Intrebare baterie-redresor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristiD
senior
senior

Intrebare baterie-redresor

Mesaj de cristiD » 13 Feb 2014, 14:44

Salutare
Am un redresor pe care scrie ca e pt. baterii intre 26-200 ah. Recent am primit o baterie de doar 14 ah... ce se intampla daca o pun la incarcat ? risc ceva ? nu prea am experienta sau cunostiinte in acest domeniu de aia mai bine intreb inainte decat dupa...
Mersi

florin1948
veteran
veteran

Re: Intrebare baterie-redresor

Mesaj de florin1948 » 13 Feb 2014, 17:08

Depinde de redresor. Daca este cu deconectare automata la terminarea incarcarii acumulatorului , nu risti mare lucru. Daca este din ala simplu, la care trebuie sa tii bateria un anumit numar de ore, risti sa supraincarci bateria ceea ce nu-i prieste.
De regule, pe bateriile de firma este mentionat curentul maxim la incarcare, care e bine sa nu fie depasit.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 13 Feb 2014, 22:52

Risti sa "fierbi" acumulatorul , sau, cum zice Florin, daca e mai destept si sesizeaza cand "reactia " de incarcare este gata, se decupleaza, insa, putine sanse.
Plus de asta , durata de viata scade destul de mult .
Daca ti la acumulator, pune-l deoparte, sau incarca-l, vezi cum se comporta, sau supravegheaza-l prima oara ;)
Totul depinde de producator, uneori paramettri electrici scrisi pe verso, nu bate cu realitatea!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 14 Feb 2014, 08:28

Exista incarcatoare de baterii la un alt nivel , computerizate care incarca bateria " inteligent " , regland permanent curentul pe timpul incarcarii , functie de gradul de incarcare al bateriei si care asigura decuplarea la finele procesului de incarcare ( dupa asta tine bateria cu un curent f. mic ca sa impiedice descarcarea ) Este tipul de incarcator la care poti sa pui bateria la incarcat ( la 220 V sau 12 v - auto ) si poti lipsi toata ziua , cand te intorci gasesti bateria corect incarcata. Nu se gasesc in comert.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

cristiD
senior
senior

Mesaj de cristiD » 14 Feb 2014, 11:39

http://www.emag.ro/redresor-pentru-bate ... EDRVTBBBM/#
Acesta e redresorul pe care il folosesc. Nu e cu decuplare automata... imi dau seama cand a terminat de incarcat at cand acul e pe 0 si nu mai oscileaza...dar pt asta trebuie verificat constant
Multumesc pt raspunsuri!

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 14 Feb 2014, 11:51

Un acumulator cu Pb se incarca cu 10% din capacitatea lui. Al tau, fiind de 14Ah trebuie incarcat cu maxim 1,4A Redresorul pe care il ai are curentul minim de incarcare probabil de 2,4A => iti va distruge acumulatorul.
Bucuresti

cristiD
senior
senior

Mesaj de cristiD » 14 Feb 2014, 11:59

Mare pacat...
Asta e bateria: http://www.sorgeti.ro/baterii-stationar ... 12-ah.html
A fost folosit putin timp pt UPS, eu am primit-o cadou de la cineva dar totusi speram ca o voi putea folosi...nu mi se merita sa iau un alt redresor pt ea

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 14 Feb 2014, 12:29

Gasesti incarcatoare pentru acumulatori la un pret de 50-80 lei
Bucuresti

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 14 Feb 2014, 12:34

Eu mi-am cumparat http://www.globstar.ro/produs.php?ItemID=389 dar exista la acel magazin si mai ieftine pentru acumulatori mai mici.
Bucuresti

cristiD
senior
senior

Mesaj de cristiD » 16 Feb 2014, 17:31

feugen scrie:Eu mi-am cumparat http://www.globstar.ro/produs.php?ItemID=389 dar exista la acel magazin si mai ieftine pentru acumulatori mai mici.
Ms fain. Sa sti ca asa o sa fac; pana la urma nu e o investitie chiar asa mare
Salutari

Scrie răspuns