ICAST 2004

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 04 Dec 2004, 16:00

In crestere fata de anii precedenti :lol: :lol: parca e slogan electoral al PSD-ului :wink: sau cotele apelor Dunarii 8)

Numai bine!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 05 Dec 2004, 12:47

Nu cred ca se fac departajari de genul "fresh water fishing" si "salt water fishing". Cifra se refera strict la echipamente, accesorii si servicii pt pescuit, global vorbind (exceptind ambarcatiunile si motoarele, care sint alta categorie).
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 06 Dec 2004, 18:20

Daca nu s-ar vinde atatea rahaturi in magazinele de specialitate de pe la noi piata neagra nu cred ca ar exista. In plus mai exista si aceia care se "pricep" la scule dar care n-au nici un habar despre ce-i ala un blank, un inel sau o mandrina de calitate - si aici este vina celor care scriu despre fenomen (singura publicatie care a scris cate ceva date tehnice despre scule a fost AlP dar intr-o prea mica masura - zic eu).
Fir intins

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 06 Dec 2004, 19:56

Stimabile aici sa stii ca te contrazic.
Oricat de mic ai avea salariul tot vei reusi la un moment dat sa ai banii pentru o scula adevarata numai ca trebuie sa ai si de unde alege.
Piata noastra nu a dezvoltat decat doi mari distribuitori de scule Arrow si Gipo iar in conditiile in care acestia si-au impartit marcile pe care le comercializeaza nu vad cum ar mai putea exista concurenta. In concluzie: cand va exista concurenta vom avea si preturi normale, pana atunci cumpara fiecare de unde poate ce si cat poate.
Fir intins

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 07 Dec 2004, 14:38

SF - nu moare mah de foame prea repede ca are de unde sa
consume :twisted:

P.S. uite ca de exemplu Shimano Stella si costumele Gore Tex s-au vandut la preturi astronomice (fata de piata americana) ...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Dec 2004, 15:07

inteleg ca nu se cunoaste inca o estimare a pietei ''oficiale'' ....era o cifra interesanta cred care putea spune multe .
in ce priveste calitatea sculelor din magazine ....ea se pliaza pe cererea care exista deocamdata la noi .Si se gasesc de la scule ieftine de l cateva sute de mii pana la scule adevarate si de calitate f buna .Preturile acestor scule f bune este insa disproportionat de mare in comparatie cu alte piete
Cum se poate explica un pret la Daiwa Capricorn de 9 milioane la noi si de 120 $ in US?Sau o Stella e 500 USD in state iar la noi ajunge la trezeci si ...de milioane de lei.?
Raspunsul e absenta unei concurente puternice in domeniu comercializarii produselor care permite practicarea unor adaosuri comerciale mari ( TVA -ul si taxele vamale nu compenseaa nicicum aceste diferente)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Dec 2004, 15:19

sorine,

e posibil sa fie si lipsa concurentei, dar eu zic sa nu socotim banii altora pana nu stim despre ce este vorba
cand platesti taxe, transport, cheltuieli magazin, stau mult pe stoc, etc, nu se stie pana la urma care este pretul corect
si sa nu uitam ca vorbim despre scule premium, care nu prea se vand in romania deci nu faci volum deci nu scoti pret bun

eu cred in continuare ca viitorul va fi comertul online; vedem noi in cativa ani
la link-ul de mai jos exista un articol interesant, despre electronice ce-i drept dar tot interesant ramane
si titlul este sugestiv: electronice cu 30-40 % mai ieftine

http://www.revistapresei.ro/articol.php ... &s=2&ss=55

Scrie răspuns