discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Jedi
- veteran

Draga prietene Eutherpia.

...Dpdv teoretico-tehnico-echilibristic..mie imi pare corect totul pentru naluci usoare.Nu stiu Beastmaster-ul cit de medium-light este exact dar cei care-l au iti pot spune in ce plaja de greutati lucreaza foarte bine.Cind zici naluci de 0 si 1 te referi la marimea rotativelor?..Iar pentru momeli mai mari, ori te opresti la o lanseta medium,mulineta marimea vreo 3000 si fir in jur de 0,23 , ori nu te incurci si sari la MH ,mulineta 4000 si un fir de vreo 0,28 + struna de fluorocarbon sau otel ( in cazul in care esti fericit si ai stiuci ca lumea in zona)
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
mircea13
- veteran

Salut. Eu te sfatuiesc sa cumperi lanseta si mulineta de aceiasi marca sa zicem Daiwa sau alta marca.La spinning nu e nevoie de mulinete prea mari deoarece sunt grele si oboseste mana. Marimea cea mai potrivita este 2000-2500-3ooo .Daca pescuiesti de pe mal este bine sa ai o lanseta ceva mai lunga 2,7om.Cand mergi la pescuit e bine sa ai in tub marcar 2 lansete de puteri diferite echipate cu mulinete .Deoarece mulinetele au in general 2 tamburi pe 1 poti pune fir mono iar pe celalalt fir textil dar nu mai gros de 0,10mm.Lansetele din gama de puteri 10-30gr sunt bune pentru stiuca iar pentru peste mai mic gama 2-12 gr.Acuma au aparut ca noutate lansetele blectorizate( au varful plin si e din fibra de sticla) si au o actiune placuta la pescuit dar si avantajul ca nu se rup asa de usor chiar la socuri mai mari.Nu cumpara lucruri ieftine deoarece mai tarziu o sa iti para rau ca ai dat banii pe ele.
Numai bine. Mircea13

-
Jedi
- veteran

mircea13 scrie:Salut. Eu te sfatuiesc sa cumperi lanseta si mulineta de aceiasi marca sa zicem Daiwa sau alta marca.La spinning nu e nevoie de mulinete prea mari deoarece sunt grele si oboseste mana. Marimea cea mai potrivita este 2000-2500-3ooo .Daca pescuiesti de pe mal este bine sa ai o lanseta ceva mai lunga 2,7om.Cand mergi la pescuit e bine sa ai in tub marcar 2 lansete de puteri diferite echipate cu mulinete .Deoarece mulinetele au in general 2 tamburi pe 1 poti pune fir mono iar pe celalalt fir textil dar nu mai gros de 0,10mm.Lansetele din gama de puteri 10-30gr sunt bune pentru stiuca iar pentru peste mai mic gama 2-12 gr.Acuma au aparut ca noutate lansetele blectorizate( au varful plin si e din fibra de sticla) si au o actiune placuta la pescuit dar si avantajul ca nu se rup asa de usor chiar la socuri mai mari.Nu cumpara lucruri ieftine deoarece mai tarziu o sa iti para rau ca ai dat banii pe ele.
Numai bine. Mircea13

Daca ai Loomis sau Fenwick ce mulineta iei ?:roll: ....La ce altceva ai nevoie de mulinete mari si grele care obosesc mina ? Fly sau baitcasting ?:roll: Acum au aparut lansetele cu virful de fibra de sticla plin ?

-
danr
- Site Admin

eutherpia, echipamentul la care te-ai gandit e ok
daca 0 si 1 inseamna marimi de rotative, poate te orientezi totusi catre o lanseta UL si mulinete marimea 1000
-
mircea13
- veteran

Salu Jedi. Tu locuiesti in Canada unde se prind pesti mari si foarte mari si e nevoie de echipament solid care sa reziste. La noi la ora actuala dupa lovitura de stat de acum 2o ani apele au fost pustiite de braconieri pusi pe capatuiala si fara scrupule.Chiar si in Delta Dunarii nu mai este peste asa cum era mai demult timp. S-au modernizat lipovenii in sensul ca au barci cu motor mai bune decat politia de frontiera,pescuiesc cu plase monofilament care costa foarte putin dar si cu eletricitate. Deci la noi la ora actuala in apele publice se mai gasesc pesti putini si de mici dimensiuni exceptie fac lacurile privatizate. Echipamentul folosit in mod curent nu este unul de mare forta ci UL sau L .vezi revista Aventuri la pescuit capitolul campionatul de pescuit la spinning editia 2008 si actuala. Deci ce i-am recomandat eu era si in functie de ce pesti poate sa prinda la ora actuala in Romania.Numai bine. Mircea13
-
Jedi
- veteran

Pai deunazi cauta cineva lanseta pentru vreo 80- 130 grame.Altii multiplicatoare pentru jerk-uri cit o pisica de mari si textil de 50 lb.Ba ultra lait ..ba ics icsHeavy..Eu ce sa mai cred de la 8000 de km ?
-
payti
- utilizator constant

-
daca vrei sa pescuiesti la avat si stiuca eu zic ca nu e suficient sa dai doar cu naluci "usoare", ar fi bine sa te orientezi cu sculele si spre 15-25 grame!!!
si firul de 18 e cam subtire!
-
mircea13
- veteran

Salut. Si pana la urma ce ai cumparat ? Scrie aici ca sa stim si noi.. Numai bine. Mircea13
-
ovidiu
- veteran

-
Jedi scrie:Pai deunazi cauta cineva lanseta pentru vreo 80- 130 grame.Altii multiplicatoare pentru jerk-uri cit o pisica de mari si textil de 50 lb.Ba ultra lait ..ba ics icsHeavy..Eu ce sa mai cred de la 8000 de km ?
pai ce sa crazi?
ca mai sunt pesti mari, doar ca acum trebuie investigat/muncit/cautat mai mult.
cea mai lejera lanseta de spin pe care o am are 20-50g , alte 5 lansete de la 20-80g la 50-150g.
de asemenea am pregatit si un psihic rezistent si la rezultate nule

, fin'ca vrem nu vrem sunt sile in care oar admiram natura

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...