Kistler Helium LTA

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
boogye
senior
senior

Kistler Helium LTA

Mesaj de boogye » 05 Feb 2009, 15:08

Daca doriti sa impartasiti niste parareri despre aceste lansete, astept cu nerabdare, m-ar interesa sa imi procur una.

Multumesc anticipat! :D

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 05 Feb 2009, 15:16

depinde ce model, ce lungime, ce putere..vino cu mai multe detalii asupra modelului dorit de tine...ca preferinta peronala eu as merge pe modelul 2008 la spin si pe 2007 la cast.. 2008 are un blank putin mai lat decat modelul 2007 si putin mai usor..ai zice ca e doar teorie, ca nu se simte, dar se simte fiecare gram..dar depinde pana la urma de fiecare model in parte,de preferintele fiecaruia...de ex mie mi se pare ca 7.6 medium-heavy (2007) mult mai puternic decat cel de 7 mh si normal ar trebui sa fie invers...nu stiu exact..poate ca e doar impresia mea, dar am tinut in mana peste 20 de LTA-uri si nici unul nu semana exact cu celalalt...

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 05 Feb 2009, 16:14

seve scrie: am tinut in mana peste 20 de LTA-uri si nici unul nu semana exact cu celalalt...

Asta suna nashpa tare,oare asa este??Si eu vreau sa iau un Kistler de jig dar......

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Feb 2009, 16:17

seve scrie:dar am tinut in mana peste 20 de LTA-uri si nici unul nu semana exact cu celalalt...
de cel de casting He70MC stii ceva?
:)

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 05 Feb 2009, 16:41

nu am pescuit personal dar multi care il au se jura ca ar fi multifunctional...cica mege si pe jig dar si pe voblere mici si medii..eu personal am de cast unul de 7.6H..am vrut sa il vand la ionceput deoarece a fost un cadou si amicul nu era pescar...mi-a luat de cast in loc d espinn..dar l-am imperecheat cu o daiwa HSTA si merge de minune,..si nu e par deloc...adica in salau de 2 kg pe dunare se indoaie cel ptuin pe prima 1/3...la modelul pe 2007 am observat ca prima portiune de 2 palme de la varf nu e chiar fast, cel putin asa mi se mie..dar dupa portiunea aia devine mai rigid..unii spun ca ar fi un concept special..sa oboseasca pestele mai usor..la modelul 2008 blankul imi pare un fast pur...bine astea sutn observatiile mele si trebuie luate ca atare..nu sunt o autoritate in domeniu...pur si simplu imi lac betele astea :D

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 05 Feb 2009, 16:41

seve scrie:depinde ce model, ce lungime, ce putere..vino cu mai multe detalii asupra modelului dorit de tine...ca preferinta peronala eu as merge pe modelul 2008 la spin si pe 2007 la cast.. 2008 are un blank putin mai lat decat modelul 2007 si putin mai usor..ai zice ca e doar teorie, ca nu se simte, dar se simte fiecare gram..dar depinde pana la urma de fiecare model in parte,de preferintele fiecaruia...de ex mie mi se pare ca 7.6 medium-heavy (2007) mult mai puternic decat cel de 7 mh si normal ar trebui sa fie invers...nu stiu exact..poate ca e doar impresia mea, dar am tinut in mana peste 20 de LTA-uri si nici unul nu semana exact cu celalalt...
m-ar interesa cel de 7' mh cu asta ai pescuit? cum se comporta? eu as cam vrea pt jiguri pe mures.
ca sensitivitate cum e? pe tackle tour e laudat.

cel medium light(LTA) se compora cu un medium de la st. croix(Premier)?

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Feb 2009, 16:47

seve thx :D
cam asa citisem si eu despre modelul vechi, ca ar fi o lanseta foarte versatila, un mod-fast mai mult cu toate ca e data ca si fast, f buna de crankuri mici-medii, linguri si chiar jiguri. :D

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 05 Feb 2009, 16:47

7 mh 2008 e favoritul meu..nu am premier stcroix sa fac comparatia..si nu prea dau cu bete medium...de la mh in sus, deoarece pescuiesc exclusiv pe baraje..daca as avea ocazia sa imi iau un 7 mh 2998 la un pret bun mi-as lua.

Scrie răspuns