Help Me!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Vectrex94
senior
senior

Help Me!!

Mesaj de Vectrex94 » 24 Aug 2005, 00:29

Am un necaz mare.Acum vreo luna am mers la pescuit cu 3 prieteni.Eu am dus batul meu (Balzer Diabolo II 2.40 , 3-25gr),si un bat la fund. Spre dimineata cand a inceput sa se lumineze,am trecut la Echiparea 'diavolului', dar...am constatat cu mare durere ca varful s-a rupt. :cry: Nu stiu cum s-a rupt,o fi calcat cineva pe ea,s-o fi lovit undeva...habar n-am.
Daca poate cineva sa-mi zica unde as putea sa gasesc varf pentru batul meu,as fi foarte recunoscator.Tin mult la acest bat si nu as vrea sa tin acolo in colt.

Multumesc...

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 24 Aug 2005, 06:14

salut
incearca sa vorbesti cu cei de la magazibul de unde l-ai cumparat si vezi daca te pot ajuta daca nu din cate stiu eu toate betele Balzer vin din Bucuresti de la firma Finesse (nu tin exact minte cum se scrie dar asa ceva este)
in cea ce priveste batul nu fi suparat ca si mie mi s-a rupt acelas bat
salut si sper sa poti sati rezolvi batul

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 24 Aug 2005, 09:59

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 24 Aug 2005, 11:17

Mdah..... Finess...cam subtire.

Magazinul e cam pe duca.
Am vb cu cineva care a lucrat acolo si mi-a spus ca nu e nici o sansa sa fie schimbat varful si practica locului era sa fie "carpit". Ar trebui totusi sa incerci, daca ai cumparat batul de la ei. suna la (021)230.69.05 si vezi ce rezolvi. Daca ai cumparat de la ei, si refuza sa ti-l schimbe in termenul de garantie, trimite sesizare la Oficiul pt Protectia Consumatorului. Nu e sigur ca o sa ii sanctioneze, dar cu siguranta o sa ii coste mai mult decat batul tau :twisted: .

Oricum,am inteles ca batul facea cam 1,3- 1,5 mil de nou. Corect?

Daca nu te inscrii in cele de mai sus, si ti s-au rupt doar 10-15 cm din varf, incearca sa repozitionezi inelele de pe segmentul din varf. La asta eu nu te pot ajuta, ca nu ma pricep cam deloc.

Daca s-a rupt de la imbinare - la revedere sau compromisul va fi prea mare.
Asa mi s-a intamplat cu un bat Silstar. S-a rupt la o partida la Bezid si l-am facut cadou paznicului de la cabana. 3 luni mai tarziu dadea mandru-nevoie mare de batul lui. facuse un manson peste zona rupta din o bucata de la o telescopica si inca (parca) o bucata de teava, lipite cu poxipol, or something....

Cam asta.....

Apropos, ce se mai intampla pe la Bezid?
near the beer

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 24 Aug 2005, 13:27

Pai s-au rupt vreo 10-15 cm,da cam asa.Un prieten a zis ca incearca sa-l faca,dar cand am auzit ca Super Glue si Poxipol,n-am dat prea mare incredere.
Am vorbit cu persoana de la care am cumparat si a zis ca vorbeste cu seful ca oricum tre sa aduca marfa de la Bucuresti.Ei,nu au 'aia' de la Bucuresti asa ceva,asa ca mai cauta,ca multi au cerut varfuri de undite.
Costica,nu stiu cum ce este la Bezid ca nu umblu acolo deloc. Am fost acolo de 2 ori la pescuit,atata tot. Umblu pe rauri,pe Mures,nu ma dau in vant dupa lacuri. Totusi,e bogat in salau,poate ca odata prind gustul si ma aventurez acolo pt o partida,doua.
Revenind la undita:daca (Doamne fereste) nu gasesc varf, imi poate da cineva un sfat cam cum ar trebui reparat,lipit? As fi foarte recunoscator.

Multumesc.....

alec
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alec » 24 Aug 2005, 15:50

daca ruptura e "in lung" la capatul segmentului s-ar putea "matisa".
Infasurata ata de matase spira langa spira si apoi legatura inatrita cu vopsea sau chiar lac de unghii. Eu am un batz telescopic cormoran cu care am pescuit fara probleme reparat asa. depinde insa de cum arata ruptura.
succes!

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 24 Aug 2005, 16:35

Pai io zic sa incerci la magazinul de unde l-ai luat, betele Balzer au 3 ani garantie, sau cel putin asa scrie pe ele. In Deva este un magazin unde proprietarul aduce marfa direct din Germania, de la Balzer, si mie mi-a schimbat in garantie segmentul rupt (tot un Diabolo, da mai puternic). Deci cei de la magazinul de unde l-ai luat ar trebui sa stie de unde se aprovizioneaza cu marfa Balzer si teoretic ar trebui sa ti-l schimbe, sau cel putin sa te puna in legatura cu importatorul care probabil, cum au mai zis altii, e firma finesse din Bucuresti.

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 24 Aug 2005, 20:26

salut
intreaba pe cineva care aduce marfa din ungaria(pe cineva de la vreun magazin de pescuit sau daca ai vreo cunostinta in domeniu) caci acolo este bazer si cei de acolo te-ar putea ajuta sigur
in cea ce priveste reparatul: cumpara un spit care sa semene cat mai mult cu actiunea varfului tau si introdul in elementul din care ti s-a rupt spitul(balterul diablo are spitul gol si intaritura de kevlar pe dinafara) dupa ce a oesit spitul pe care lai introdus prin elementul rupt tai din el cat ti sa rupt iar in interior sa ramana aprox pana la inelul urmator(poryiunea acea fiind deja matisata si intarita din legatura inelului respectiv)
inainte de al fixa definitiv sa ai grija sa nu se miste capatul respectiv in interiorul elementului rupt si cand esti gata pune pe spitul pe care l-ai introdus ff putin super glue sau poxipol(pt o fixare mai buna) si trage de el(de capatul care a iesit afara, cei 10-15 cm care ti s-au rupt) putin pt a fi si mai sigur
sper sa iasa bine, o singura priblema va fii cea legata de actiune varfului dar atat se poate tinand cont ca ai "recuperat" batul
salut

Scrie răspuns