Grafit SCII

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 24 Noi 2011, 10:53

am si ULX de 1.8 dar mai mult mi-a placut blanku de premier :D
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 24 Noi 2011, 10:54

cred ca ulx-u e mai potrivit la voblere si table.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 24 Noi 2011, 10:55

nush cum ii al tau de 2.4 da al meu de 1.8 sa sti ca ii destul de nervos 8)

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 24 Noi 2011, 10:58

orikum pt biban care are gura destul de moale nu as folosi un blank ft rapid . cum au mai zis pe aici un fir bun si subtire care sa transmita informatia cat mai bine la blank te v-a ajuta ft mult :)

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 24 Noi 2011, 10:58

a mea e mare si bleaga. :)))
e ceva intre moderate si moderate-fast
la clean rupe. merge bine si la pastrav de lac. am dat cu el si dupa marle. ;)

Ungureanu Ovidiu
utilizator constant
utilizator constant

Re: Grafit SCII

Mesaj de Ungureanu Ovidiu » 24 Noi 2011, 19:15

Spring scrie:O sa-mi aduca mos craciun o lanseta ML si inca nu i-am spus de care.
Vreau o lanseta fast pentru plastice moi la biban.
Am pus ochii pe un st croix Eyecon.
As dori sa stiu cat de sensibile sunt blankurile SCII? cei care aveti mojo bass sau premier ma puteti ajuta cu un sfat?
Eu am un ULX de 2.4 cu care am incercat jiguri de 5 g si pe balta la 4 m adancime nu prea simt cand se aseaza jigul pe fund si nu am simtit nici muscatura. Cauza e ca lanseta e una progresiva si de asta m-am hotarat sa imi iau o lanseta fast.
Ma intereseaza SCII pentru ca nu as investi mai mult intr-o lanseta pentru clean sau biban.
Se simte bine structura si muscaturile in lanseta sau trebuie sa maresc standardul?
Ma tenteaza si avidul dar nu as vrea sa ajung acolo cu pretul plus ca am o fixatie pentru split-grip.
Mentionez ca nu doresc chiar sa simt cand stranuta pestele langa naluca dar macar sa simt cand musca sau cand dau de o piatra.
Cred ca o lanseta fast m-ar ajuta si la inteparea cleanului cand folosesc fir mai elastic si mai matasos deoarece am observat ca atunci cand cleanul ataca lateral voblerul si nu prinde bine ancora cu ulx-ul am rateu daca e distanta mare de fir. Aici ar putea fi de vina si reflexele mele de ardelean.:))
Va rog sa ma ajutati cu pareri si recomandari.
Sal,

Am un SCIII ML si sincer nu as da cu asa ceva la biban, aia este o lanseta care poate imblanzi pesti de talie respectabila, la biban cu mai mult de 5gr nu cred ca vei da tinand cont de gumele mici folosite la asa ceva si lipsa portantei datorita volumului mic al gumei (asta in caz ca dai pe apa curgatoare)
Pentru biban mi-am achizitionat un blank SCII UL de 6' 1pc. care urmeaza sa-l asamblez cu restul componentelor in iarna asta, nu vad nevoia a unei lansete mai puternice decat o lanseta catalogata Light si un fir mai rezistent de 5LB ptr pescuitul bibanului, este adevarat ca in cautarea bibanului pot aparea si alte surprize.. dar asa este la pescuit, nu are sens sa ne echipam cu ceva mai heavy doar ca sa fim siguri ca in caz de ne intra monstrul visurilor sa nu-l scapam.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 24 Noi 2011, 20:33

mersi de sfat. inteleg conceptul de pescuit dedicat dar m-am gandit ca batul asta o sa fie intrarea pentru salau. la bibi imi fac scoala de plastice moi. :)
vreau sa incerc si carolina, dropshot, etc. sa simt cum sta treaba. 8)

Ungureanu Ovidiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ungureanu Ovidiu » 24 Noi 2011, 20:54

Spring scrie:mersi de sfat. inteleg conceptul de pescuit dedicat dar m-am gandit ca batul asta o sa fie intrarea pentru salau. la bibi imi fac scoala de plastice moi. :)
vreau sa incerc si carolina, dropshot, etc. sa simt cum sta treaba. 8)
-daca vrei sa-ti faci intrarea spre salau.. ia-ti direct un bat de putere M si ia-ti de prima data un bat bun astel economisesti mai mult decat sa tot schimbi bete.. am trecut prin asta si mai multe economi faceam daca imi luam din prima batul ce mi l-am dorit de la bun inceput.

Scrie răspuns