GERMINA

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Unchiu Stiuc :-)
junior
junior

GERMINA

Mesaj de Unchiu Stiuc :-) » 09 Feb 2008, 03:57

salutare..se mai fabrica bete germina pe undeva?se mai pot gasi pe piata romaneasca? daca cineva ma poate ajuta as ramane foarte indatorat...multumesc :roll: [/b]

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 18 Feb 2008, 23:29

Cred ca eugen te poate ajuta...eugen, ai legatura! Amin :lol:
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

gyly
junior
junior

Mesaj de gyly » 18 Feb 2008, 23:38

:lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Feb 2008, 00:10

Aici nu se vinde decat JDM!!! :twisted:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 19 Feb 2008, 10:00

:) :lol:

marfa rara de calitate nu se mai da. dovada ca nici la obor nu-s usor de gasit. aia e, ghinion.

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 19 Feb 2008, 11:27

am si eu una , in stare f buna. dar n-o dau !!. e prima mea lanseta: am cumparat-o in 1986 cu banii de la urat :D

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Feb 2008, 12:17

Salve,
Eu mai am o Germina de prin 1983, de 1,8 m, arunca pana la 15 grame, e verde, are inele din alea de metal fara nimic altceva dar neruginite, manerul e din plastic nu din lemn de pluta si materialul e fibra de sticla plina. Culmea e ca e o varga solida, am prins cu ea de la biban si pastrav la lingura pana la crap de 1,5 kg si a rezistat. O sa ii schim zilele astea inelele, sa incerc sa pun unele chinezesti cu ceramica pe interior. Dezavantajul fata de o lanseta de fibra goala in interior sau un carbon compozit e ca pare mai grea si mai rigida, la rapitor cu naluci tinde sa oboseasca nitel mana.
De ce zici ca nu gasesti lansete Germina? Am vazut si la Obor acum cativa ani , vandute de pensionari saraci f ieftin, parca era vreo 30-50 lei una de 2m. Oare ma insel?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 19 Feb 2008, 12:39

Si eu am una de 2 m cred ca are putere de aruncare de 1 tona.
Eu am vazut scos un somn de 8 kile cu una asemanatoare. E prima mea lanseta grea si urata dar din fibra plina cu un o varga de otel inauntru.
Ce mai un adevarat mostru mai repede ii rupeai inele de pe ea decat sa rupi batul in sine.
Prima iubire am pensionat-o dupa ce am reconditionat-o. A meritat saracuta dupa vreo 20 de ani de serviciu. Sa vedem daca Shimano sau St.Croix prind o asemenea varsta in serviciu.
the angler is catching xxx, not by the lure

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 19 Feb 2008, 12:39

@fario,

nu te inseli, doar ca pe alea le-am cumparat eu! :D

@gene,

inseamna se faceau bani frumosi la voi din plugusor. noua ne dadeau covrigi si mere :roll: basca mai si munceam aiurea la impletit de bici si alte pocnitori. ragateni, deh, lipsa de respect pt traditii si cele sfinte. pe undeva-i normal ca am ajuns sa uitam de unde-am plecat. :D

in curand o sa dam toti cu JDM, "pentru placerea pescuitului si eficienta la intepare". cand prindem baboiul, vom folosiu obligatoriu bogagrip, pentru a nu indeparta mucusul protector. de preferinta, modele cu cantar electronic incorporat, pe care scrie "Rapala - sau alta marca - supports catch & release". iar vestele de pescuit se vor vinde toate cu pensa si degorjor la purtator, ca sa aiba omu’ cu ce scoate carligul, fara a afecta gingiile pestelui rapitor.

singurul lucru care se incapataneaza sa reziste din timpuri ancestrale in arsenalul pescarusului modern pare a fi sacul de rafie. sunt curios ce-or folosi niponii, niste mari sportivi prin excelenta.

pentru cine nu stie, ei au inventat ciorba de aripioare de rechin, cu aruncarea rechinului propriu-zis inapoi in balta, oferind astfel bancurilor de pesti prada sansa de a se razbuna. :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 19 Feb 2008, 12:50

daca rezista la drill cu crap de 1,5kg...pai lanseta aia este buna si pentru tonii de pacific aia de se fac de 300-500kg... pai voi stiti ce face un crapalau de 1,5kg? face prapaaaad!!! praaaapaaad!!!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns