HELP! Motor electric

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

pescaDORU
utilizator constant
utilizator constant

HELP! Motor electric

Mesaj de pescaDORU » 12 Ian 2010, 20:18

salutare prieteni,
doresc in viitorul foarte apropiat sa-mi cumpar un motor electric pentru o barca pneumatica.
care este problema?
motorul electric il voi folosi cel mai mult pe o barca pneumatica de 2,4 sau 2,7 m (pe care inca nu o am) pentru pescuitul plantat pe un lac de aproximativ 30-35 ha, unde sunt nevoit sa plantez (si) la distante de 200-250 m si unde de regula mergem 2 pescari cu 6 lansete (6 in total) dar unde este nevoie sa iesi cu barca in larg aproape pentru fiecare peste.
(ptr cei care stiu este vorba de lacul Ecsed-Ungaria).
foarte rar am sa folosesc acest motor si la spinning (nu prea am unde sa-l folosesc, nu ca nu este util la spinning)
v-as fi foarte recunoscator daca ati putea sa-mi dati cateva sfaturi ce trebuiesc luate in calcul la achizitionarea unui motor electric tinand cont de destinatia pe care o va avea acest motor.
bugetul maxim destinat acestei investitii este de 1000 lei.
cunoscatorii sunt rugati sa-mi recomande cateva marci si modele de motoare, care se preteaza cerintelor mele enuntate mai sus.
cu cat mai multe argumente, cu atat mai bine, mai ales ca e vorba de un accesoriu pe care nu-l cumperi in fiecare sezon.
detaliile REALE legate de servizare,fiabilitate,consum de energie,firme care le comercializeaza,linkuri utile,promotii, etc, sunt bine venite.
sunt de luat in calcul si motoarele folosite, dar care sunt in stare de functionare ireprosabila sau sunt inca in garantie!
va multumesc anticipat!
numai bine!

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 12 Ian 2010, 21:57

sfatul meu este sa-ti cumperi unul nou, pentru ca cel putin modelele de baza se incadreaza in bugetul tau.

eu am avut minn kota si motorguide si nu am avut nici o problema cu niciunul, iar pentru ce-ti trebuie tie unul cu puterea de 30-40 lbs ar trebui sa fie suficient. sunt o gramada de distribuitori pe care-i gasesti pe net, dar politica forumului nu permite reclama, insa o simpla cautare pe google este suficienta.

as mai avea o recomandare in privinta bateriei si anume sa-ti cumperi una de tractiune/stationare care ar trebui sa reziste la incarcari si descarcari succesive. cele auto normale se strica usor daca le descarci si incarci complet de cateva ori.

ti-am trimis si un mesaj privat cu o varianta

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 12 Ian 2010, 23:48

pescaDORU, firme bune sunt minn kota si motor guide, restul probabil le fac in aceleasi fabrici prin China
vezi ce ti-a scris romica ( sunt convins ca e obiectiv ), gasesti minn kota sau alte branduri mai ieftine si pe totalfishing.ro
consumul depinde de multi factori, de accea nu ti-l va da nici un producator serios

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 13 Ian 2010, 13:37

si neaparat baterie exide gel de 60 sau 80 amperi
S'altare și bunăstare !

Cracus
utilizator constant
utilizator constant

putere motor!

Mesaj de Cracus » 16 Ian 2010, 12:32

eu am o barca Energoteam HSM 235.Ce putere trebuie sa aiba motorul electric recomandat pt aceasta barca?baterie exide gel unde gasesc mai ieftina de 1000 lei?motoarele Energoteam sunt bune??

vali stratonov
veteran
veteran

Re: putere motor!

Mesaj de vali stratonov » 16 Ian 2010, 14:58

Cracus scrie:eu am o barca Energoteam HSM 235.Ce putere trebuie sa aiba motorul electric recomandat pt aceasta barca?baterie exide gel unde gasesc mai ieftina de 1000 lei?motoarele Energoteam sunt bune??
Depinde unde vrei sa pescuiesti...daca vrei sa pescuiesti pe riuri cu debit mare ai sa ai nevoie de un motor de 46 lb in sus ...daca pescuiesti pe lacuri e suficient un motor de 30-36 lb....
Cit priveste bateria ....eu iti zic ca nu merita sa dai 1000 lei pe asa ceva mai bine iti iei 2 baterii de 100 A(enerog) si le folosesti alternativ ...in plus te tin si mai mult ca timp decit una cu gel....iti spun asta din experienta proprie.
Sunt bune si motoarele Energo...
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 16 Ian 2010, 19:45

taicanoe scrie:si neaparat baterie exide gel de 60 sau 80 amperi
Aia ar fi cam mare/grea. Pentru o barca pneumatica de 2.5m? O scufunda :)

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 16 Ian 2010, 20:42

Tocmai mi-am cumparat un motor 12V-12lb (cel mai mic) pentru o barca pneumatica Sevylor xxx Hunter 250 (2.45m), dar ce voi scrie mai jos n-am experimentat inca, deoarece trebuie sa astept pana-n Mai cand voi ajunge in tara sa pun motorul la barca. Asa ca, recunosc, vorbesc din teorie si experienta altora. Barca insa o cunosc (am folosit-o deja vara trecuta pe Olt si Arges).

