intrebari de incepator

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tibster
junior
junior

intrebari de incepator

Mesaj de tibster » 03 Mar 2011, 19:52

salut, as avea cateva intrebari, daca mi-ar putea raspunde cineva as fi recunoscator.

1. in pescuitul cu naluci usoare (2-3-4 grame), lungimea lansetei influenteaza lungimea lansarii, adica e diferenta intre o lansare cu lanseta de 2.1m si una cu lanseta de 2.4m (lansetele au aceeasi putere de aruncare) ?

2. daca un tambur are capacitate de 180 m pt fir de 0.20 mm si eu pun pe el 150 m de fir de 0.16 sau 0.14, este influentata lungimea lansarii?

3. daca primul inel de langa mulineta este mai larg, beneficiez de o lansare mai lunga pentru ca am o frecare mai mica a firului?

4. care este cel mai indicat fir, ca grosime pentru voblere de 2-3 gr in pescuitul pe rauri mici-medii?

multumesc :D

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 03 Mar 2011, 20:09

1.Da,pentru ca fizica ne spune ca bratul pirghiei influenteaza forta de aruncare
2.Da,diametrul mai mare,adica tamburul plin,influenteaza pozitiv .Poti sa pui un buraj la baza tamburului
3.Da,in anumite limite,nu trebuie sa fie, de ex,cit inelul de la crap,de 50 mm,de ex,e prea mare.
4.Sunline,textil,de 4 lbs,cu inaintas mono,sau un mono de calitate de 0,14.

stradic
veteran
veteran

intrebari

Mesaj de stradic » 03 Mar 2011, 20:27

pt.pescuitul cu voblere pana in 3 cm iti recomand un fir mono 0,12 Gamakatsu G-Line sau Stroft bine incarcat pe tambur!
rapala the best vobler in the world

Scrie răspuns