kistler lta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
kistler lta
ce parere aveti despre bat?am luat un x-fast medium heavy si sunt un pic dezamagit de reactia salailor. sincer inainte aveam un trabucco pe care l-am taiat , l-am cioplit pana a ajuns sa-mi fie pe plac. kistler asta e ca un difuzor, si presupun ca nu numai pt mine, transmite vibratiile ceva de speriat. am pus un un inauntas pike mono din cauza scoicilor bineinteles, si pe caderea jigului simteam in mana o adevarata simfonie. nu spun ca asta e un defect ci dimpotriva o calitate, dar defect e faptul ca e prea fast si salaii nu cred ca au timp sa inghita cauciucul. batul e fantastic dar numai pt salai super agresivi, sau chiar pt somn...(face fata cu usurinta). intrebarea era de fapt cum va impacati voi cu el ca in mod sigur nu sunt singurul, si ce parere aveti de un medium. actiunea la asta al meu e de 1/4 ...3/4
Salut, mie mi se pare ca ce spui tu este chear pe dos, daca lanseta este ultra senzitiva vei simti cu siguranta si atacurile pe care cu lanseta pe care o aveai inainte nu le simteai, deci este "bat" super.
Partea cu le scoti salailor din gura jigul se va reolva in timp dupa ce te obisnuiesti cu reactiile lansetei. Cam toate lansetele mai de calitate si care sunt fast vei simti tot ce este pe fundul apei, cam asa se si gasesc locurile cand nu ai sonar "pipai fundul" cu jigul si iti dat seama de sructuri si praguri.
Sa te folosesti sanatos de ea!!
Partea cu le scoti salailor din gura jigul se va reolva in timp dupa ce te obisnuiesti cu reactiile lansetei. Cam toate lansetele mai de calitate si care sunt fast vei simti tot ce este pe fundul apei, cam asa se si gasesc locurile cand nu ai sonar "pipai fundul" cu jigul si iti dat seama de sructuri si praguri.
Sa te folosesti sanatos de ea!!
Dar de ce te sperie faptul ca lanseta e prea rapida?!Pt aceasta calitate ai platit, deci trebuie sa te folsesti din plin de ea.Ca sa nu ai rateuri foloseste amortizarea atacului din incheietura mainii, (daca nu o ai cumva in ghips) element de care tin cont foarte putzini. 

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
mai stim pe unii care au avut probleme cu incheietura de la atatea amortizariAdelin scrie:Ca sa nu ai rateuri foloseste amortizarea atacului din incheietura mainii, (daca nu o ai cumva in ghips) element de care tin cont foarte putzini.

