, 16:34

Eventual facem un schimb,ca iar am depasit bugetul pe 2009 :lol:

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 18 Feb 2009, 16:40

nu ca vreau sa-mi iau altceva... :wink:

Cristi E
senior
senior

Re: Kistler LTX 2

Mesaj de Cristi E » 18 Feb 2009, 18:09

fishi scrie:Ziua buna tuturor!

Intrebare....
Am un Kistler 7' heavy 1\2-1 oz de cast.Vreau sai tai ,,tragaciul'' pentru a deveni de spin.Am uitat sa mentionez ca este dintr-o bucata.
.Si o alta intrebare.....cu ce-l tai?Cum polizez zona dupa taiere pentru a nu strica estetica.

Regards!
poti sa-l tai cu o panza de bomfaier, apoi slefuit incet manerul pe locul respectiv cu hartie abraziva sau cu o pila fina.
ca sa nu strici sau zgarii si restu mandrinei lipeste mai multe straturi de banda izolatoare pe mandrina lasand gol numai locul unde trebuie sa finisezi si trebuie lucrat cu grija.
poate daca i-ai schimba primul si eventual urmatorul inel de pe butt cu unele mai mari ar fi si mai bine, desi mari diferente nu au sa fie pe lansat fata de cele mici de casting.
fishi scrie:Credeti ca e bine e rau,modific in vreun fel calitatile lansetei astfel
calitatiile lansetei/blankului in sine nu se modifica, doar feelingul, senzatia va fi putin diferita din cauza ca intr-un fel simti lanseta cu o mulineta de cast si altfel cu una de spin.
parerea mea e ca e pacat sa transformi bunatate de bat de cast :) in bat de spin, cine stie poate te apuci de cast mai incolo si iti va parea rau.
daca nu mai bine il vinzi si cauti ceva asemanator de spin, eventual un blank tot de puterea aia si iti faci un custom :)

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 19 Feb 2009, 08:29

Multumesc

Lanseta arata intradevar superb.Mai astept poate gasesc sa fac un schimb sau daca nu-mi place ceea ce gasesc o sa fac totusi modificarea.
Apropo's a mai facut cineva asemenea modificari?

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 19 Feb 2009, 09:40

fishi scrie:...Apropo's a mai facut cineva asemenea modificari?
Cauta postarile lui Nea Jean Scurtu aici sau pe alte forumuri. El modifica in mod curent bete de casting in bete de spinning prin taierea tragaciului. Spune ca dupa modificare nu se simte necesitatea inlocuirii inelului de plecare. Eventual contacteaza-l pe privat (nu pe forumul asta, ca nu il mai frecventeaza) si roaga-l sa-ti trimita niste poze. Sunt sigur ca te va ajuta cu un sfat bun.

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 19 Feb 2009, 11:16

eu unul nu ti-as sugera sa modifici batul...e un bat de calitate si pe langa calitatile estetice poti afecta si blankul.. in locul tau eu nu le-as schimba, cel putin nu la puterea blankului tau....si cred ca trebuie sa schimbi si primele 2 inele de plecare..ca o sa se simta incomod..nu stiu daca ai observat dar la mai toate lasetele de calitate primele 2 inele (si mai ales primul) au o dimensiune considerabila fata de restul...acum in privinta performantelor treaba e discutabila..dupa ce am petrecut mult timp pe siteurile americane de profil sunt 2 tabere: in timp ce unii (destui de putini ca ei nu prea convertesc bete) zic ca nu are nimic atata timp cat nu atingi blankul altii se jura ca betele de cast dupa taierea tragaciului au tendinta sa fie putin mai grele pe varf...personal m-am gandit si eu de cateva ori sa convertesc bete dar m-am potolit...daca vrei opinia mea personala , eu zic sa nu il modifici. daca tot il modifici sa ne zici si noua cum ai rezolvat si cum se simte batul la mana

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 19 Feb 2009, 11:22

Daca nu am oferte sa-l schimb o sa-l modific.Mi-am dorit un Kistler de multa vreme .Urmeaza un JDM si mi-am facut damblaua pe 2009.....sau incep cu mulinetele :lol:

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 19 Feb 2009, 12:16

200 E LTX 3/8 3/4 MH :wink:

Scrie răspuns