HYDROFOIL- ati folosit? incercat? auzit?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Pubertfester
junior
junior

hydrofoil

Mesaj de Pubertfester » 21 Mai 2010, 08:16

salutare, am urmarit discutiile dvs. si as vrea sa stiu daca are cineva habar cum ar merge un motor de 6 cp cu asa ceva, se imbunatateste mersul?eu am o barca de fibra cu motor de 6 cp e o barca usoara 110 kg si numai cu mine in barca se cam afunda la pupa si ma obliga sa merg cu trimul reglat la jumatate deoarece daca vreau viteza mare tre sa ridic motorul mai sus in schimb imi intra elicea in mers in gol.ar fi mai indicat sa -mi prelungesc mansa de la motor sa stau mai in fata sau ar ajuta un astfel de hydrofoil?cum sa rezolv problema? multumesc pt ajutor!

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Re: hydrofoil

Mesaj de c.catalin » 21 Mai 2010, 11:25

Pubertfester scrie:salutare, am urmarit discutiile dvs. si as vrea sa stiu daca are cineva habar cum ar merge un motor de 6 cp cu asa ceva, se imbunatateste mersul?eu am o barca de fibra cu motor de 6 cp e o barca usoara 110 kg si numai cu mine in barca se cam afunda la pupa si ma obliga sa merg cu trimul reglat la jumatate deoarece daca vreau viteza mare tre sa ridic motorul mai sus in schimb imi intra elicea in mers in gol.ar fi mai indicat sa -mi prelungesc mansa de la motor sa stau mai in fata sau ar ajuta un astfel de hydrofoil?cum sa rezolv problema? multumesc pt ajutor!
am avut un yam de 6cp pe o gonflabila de 3.3 si cu aripioarele alea nu am avut nici o imbunatatire.
sub 10cp nu este nici o sfaraiala ... nu are destula putere motorul (daca mai e si incarcata barca ... )

eu recomand sa stai central pe barca, sa echilibrezi putin asiesta barcii.
ca sa controlezi motorul, folosesti un prelungitor la mansa

sau schimbi motorul :lol: :lol:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 21 Mai 2010, 11:36

cred ca ar merge un hydrofoil si la 6 hp ,dar tre' reproiectat;mai mic ,mai subtire .principiile hidrodinamicii raman aceleasi .
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 21 Mai 2010, 11:51

da' voi vreti ca o martoaga de 6hp sa traga pacheboturi .puneti un 6 ,pe un 2,70 cu podea gonflabila si faceti sinuzita .
walleye

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 21 Mai 2010, 12:25

aripioarele pe care avem in comert in RO, nu sunt pt motoare mai mici de 10cp ... parerea mea ...

corect cu martoagele de 6cp :lol: , dar asta are omul in ograda, ce sa faca ?

:lol: :lol:

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 26 Mai 2010, 20:38

eu am avut pe un 4cai

http://img707.imageshack.us/img707/6985/4xmotor.jpg

in cazul meu fata de alte cazuri la motor mic mi s-a parut de folos chiar daca altii neaga

pe valuri ai stabilitate marita, firajele sunt mult mai ferme, glisajul nu era cu mare diferenta

conteaza si producatorul/forma/hidrodinamica lui

eu recomand si pt modele mici, peste 4 cf (altfel nici producatorul nu recomanda si nu prezenta imbunatatirile cu acest accesoriu) :D

Scrie răspuns