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Da ce parere ai tu de un medium-lite? Simplul fapt ca e medium-heavy nu ar trebui sa-l faca mai insensibil ci poate e doar gresit ales, poate se preteaza la alt peste. Oricum MH e destul de mare pentru salau, strict dupa parerea mea, dar Kistler LTA medium, daca la ala te referi, ar trebui sa fie bun, foarte bun sau oricum suficient.
Primul mesaj e introdus din greseala neterminat... se poate sterge
Sensibilitatea sporita si actiunea x-fast sunt cu siguranta calitati nu defecte la salau. Salaul nu mesteca siliconul indiferent cat de moale sau gustos ar fi deci reactia trebuie sa fie prompta si hotarata. In momentul in care simti tu atacul salaul este deja cu naluca in gura si tu practic simti miscarea pestelui pe care o face imediat dupa ce a absorbit naluca, daca da sa plece mai departe sau sa se intoarca in locul de panda etc.. Daca sunt slab activi pot sta numai cu naluca in gura, adica dupa ce o absorb sa nu mai miste sau foarte putin, si tu practic sa nu simti mare lucru. El insa in momentul in care se misca simte firul si ca nu e ceva in regula si expulzeaza naluca la concurenta cu reactia ta. Ar fi bine sa fii tu primul.
Deci, in toate cazurile, sensibilitatea si actiunea cat mai fast sunt atuuri, tu alege-ti lanseta in functie de clasa de naluci cu care pescuiesti.
Primul mesaj e introdus din greseala neterminat... se poate sterge
Sensibilitatea sporita si actiunea x-fast sunt cu siguranta calitati nu defecte la salau. Salaul nu mesteca siliconul indiferent cat de moale sau gustos ar fi deci reactia trebuie sa fie prompta si hotarata. In momentul in care simti tu atacul salaul este deja cu naluca in gura si tu practic simti miscarea pestelui pe care o face imediat dupa ce a absorbit naluca, daca da sa plece mai departe sau sa se intoarca in locul de panda etc.. Daca sunt slab activi pot sta numai cu naluca in gura, adica dupa ce o absorb sa nu mai miste sau foarte putin, si tu practic sa nu simti mare lucru. El insa in momentul in care se misca simte firul si ca nu e ceva in regula si expulzeaza naluca la concurenta cu reactia ta. Ar fi bine sa fii tu primul.
Deci, in toate cazurile, sensibilitatea si actiunea cat mai fast sunt atuuri, tu alege-ti lanseta in functie de clasa de naluci cu care pescuiesti.
De multe ori, atunci cand pestii sint slabi activi, nu se aventureaza in urmarirea nalucii si nu se arunca asupra ei la fel ca atunci cand sunt super agresivi. I-au doar ce le trece pe la nas. Mai exact aspira naluca ce le trece pe la nas. Daca ansamblul e foarte rigid (par + textil) de multe ori ratezi si nu stii de ce.
In plus, atunci cand dai cu bete rigide pestele se poate dezgata in dril. Isi sfasie gura. Daca carligul nu a patrunsi intr-o portiune tare sint toate sansele sa se duca.
Consider ca in general nu ai nevoie de un bat foarte rigid la salau. Rapid da, dar nu rigid.
In plus, atunci cand dai cu bete rigide pestele se poate dezgata in dril. Isi sfasie gura. Daca carligul nu a patrunsi intr-o portiune tare sint toate sansele sa se duca.
Consider ca in general nu ai nevoie de un bat foarte rigid la salau. Rapid da, dar nu rigid.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
fratilor, io nu inteleg o chestie .... ce este asa mega actiune la un bat pana in 3/4 ? daca este xfast este super bine, iar dac este mega senzitiv este exceptional .....
dar unde e mega heavy asta pana in 21 de grame ?
florine, unde dai frate cu el de ti se pare ca este supra dimensionat ?
nu prea inteleg eu tendinta asta de a da cu echipamente de la ultra light in jos asa ....
ce facem , dam la salau si somn cu echipament de biban .....
florine, crede-ma pe cuvant ca un bat absolut excelent cum ai tu, dar pana in 21 de grame, este realmente surcica daca e vorba de somn, mai ales de pe mal ... din barca mai e cum mai e .. dar de pe mal , sa-mi zici cum a fost dupa ce-ti va da prima bucata sarita de 15 kile ... si o sa vezi ca singurul mod in care poti trage de el este sa faci pasi in spate , cu batul aproape la orizontala ....
echipament de finete numai pe balta, si nu in orice conditii ... in mega agatura, eu prefer sa pescui cu premierul de un oz juma, in loc de ala pana in 14 g, si in loc de 5 lbs cu 10 lbs, ca sa mai scot afara ceva naluci ... ca oricum pescui la fir, si atacul este vizual intai si dupa se simte .... asta ca sa nu mai zic ca dau niste tzepe cu premierul ala de 7 feet pana in 1 si 1/2 de le scot proteza cu totu
se infige carligul ala nene, de nu mai iese de acolo ....
io zic sa stai linistit florine, ca ai bat super bun ... si sa fi cinstit si sa ne zici mai incolo daca nu vrei si unu mai pana in 40 55 de grame asa

florine, unde dai frate cu el de ti se pare ca este supra dimensionat ?
nu prea inteleg eu tendinta asta de a da cu echipamente de la ultra light in jos asa ....
ce facem , dam la salau si somn cu echipament de biban .....
florine, crede-ma pe cuvant ca un bat absolut excelent cum ai tu, dar pana in 21 de grame, este realmente surcica daca e vorba de somn, mai ales de pe mal ... din barca mai e cum mai e .. dar de pe mal , sa-mi zici cum a fost dupa ce-ti va da prima bucata sarita de 15 kile ... si o sa vezi ca singurul mod in care poti trage de el este sa faci pasi in spate , cu batul aproape la orizontala ....
echipament de finete numai pe balta, si nu in orice conditii ... in mega agatura, eu prefer sa pescui cu premierul de un oz juma, in loc de ala pana in 14 g, si in loc de 5 lbs cu 10 lbs, ca sa mai scot afara ceva naluci ... ca oricum pescui la fir, si atacul este vizual intai si dupa se simte .... asta ca sa nu mai zic ca dau niste tzepe cu premierul ala de 7 feet pana in 1 si 1/2 de le scot proteza cu totu

se infige carligul ala nene, de nu mai iese de acolo ....
io zic sa stai linistit florine, ca ai bat super bun ... si sa fi cinstit si sa ne zici mai incolo daca nu vrei si unu mai pana in 40 55 de grame asa

