intrebare despre voblerele Salmo

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Feb 2008, 15:28

Si asta face parte din farmecul pescuitului. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 05 Feb 2008, 16:31

Michael scrie:cea mai tare faza la snap e cand lansezi voblerul preferat pe inserat si il auzi cum aterizeaza in departare,firul nederulandu-se :lol:

ihi. :)
si mai e varianta fericita in care boblerul cade pe iarba in spate. :)
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 05 Feb 2008, 17:35

Dar m-am bucurat si cand l-am pierdut din vedere dar mi-am adus aminte ca e floating.... :lol: Am scos ancora la barca si l-am recuperat... :lol:

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 07 Feb 2008, 00:19

seve scrie:cele sub 3 cm direct pe fir...cele peste cu agrafa...ca sa le schimbi mai usor...si un inel despicatin fata (marimea inelului il pui in functie de marimea voblerului)
adik vrei sa spui ca la voblere fara inel despikat in fatza tu le pui inel despikat?????? sunt voblere care daca le pui inel despikat ne fiind concepute sa le pui si inel despikat nu mai bat asa sexi :wink: :wink:

de exemplu la un sting de 7 cm daca-i mai pui si inel despikat ...
be smart be silent be deadly.....

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 07 Feb 2008, 16:52

marimea inelelor despicate le pun in functie de marimea voblerului si daca vad ca le altereaza din actiune nu le pun inel deloc...sting de 7 nu am..am de 9 si floating si suspending si ambele au inel despicat in fata(din fabrica)....cozma este un alt vobler care cred ca lucreaza mai bine fara inel. faptul ca un vobler nu are inel atunci cand il cumperi nu inseamna neaparat ca nu trebuie sa-l pui(e mai mult o optiune a fiecaruia si e pur subiectiva). un producator mai putin cunoscut poate sa nu puna inel si pentru a reduce timpul de productie si din motive financiare, sau poate opta pentru lipsa inelului despicat ca rezu;tat al testelor facute dealungul timpului sau al rezultatelor. repet aceasta este optiunea mea pur subiectiva( omul a cerut pareri). referitor la inel despicat la oscilante discutia e si mai apriga...am prieteni care nu vor sa auda de inelul despicat si prieteni care dau numai cu inel despicat ..la fel cum si unii producatori nu au inele despicate( cred ca e si cazul oscilantelor berti)

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 07 Feb 2008, 21:10

din cate stiu eu Sting-urile sunt de 3 dimensiuni 6-9 si 12 cm .... nu am vazut inca de 7 ... poate il confunzi cu un Minnow, care cu sau fara inel bate la fel de bine.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 07 Feb 2008, 22:05

la fel stiam si eu ,dar am zis sa nu ma hazardez ca poate ma insala memoria ...sting-ul de 6 cm zicea un prieten ca i-a adus cativa avati capitali...culoarea bleak..eu insa nu am luat de 6 cm ,am luat de 9 si au o super vibratie in curent...am si luat destul de bine( salau) ...nimic spectaculos dar e un model ok

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 08 Feb 2008, 07:12

da stingul bleak de 6 este cel mai tare dupa parerea mea. Mai ales cand ai curent puternic imita perfect un oblete.
Cu inele despicate m-am ars ca un fraier am legat un nod rapalla pe un husky jerk si dupa 3-4 aruncari am pierdut voblerul pentru ca firul a reusit sa desfaca singur petrecandu-se pe inelul despicat.
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns