Grub/jig pentru bibani

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Re: Grub/jig pentru bibani

Mesaj de KiD Vicious » 16 Dec 2012, 13:56

Bibanii nu cred sa aiba mai mult de 20 cm iar apa este curata si nu depaseste 1.5m.
Nu asteptam sa primesc atatea raspunsuri intr-un timp asa scurt!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri !

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 16 Dec 2012, 14:26

Zic eu ca jiguri de 3 - 4 gr ( asta daca dai cu fir subtire - textil de 4 - 6 lb sau mono de o,12 - 0,14 ), ace intre nr. 6 si nr. 1,
gruburi sau shaduri intre 2,5 - 5 cm ( vezi ca Mann's -urile bat foarte bine la marimi mici). Si ca sa o zicem pana la capat, iti trebuie si o lanseta capabila sa arunce asa greutati mici ( eventual un UL ) si o mulineta de marimea 1000 (maxim 1500).
Nici nu iti dai seama cate probleme ai, saracu de tine ! Sarbatori fericite !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

topwater2
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de topwater2 » 21 Dec 2012, 20:18

Nu sunt un profesionist, dar din cate am vazut nu e mare filosofie la biban.
Am gasit un bazin cu foarte mult biban, foarte usor de localizat.
Tragea in disperare, ma plictiseam si am cautat 2 ore o naluca pe care sa o refuze. Am incercat naluci de 2-10 cm, jiguri cu carlige marimea 6 - 3/0. Bass assasin, Fox, savage gear, bbb, mr twister... Tot

Nu am gasit NICI O NALUCA pe care sa o refuze.

Merita sa iti bati capul cu scule si naluci la salau, pastrav, clean poate si la stiuca dar la biban 98 la suta e localizarea si 1 la suta e enervarea lui. Restul e science.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 21 Dec 2012, 21:43

@topwater2

la fel ca si restul rapitorilor si bibanul, peste prost, gurmand etc etc poate avea niste perioade cand iti garantez ca sunt lejer 2-300bibani pe loc si nu se uita unul la guma... de altfel in acelasi loc prindeam bibani cu gume de 8-10cm, jiguri de 14grame pe 4/0... filosofia e sa-i prinzi in foame... ca orice alt rapitor de altfel :)

@KiD Vicious

Cel mai bine in conditiile prezentate de tine am prins biban cu mono de 0,14-0,16, jig de 2grame (de preferat ar fi sa-i tai acel contraspin din plumb deoarece gumele mici se zdrelesc destul de repede din cauza lui), si gruburi/shaduri albe, alb cu glitter, verde glitter, rosu glitter, negru glitter rosu si motor oil... daca nu pofteste la una din astea si el e prezent acolo trebuie incercate alte mizerii gen muste, streamere etc sper ca ti-am fost de folos :)

Scrie răspuns