Banuiesc ca nu l-ati speriat pe om... in general nu-i draqu atat de negru. Si apoi, ca sa dai cu peste 40 gr in mijlocul Dunarii ,oricum iti trebuie boata buna, tare si de la 2,70m in sus (gen SpeedMaster 50-100 gr). Salaul nu este atat de periculos, fie el si de 10 kile, dar mustaciosul...puffyk scrie:Atunci cand pescuiesti cu jig greu, asta insemnand peste 40 grame, presiunea asupra bratului si incheieturii este foarte mare. Mi s-a intamplat sa intep dupa ciocanul binecunoscut al salaului si sa imi dau incheietura peste cap....
Singura varianta de a fi valid dupa o zi de pescuit in curentul dunarean este urmatoarea...
Foloseste bete cu maner lung, in asa fel incat distanta intre subsoara, mana care tine lanseta si cea care tine manerul mulinetei sa faca un triunghi echilateral. Astfel, fortele se distribuie egal si efortul mulinarii este mult mai mic. Daca stilul de recuperare este din miscarea lansetei, atunci se foloseste bratul drept(cel ce tine lanseta) ca o parghie, iar subsoara ca un suport, asemanator celor in care se fixeaza betele grele in pescuitul oceanului....
Atacul este foarte puternic de cele mai multe ori iar inteparea se face din miscarea combinata a corpului cu bratul....
La greutati sub 30 grame, aceste incoveniente dispar iar pescuitul se poate desfasura dupa stilurile ultracunoscute....
DAR... prietenul nostru forumist vrea sa pescuiasca de pe mal

P.S. Cred ca mai bine iese pirghia daca vine cotorul boatei pe cot... subsuoara mi-aduce aminte de niste femei pescar pe la F&H.