Info plasa fibra, rasina si intaritor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

modigliani
veteran
veteran

Re: Info plasa fibra, rasina si intaritor

Mesaj de modigliani » 16 Feb 2015, 22:51

Florin Habib scrie:Chiar nu vad de ce te superi, nu m-am ratoit la nimeni. Am eu un principiu si nu vreau sa lucrez cu el.
Prietene , nu te-ar fi costat nimic sa ma cauti si sa-ti dau cea mai buna sursa de rasini , fibre ( tesaturi si stratimat ) etc .
Tu te limitezi sa spui ca : " am un prieten care n-a mai facut asa ceva dar se pricepe" ..... La asta , iti spun sincer , mi-a dat cu zecimale ! N-am inteles ce logica sta in spatele acestei maxime .......

Insa vrei nu vrei iti dau niste sfaturi prietenesti ..... : Pune-l pe amicul tau sa dea foc la un mic ciob de rasina din barca respectiva sa inhaleze fumul si sa identifice tipul de rasina din care e aceasta facuta . Poate fi poliesterica sau ortoftalica sau .... etc ! Pentru ca-s multe , nene ! Ori nu adera una la cealalta decat aparent !

Bun , mai departe : dozajul de rasina /intaritor trebuie facut dumnezeieste in functie de temperatura mediului de lucru , sa nu cumva sa risti ca rasina respectiva sa stea "muci" pe barca saptamani intregi . Iar odata evaporat stirenul din ea polimerizarea nu se va mai face in veci ! O iei la spaclu si te-apuci iarasi de treaba .....

Mai pune-l pe amicul tau sa se intereseze bine de tot despre ce rasina va folosi la tipul de stratimat pe care-l folositi , pentru ca firele din acesta sunt "legate" cu un soi de colant ce se dizolva doar de catre tipul de rasina "pereche' cu acesta . Dar asta nu-i chiar asa de important . Urmand stindardul stramosesc "las' ca merge si asa " ceva-ceva o sa iasa pan' la urma ......

..... Deh , o semana rasina asta cu un soi de flegma , ai tu orgoliile tale , ..... da' "ie" grele , nene .....

..............................

p.s. Exclus Polydis ! Parerea mea personala ..... Din mai multe considerente , incepand cu cel de ordin material ......

Scrie răspuns