La tipul acesta de inele,credeti ca am o sansa sa folosesc fir textil?
Oare cat de repede vor fi "taiate" de textil ?
Multam fain !
Inele "SS304 steel"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
inelul de varf,destul de repede v-a face rizuri pe el,dar asta depinde si de cat pescuiesti cu acel bat.
estimez cam 3-6luni,in functie de pescuitul practicat,dar nu dispera,se schimba f usor.
celelalte inele se uzeaza muult mai greu,chiar f greu spre deloc,deci...............go fishing
p.s. eu am batul de 3 ani de zile si l-am pescuit destul de mult si inca mai am inelel originale pe el,mai putin cel de varf.
planuiesc sa le schimb anul asta,dar nu pt ca ar trebui,doar pt ca vreau sa ii dau o alta senzitivitate si putere batului.
estimez cam 3-6luni,in functie de pescuitul practicat,dar nu dispera,se schimba f usor.
celelalte inele se uzeaza muult mai greu,chiar f greu spre deloc,deci...............go fishing

p.s. eu am batul de 3 ani de zile si l-am pescuit destul de mult si inca mai am inelel originale pe el,mai putin cel de varf.
planuiesc sa le schimb anul asta,dar nu pt ca ar trebui,doar pt ca vreau sa ii dau o alta senzitivitate si putere batului.
Am luat batul asta (l-am prins cu o reducere de 50%) ca sa trag de el, in sensul ca il asteapta o vara cu un "travaliu" intens cum numai pescuitul avatului o cere .
Ma mira faptul ca la asa blank,mandrina super, imbinare tip spigot,au pus inelele astea de otel.
Oricum,vanzatorul m-a asigurat ca le schimba in garantie.
Fir intins !...tuturor.

Ma mira faptul ca la asa blank,mandrina super, imbinare tip spigot,au pus inelele astea de otel.
Oricum,vanzatorul m-a asigurat ca le schimba in garantie.
Fir intins !...tuturor.

-
- veteran
Probabil vorbiti de o lanseta Fenwick HMG,model mai vechi cu inele SS304 chromium.Am inteles ca inelele astea sunt f. rezistente chiar si la fir textil.Si eu am cautat un bat HMG de asta(model mai vechi) dar nu am mai gasit decat la BassPro si doar dintr-o bucata.As fi vrut modelul de 7`, 2 pieces, medium,1/4-3/4 oz dar n-am mai gasit.Modelul nou, cu inele fuji clasice, dar dispuse concept,are mandrina fuji dimensiune 16 si e prea subtire,ma incomodeaza la priza.Oricum,daca as gasi modelul vechi,i-as schimba inelele imediat,cu fuji concept,alconite sau chiar sic.
@ razvan cristescu
...este vorba de un bat mai modest, de la Energo
...adica un "Impact Spin Medium 270",din carbon IM12+Woowen,cu actiune 15-40g.
L-am luat pentru ca am mai cumparat produse ale acestei firme (fara nici o intentie de a-i face reclama) si eu sunt multumit de pret/calitate.
Din ce m-am mai documentat ulterior ,se pare ca aceste inele(un otel inox) sunt rezistente si la fir textil.Acum ramane de vazut...
...este vorba de un bat mai modest, de la Energo
...adica un "Impact Spin Medium 270",din carbon IM12+Woowen,cu actiune 15-40g.
L-am luat pentru ca am mai cumparat produse ale acestei firme (fara nici o intentie de a-i face reclama) si eu sunt multumit de pret/calitate.
Din ce m-am mai documentat ulterior ,se pare ca aceste inele(un otel inox) sunt rezistente si la fir textil.Acum ramane de vazut...