discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
danr
- Site Admin

iti dai seama ca nu, asta-i realitatea

daiwele isi merita banii dar nu la preturile de magazin din mUE
-
Jean Scurtu
In U.S.A. Daiwa Laguna costa cu putin mai mult decat MITCHELL 300X si asta iti poate spune ca sunt apropiate ca si calitate.
Cred insa ca in utilizarea unei mulinete conteaza f. mult cum pescuiesti,daca fortezi pestele mulinand in loc sa pompezi mi se pare normal ca o mulineta sa te tina mai putin si sa nu-ti dea satisfactie.
Chinui (din cauza ca e f. usoara)la jig o mulineta Abu Cardinal 600L Stamina Drag de vreo trei ani si desi e o mulineta pentru pescuit usor si f. usor si numai pt .apa dulce o folosesc si in Golful Mexic ,am prins pesti si peste 10kg. si mai mici si nu ma pot plange de ea.Nu o pot compara cu Daiwe-le pe care le am dar e f. usoara si frana e la fel de fina ca la Daiwa.
Revenind la MITCHELL,prefer vechiul meu MITCHELL 300 fara rulmenti(mulineta pe care am cuparat-o veche si care mai merge si acum destul de bine dupa cca.30 de ani de folosire spre bucuria nepotului meu),Mitchell-ului nou de azi.
Acelas lucru e valabil si in cazul mulinetei mele vechi ABU CARDINAL 44 ce functioneaza impecabil si acum dupa acelas numar de ani(tot in dotarea nepotului meu caruia i-am spus sa nu cumva sa o instraineze).
Trebuie sa ne gandim insa ca majoritatea lucrurilor facute azi se fac in concordanta cu acea "demodare planificata" pt. a nu te tine o vecie si sa fii nevoit sa cumperi din nou.
Jean Scurtu
-
constantin
- junior

Ce sa aleg atunci intre okuma si cormoran. E vorba de mulinete pentru clean , avat
-
Sorin
- Moderator

Sfatu meu e sa iei din State
iesi mult mai bine la pret
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
angler
- junior

Pt. constantin
Iti recomand mulinete Okuma luate din S.U.A. (din pacate sunt cu mult peste Okuma care se vind in Europa

)), eventual de la basspro. Cormoran am folosit si nu exceleaza la capitolul fiabilitate.
...si pescuitul va va face liberi!
-
Jean Scurtu
Constantin,
Au dreptate cei ce-ti spun ca e mai bine sa iei o OKUMA decat un CORMORAN(Cormoran nu produce mulinete sau alte articole pt. pescuit ci plateste altora ca sa-si pune numele pe produsele respective) si e adevarat ca mulinetele OKUMA de aici nu se pot compara cu cele cel putin pe care le-am vazut eu in Romania sau Ungaria.
Pt. clean nu ai nevoie decat de o OKUMA EPIXOR 15,pe care o stiu si am pescuit cu ea,si cu care aruncam mult mai usor si mai departe cu acelas fir si greutate decat cu un Shimano Symetre de aceeasi marime.
Mulinetele OKUMA ce se gasesc in U.S.A. sunt f. bune,doar ca sunt putin mai grele comparativ cu alte mulinete de calitate din aceeasi categorie.
OKUMA EPIXOR 15 e in jur de $40 si te mai costa transportul pana in Romania ce e in jur de $15,deci la cca.$55 dolari ai o mulineta buna .
Daca cel ce ti-o trimite de aici scrie pe actul vamal ca e cadou si valoare sub 45 de euro nici nu platesti vama in Romania.
Jean Scurtu
-
Michael
- Moderator

Unde as putea gasi o manivela metalica,sa fac un Upgrade mulinetei mele Okuma AV 20.Sunt foarte multumit de ea,merge "ca unsa",dar din pacate a capatat un joc (inca mic) la manivela,in locul in care se rabateaza.Nu e grav,dar nu-mi plac jocurile,cat ar fi ele de mici.
Multumesc anticipat!
-
bogdans
- senior

Michael,
Pai..tu esti mare, ea e mica, normal ca face joc

-
Michael
- Moderator

Asa este Bogdan
Din pacate asta este punctul slab al mulinetei,inca e ok,dar in timp,sigur va creste si jocul,poate gasesc pe undeva o manivela full metal de la o mulineta la care s-a dus altceva...

-
leonb
- utilizator constant

parerea unanima vad ca nu e prea grozava, despre Mitchell;
sa va spun si parerea mea:
am un MC2000, 3 bb, buza tambur alu, sau cel putin la suprafata, pret 20 euro parca am dat in august 2004, cumparata din Franta ;
notati ca sunt incepator in ale spiningului;
seamana foarte bine cu AC2000 pe care am luat-o din ro cu un milion, cam 25 euro in noiembrie,5 bb;
desi e destul de ciudat sistemul de tambur si ca cere putina obisnuinta la strangere mi se pare totusi viabil si mai ales nu are joc, formeaza un tot care da impresia de soliditate; deci cu MC am pescuit cateva luni si mi se pare foarte buna la nivelul asta de pret; indiferent de nylon sau fir textil, nu am avut probleme la lansare sau recuperare;
mai am un ACX4000 cumparata tot din franta, asta e un numar mai mare, 6bb maner de aluminiu, ceea ce la mulinare dupa parerea mea e foarte important, mai ales la pesti mai mari cu asta am pescuit la stiuca si salau; a costat 45 euro si cred ca isi merita banii;
modelul cel mai reusit ar fi acx2000, dar din pacate nu l-amgasit;
intr-o luna le pun la lucru si va tin la curent