intrebare inele lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Mai este un aspect,si anume daca folosesti lanseta pentru vobler,adica firul va fi tot timpul tensionat,este una si daca folosesti la jig este alta,unde firul este tensionat periodic, cu pauze.Dar cel mai important este cit de fina este suprafata interioara a inelului.Eu am folosit pe o lanseta de vobler inele de AlO,care din tabel rezulta ca sint putin sub alconite,si mi-au cam scamosat firul.In schimb alconitele sint f rezistente,au suprafata interioara foarte bine slefuita cu pilitura de diamant si au un pret rezonabil.Va dati seama atunci cum sint sicurile de la fuji..
- alexandru varga
- utilizator constant
intrebare inele lanseta
Mersi de raspunsuri si de sfaturi.firul textil am vrut sal folosesc la salau la silicoane dar o sa ma descurc si cu mono, sper ca o sa ma ajute si batu care este ul 3-15gr.
in multe locuri si la multe lucruri se foloseste ni si cr tocmai ptr,duritate.in stomatologie aliaje ptr, scule,matritele se cromeaza,(nu cele ptr,turnat plumbi)erau chiar si niste inele de lanseta din alama ,frantuzesti,vestitele CROMEX,ce-i mai in varsta si le aduc bine aminte,erau de 3 marimi.la 100 lei buc prin '80.sunt si cromari speciale asta se vede de obicei in pret.iar textilul care se scamoseaza are de obicei un strat de teflon.ala se duce dar nu afecteaza rezistenta firului ci al face mai zgomotos.semlecangheorghe scrie:iar pentru a nu rugini se poate placa cu cr sau ni,metale neferoase,a caror punct forte nu este in nici un caz duritatea
Re: intrebare inele lanseta
Mi-am achizionat 1 lanseta Berkley® Trout Dough Series Spinning Rods, model TDS702L, http://www.berkley-fishing.com/products ... rout-dough. As dori sa o folosesc la pescuitul cleanului / pastravului cu voblere si rotative mici cu fir fluorocarbon sau eventual cu fir textil foarte subtire. Inelele sunt: "The Berkley Trout Dough Series Spinning Rods also feature stainless steel guides and inserts." Oare uzura firului va fi mare prin frecarea cu acest tip de inele ! Asa ca apect lanseta arata bine pentru bani ei, este de fibra de sticla, are o actiune parabolica, are maner de pluta. Ce spuneti trebuie sa inlocuiesc inelele, eventual cu ce tip de inele ! Daca da, la cine ma sfatuiti sa fac acest lucru ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
CISKO
CISKO
Re: intrebare inele lanseta
Inelul de varf din SS se taie chiar si de la mono, vorbesc din experienta.
Daca schimbi inelul de varf cu unul SIC, nu o sa mai ai probleme. Restul inelelor poate sa ramana.
Daca schimbi inelul de varf cu unul SIC, nu o sa mai ai probleme. Restul inelelor poate sa ramana.