1. Un motor de 30lb e super bun pentru o pneumatica de aceste dimensiuni, te duce super-rapid (

http://www.youtube.com/watch?v=6XZvXi5aT6g

). Nu stiu la cat sunt p-acolo dar aici un Minkota de 30lb il poti lua cu in jur de $100 (adica, sub 300RON?
). Nu l-am luat din mai multe motive: greu de transportat pe avion (e mare, cu ax lung) si mai trebuie platit nu stiu cat si la bagaj (oricum, probabil ar fi tot mai ieftin decat il poti lua din RO, de exemplu). Apoi, cum se spunea mai sus, ca sa te duca o ora pe viteza maxima, ii trebuie o baterie in jur de 35AH (amperi-ora), care-i grea (peste 12kg garantat daca-i Sealed Lead Acid) si voluminoasa. Daca mai vreti sa fiti si doi in barca...hmmm, nu-i imposibil dar nu va fi frumos :) Undeva pe link-ul de mai jos vei gasi ce optiuni (SLA sau Gel Cell) de baterii sunt la amperajul ala:
http://www.batterymart.com/merchant2/me ... &ph=&char=

2. Eu m-am decis la nevolnicul ala Sevylor de 12V-12lb din mai multe motive: merge la barca mea direct montat pe inelele din dotare (nu mai trebuie "motor mount" special), e usor de transportat (in bagaj normal, are axul de numai 55cm). Cel mai important: merge o ora (asa apare la multe postari pe Internet) la baterie SLA de 12V-12AH, care e si ieftina (aici, pana-n $35, chiar una de calitate) si mica (15X10X10cm, si sub 4kg). Eu m-am hotarat, de fapt, la doua baterii de 12V-10AH (vezi, de exemplu, http://www.tnrbatteries.com/popsb12v12.html), in loc de una de 12AH. Sunt si mai mici (incap chiar in buzunarul cu care e prevazuta barca din constructie) si-mi ofera, impreuna, o autonomie de cel putin 90min. Incarcator sper sa gasesc in RO, ca sa nu mai umblu cu transformatorul 220->110 dupa mine. Trebuie unul de 12V si cel putin 500mA ca sa-ncarce bateria in cel mult o zi. Preferabil unui mai scump, care dupa ce o incarca, o mentine incarcata la curent scazut. Bateriile astea-s sensibile si se pot strica usor (prin sulfatie) daca nu-s incarcate si descarcate intelept.
Dezavantajul (depinde de ce vrei de la motor) e ca la viteza maxima nu te duce mai repede decat mersul normal pe jos (putin sub jumatate din viteza pe care o vezi in video mai sus)! Deci trebuie sa stii asta! De asemenea, se pare ca daca barca e mai mare de 2.8m, motorul asta nu-i recomandat deloc.
Vezi ca exista si motoare de 18lb (chiar Sevylor face unul), asta te duce la viteza de mers rapid.

Ma rog, sper sa te ajute ce-am aflat si eu.

Cracus
utilizator constant
utilizator constant

putere motor!

Mesaj de Cracus » 17 Ian 2010, 16:05

pt lac vreau un motor care sa duca bine 2 persoane in barca si toate chestiile de pescuit.oscilez intre 30lbs si 34lbs!?

aditud
senior
senior

Re: putere motor!

Mesaj de aditud » 17 Ian 2010, 17:19

Cracus scrie:pt lac vreau un motor care sa duca bine 2 persoane in barca si toate chestiile de pescuit.oscilez intre 30lbs si 34lbs!?
Cum ziceam mai sus, depinde de ce barca e vorba. Am inteles, de fapt, ca pescaDORU ar vrea sa foloseasca motorul si pe o barca din fibra. Daca o mai si incarci cu doua persoane si nu mai stiu ce echipament, atunci motoarele de sub 24lb devin total ineficiente. Plus ca, pe o barca din fibra, greutatea bateriei nu mai e o problema.

Scrie răspuns