Ai vazut batul asta ? E destul de puternic, in opinia mea. Nu stiu daca ai nevoie de un bat atat de puternic la salau, caci vorbeam de bete de salau. Poate doar daca dai in super agatatura. Nu vorbeam de bete universale, cu care sa nu ai probleme orice ti-ar intra.toni f scrie:fratilor, io nu inteleg o chestie .... ce este asa mega actiune la un bat pana in 3/4 ? daca este xfast este super bine, iar dac este mega senzitiv este exceptional .....
Dupa mine batul este peste puterea indicata de producator. Poate chiar pana-n 1 1/2 oz sau 2 oz.
Asta este insa opinia mea. Fiecare cu gusturile lui. Chiar stiu unii care pescuiesc la vobler cu modelul asta si prind peste.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Eu zic sa fii si desteptonc si cinstit si sa alegi un medium-lite pt salau. Ideea e sa reusesti cat mai multe capturi si prezentari de finete in locuri mai "pretentioase" si-ai sa vezi ca nu fuge niciun peste cu lanseta ta si ai sa fii surpris de puterea medium-liteurilor. Am mai avut discutia asta cu multi pe forum, alege lanseta dupa greutatea nalucii. Unde sa dea omu' cu 40-50 de grame?
@ tristian ... pai asta e treaba, ca omu nu a zis daca da pe balta sau in curgatoare .... la curgatoare, de destule ori ai nevoie de 30-40 de grame .... si daca mai pui si greutatea unui shad de 12-15 cm care are si ala 12-15-20 de grame, vezi ce iese .....
@ razvan - ai dreptate, nu am vazut batul, si te cred pe cuvant daca spui ca este mult peste puterea data de producator ....
true, este putin ciudat sa dai cu un bat ca asta la vobler, dar vorba ta, se poate da si daca te inveti prinzi si peste .... la fel am vazut pe cineva prinzand super bine salau la jig cu un megabass care mie mi se parea super "fleasca" si eu nu as fi dat sub nici o forma cu el la jig
ne trebuie precizari, iar eu oricum sustin betele mai tapene
de exemplu va pot garanta ca se poate pescui in curent minim , cu 12 grame , cu GL2 HS1023, care este 1/2 5 oz
si pescuit la bat, nu la fir ....
.... si prezentare ok, si aruncare undeva la 40m + (cu fir de 10 lbs si mulineta mare de 4000)
ce sens are sa dau cu o "nuielusa", ca sa ma mai enervez o data ca acu vreo luna, cand mi-a dat mega bucata , si am plans 3 ore dupa aia ?
asa, macar psihologic sunt ok .... daca nu-l pot scoate cu ansamblul asta "greu" inseamna ca nu-l pot scoate si gata ... dau cu chestii light, iar stau sa ma gandesc ca daca aveam si daca faceam si dregeam etc ....... poate era la mal ....
oricum razvane. m-ai facut curios cu batzul asta ... vreau si eu sa-l vad ......
@ razvan - ai dreptate, nu am vazut batul, si te cred pe cuvant daca spui ca este mult peste puterea data de producator ....
true, este putin ciudat sa dai cu un bat ca asta la vobler, dar vorba ta, se poate da si daca te inveti prinzi si peste .... la fel am vazut pe cineva prinzand super bine salau la jig cu un megabass care mie mi se parea super "fleasca" si eu nu as fi dat sub nici o forma cu el la jig

ne trebuie precizari, iar eu oricum sustin betele mai tapene

de exemplu va pot garanta ca se poate pescui in curent minim , cu 12 grame , cu GL2 HS1023, care este 1/2 5 oz

si pescuit la bat, nu la fir ....

ce sens are sa dau cu o "nuielusa", ca sa ma mai enervez o data ca acu vreo luna, cand mi-a dat mega bucata , si am plans 3 ore dupa aia ?
asa, macar psihologic sunt ok .... daca nu-l pot scoate cu ansamblul asta "greu" inseamna ca nu-l pot scoate si gata ... dau cu chestii light, iar stau sa ma gandesc ca daca aveam si daca faceam si dregeam etc ....... poate era la mal ....
oricum razvane. m-ai facut curios cu batzul asta ... vreau si eu sa-l vad ......