inscriere motor second hand

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Pubertfester
junior
junior

inscriere motor second hand

Mesaj de Pubertfester » 24 Iun 2010, 13:57

am o nedumerire (nu ca ar fi singura ) referitor la legile din tara noastra
!poate cineva sa mi explice de ce un motor sh sub 20 de cai cu acte de provenienta (factura, notariat)`nu se poate inscrie?atata timp cat e cumparat cu acte in regula si declarat la fisc de ce nu se poate inmatricula la capitanie? bun raspunsul cu : nu se inmatriculeaza sub 15 cai sub 6 metri dar daca totusi sant tampit si vreau sa l inscriu de ce nu se poate ?
mie mi se pare ca e concurenta neloiala. adica pt ca sa mergi pe dunarea navigabila trebuie barca sa fie inscrisa si motorul la capitania din zona; dar nu poti sa inscrii un motor sh (cu acte in regula)decat, daca a fost inscris pe o barca din vechi (prins in acte la barca veche) sau daca e nou. deci daca ai un motor sh din franta cu acte in regula sh : te-ai tepuit si poti sa te uiti la el in garaj :lol: spuneti voi de ce! pe mine ma depaseste :lol:

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 24 Iun 2010, 15:51

Explica-te! Ce motor ai si de ce vrei neaparat sa-l inmatriculezi daca legea nu ti-o cere.
Si peste asta, nu se inmatriculeaza motorul ci ansamblul barca-motor, iar parametrul care face departajarea este lungimea barcii.
Fire zmucite!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Iun 2010, 15:59

se inmatriculeaza barca nu motorul
motorul este un accesoriu al barcii si se evidentiaza pe carnetul de ambarcatiune, daca este cazul

deci, fie ai deja o barca inmatriculata, fie mergi cu actele barcii noi si inmatriculezi si motorul
daca ai o barca care nu trebuie inmatriculata ( sub 6m ) atunci nu este nevoie sa inmatriculezi nici motorul tau de 20 cai si circuli cu ea pe unde vrei fara nici o problema

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 24 Iun 2010, 16:09

Acum revin si eu cu o intrebare.

Daca barca e cub 6m dar motorul e mai mare de 20 cai, trebuie inmatriculat?
Fire zmucite!

Pubertfester
junior
junior

inscriere motor

Mesaj de Pubertfester » 24 Iun 2010, 18:36

multumesc , problema e in felul urmator : barca mea e sub 6 m laguna480 dar este inscrisa am numere pe ea si motor de 8 cai tot inscris pe actul barcii (carnet)acum eu vreau sa schimb motorul sa pun un motor sh de 15 cai dar din cate mi sa zis la capitanie nu poti decat daca e motorul (asta de vreau sa-l schimb)nou sau daca a mai fost inscris pe o barca in romania; altfel nu se poate inscrie. problema cea mare e ca eu pescuiesc si tin barca in dunarea navigabila si ca atare sant obligat sa am barca inscrisa si motorul prins pe actul barcii cel putin asa mi s-a zis. :shock: eu nu pot acum decat sa mi iau un motor nou (ceea ce nu mi permit) sau sa gasesc o vechitura pe la vreo barca inscrisa...daca iau un sh trebuie sa ai factura si certificat de conformitate la el ?

eu am intrebarea daca eu am barca asta inscrisa in regula cu numere acte si toate alea pot sa pun un motor luat de la oricine cu factura sau prin notariat cu vanzare cumpare ?(de 15 cai )daca e asa unde scrie ca ma duc cu legea la astia la capitanie sa le arat. atentie eu vreau sa circul pe dunarea navigabila si parcarea tot acolo o am..multumesc si sper sa fi fost clar in explicatii.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 24 Iun 2010, 19:35

pe legea veche asa era.trebuia sa inscrii si un moto de 5 si barca de 3m
lucrurile s-au schimbat.barca ta e inscrisa cu moto pe ea.e ok.ca sa inscrii moto dupa legea noua trebe de 20.iar ok.tu poti sa circuli linistit.baraca e inscrisa cu moto' si la moto de 15 trebe sa ai numai actele lui la tine ca la un eventual control sa dovedesti ca nu-i furat.pana in 20 poti sa pui ce motor vrei tu.daca era inscrisa fara motor era alta problema.pana atunci profita de lege ca poate se trezesc baietii .si asa se maresc impozitele pe ele :cry:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 25 Iun 2010, 06:42

rine scrie: .si asa se maresc impozitele pe ele :cry:
Daca barca +motor nu trebuie sa inregistrezi , atunci pe ce platesti impozit ?

kzoli
veteran
veteran

Re: inscriere motor

Mesaj de kzoli » 25 Iun 2010, 06:44

Pubertfester scrie: eu am intrebarea daca eu am barca asta inscrisa in regula cu numere acte si toate alea pot sa pun un motor luat de la oricine cu factura sau prin notariat cu vanzare cumpare ?(de 15 cai )daca e asa unde scrie ca ma duc cu legea la astia la capitanie sa le arat. atentie eu vreau sa circul pe dunarea navigabila si parcarea tot acolo o am..multumesc si sper sa fi fost clar in explicatii.

www.rna.ro gasesti tot ce ai nevoie

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 26 Iun 2010, 08:27

Salutari !

Dupa regulamentele in vigoare nu mai esti obligat sa inmatriculezi barca sub 6 sau 7 m (nu mai stiu exact cifra) cu motor sub 15 kw (20 CP). In concluzie esti legal si fara nici un fel de inmatriculare la barca. Sunt in aceeasi situatie doar ca motorul e mai mic (4CP) , intra la aceeasi categorie , si la nici un control al politiei de frontiera nu mi s-au cerut acte de nici un fel la barca sau motor, nici macar acte de provenienta.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 26 Iun 2010, 08:51

Indiferent de barca peste 5 cp ai nevoie de permis cat. D , fara permis e caz penal . Barcile sub 7m si 20.1 cp nu se inmatriculeaza ,dar se trec in registru de control pe cai navigabile si zone de frontiera . Acte de provenienta macar in copie e bine sa aveti la voi ca poate cere si politia rutiera pe timpul transportului spre - dinspre apa , sau chiar si jandarmeria sau politia comunitara pe uscat sau chiar in fata blocului :) . Atentie fara acte se poate retine de catre autoritati atat barca cat si motorul pana la clarificarea proprietarului .

Scrie răspuns