intretinere mulinete
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
intretinere mulinete
la edi curiosul va intineriti orice mulineta,dupa 3 ani de folosinta in toate conditiile,zauberu meu merge mai bine acum decat a mers nou nout,asta dupa ce a trecut prin mainile lui edi asta curiosul
- edi_curiosul
- veteran
Re: intretinere mulinete
Scrisesem mai devreme ca prima revizie a mulinetei se face dupa ce o scoti din cutie. Multi producatori nu prea se omoara sa faca o gresare normala a mulinetelor.andreiu_32 scrie:la edi curiosul va intineriti orice mulineta,dupa 3 ani de folosinta in toate conditiile,zauberu meu merge mai bine acum decat a mers nou nout,asta dupa ce a trecut prin mainile lui edi asta curiosul
- edi_curiosul
- veteran
Re: intretinere mulinete
DA, nu stiu ce insemna gresare/ungere normalafsandor scrie:Scrisesem mai devreme ca prima revizie a mulinetei se face dupa ce o scoti din cutie. Multi producatori nu prea se omoara sa faca o gresare normala a mulinetelor.andreiu_32 scrie:la edi curiosul va intineriti orice mulineta,dupa 3 ani de folosinta in toate conditiile,zauberu meu merge mai bine acum decat a mers nou nout,asta dupa ce a trecut prin mainile lui edi asta curiosul
cred ca unde exista frecari de piese trebuie pus ceva, cat? atat cat sa existe acolo, ce tip? ce recomanda producatorii mulinetelor, ca si la orice alt sistem mecanic, ca mg ft bine si cu altceva, fiecare experimenteaza pe mulineta lui
Problema de care nu m-am lovit pana azi:
Am o mulineta cu frana pe spate care aseaza firul conic (baza mare spre exterior) pe tambur. Are cineva idee de unde se regleaza asezarea firului astfel incat sa fie uniforma? Tamburul nu are saibe care sa poata fi scoase, eu ma gandesc ca axul ala trebuie cumva reglat sa stea mai in fata... Poate cel care a desfacut-o inainte a uitat sa-i mai puna vreo 2 saibe in posterior, zic si io... Se pricepe cineva?
Am o mulineta cu frana pe spate care aseaza firul conic (baza mare spre exterior) pe tambur. Are cineva idee de unde se regleaza asezarea firului astfel incat sa fie uniforma? Tamburul nu are saibe care sa poata fi scoase, eu ma gandesc ca axul ala trebuie cumva reglat sa stea mai in fata... Poate cel care a desfacut-o inainte a uitat sa-i mai puna vreo 2 saibe in posterior, zic si io... Se pricepe cineva?

axul nu se regleaza nici cum ! nu se poate din constructie !
poti sa tai tu din pet de 2 litri citeva saibe si sa le adaugi sub tambur . daca aduna firul conic in partea de sus (baza mare spre inainte , spre directia de lansare ) mai adaugi saibe sub tambur , daca aduna conic spre mulineta (baza mare a conului ) trebuie scoase . daca nu sunt saibe care sa se poata scoate in functie de mulineta se pot face si alte ,, artificii " .
daca nu esti lamurit pune o poza cu tamburul sa vedem si noi cum asaza si precizeaza tipul mulinetei
PS unele mulinete au integrat in tambur sistem de reglare a asezarii firului .
poti sa tai tu din pet de 2 litri citeva saibe si sa le adaugi sub tambur . daca aduna firul conic in partea de sus (baza mare spre inainte , spre directia de lansare ) mai adaugi saibe sub tambur , daca aduna conic spre mulineta (baza mare a conului ) trebuie scoase . daca nu sunt saibe care sa se poata scoate in functie de mulineta se pot face si alte ,, artificii " .
daca nu esti lamurit pune o poza cu tamburul sa vedem si noi cum asaza si precizeaza tipul mulinetei
PS unele mulinete au integrat in tambur sistem de reglare a asezarii firului .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
spre exemplificare dam m1

Uploaded with ImageShack.us
saiba vine pe cilindrul mic , cilindrul intra in tambur se stringe cu piulita .
stiu ca nu e cu frina spate dar e un exemlplu unde poate veni saiba la cele care au sistem de reglare in tambur . mai sunt si alte modele dar asta l-am avut acum la indemina . sper sa iti fie de ajutor .

Uploaded with ImageShack.us
saiba vine pe cilindrul mic , cilindrul intra in tambur se stringe cu piulita .
stiu ca nu e cu frina spate dar e un exemlplu unde poate veni saiba la cele care au sistem de reglare in tambur . mai sunt si alte modele dar asta l-am avut acum la indemina . sper sa iti fie de ajutor .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !