Gamakatsu Zexxer 2,4 15-80gr

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 23 Noi 2010, 10:25

pulsul bre, nu kakamatsu ala :lol: si stai linistit ca la 40g nici nu se-ndoaie :D ce legend elite-uri, ce aviduri, ce japoneze, ce uaild rivere, alea-s pt fetitze :lol: :lol:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Noi 2010, 10:29

multi mi l-au recomandat ... si greu l-am mai gasit (ultimul bat ... gasit pe la mim) .... Pare un bat perfect ptr dunare.... si la capitolul sensitivitate.... deja de la 28 de gr in sus, nu se mai pune problema
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Noi 2010, 11:08

2.4m Dunare? cam nasol :lol: :lol: :lol:

lanseta e buna, desi senzitivitatea nu e chiar comparabila cu lansetele de "fetite" mai sus mentionate ... am pescuit cu aceasta lanseta (actiune mai mica) si am avut ocazia sa o compar cu altele pe balta...sunt ceva diferente dar per total i-as da un rating bun

acum pe rau cred ca pestii ataca mai hotarat decat pe balta :wink:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Noi 2010, 11:10

Pe balta .. nici nu m-am gandit sa dau cu pulse-ul... am alta "fetita".
Dc zici ca e nasol cu un 2,40 pe Dunare ? :? .... nu sunt de aceeasi parere :D
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Noi 2010, 11:14

P.S. e bine sa se indoaie putin lanseta pe varf , o sa constati asta daca o sa ai atacuri "pe ridicare" insa la un par sansele sa se intample asta sunt mai rare, si inteparea devine mai dificila pentru ca pestele nu se "lasa" pe naluca

pentru o prezentare mai naturala putina indoire nu strica :wink: altfel daca tragi o basina se misca si tuisteru pe fund :lol: :lol: :lol:

P.P.S. (pentru ca ai rsp deja) am avut ocazia sa pescui la Cazane si am gasit salaii pe o intinsura pescuind cu jig de 7-10 gr pe capat de lanseu (50-60 m) inteparea cu o lanseta scurta ar fi fi fost mai dificila,,,la fel si lanseurile care erau si ajutate nu numai de lungime dar si de flexibilitatea pe varf

acum tu sti in ce conditii pescui, dar eu am prins la Cazane si cu 5 gr lansat in 15 m :lol: :lol: :lol: (si nu unul, mai multi) ... daca lansai 30 - 40 de m pe zona aia puteai deja sa dai linistit cu 20-30 gr

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 23 Noi 2010, 11:18

Am Berkley Pulse 15-50 2.40 si varianta 2.20, pentru mine e perfecta in pescuitul pe Dunare din barca.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Noi 2010, 11:24

pikeman, ceva imi spune ca cine isi ia berkley pulse nu pescuieste cu 5-20g ;)
eu am batul ala..si desi are doar 2.4m nu pescuiesc cu el cu jiguri mai usoare de 20g.. cam de la 20g la 80g... pentru asta l-am luat..pentru gramaje grele.
daca Nemernic si l-a luat pentru gramaje grele ii va fi util...daca se duce la Cazane si da cu 10g... atunci cred ca nu si-a ales bine batul...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Noi 2010, 11:30

ptr 5-18 gr am Elite-ul... am si zis mai sus ca am o "fetita" ...
Pulse-ul l-am luat doar ptr dunare sa pot arunca linistit cu 30-50 gr

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 23 Noi 2010, 12:28

Nu stiu bre' cum faceti voi si ce faceti, eu am dat cu batul asta pana acum cu jiguri intre 8g si 28g si pot jura ca era mai ager decat elite-ul (nu al meu), pescuite in paralel de mine (posibil sa fi fost din cauza firului, al meu spiderwire ultracast de 10lb, al lui de 15 PP). Ok sunt de acord ca un pic de moliciune pe varf ajuta, insa nu intotdeauna. Sunt de parere ca un bat mai tare pe varf transmite mai multa informatie decat unu mai putin tare, iar chestia cu senzitivitatea e subiectiva, nimeni niciodata nu o sa poata masura gradul de senzitivitate al unui bat. E mai mult o chestie de feeling care difera de la pescar la pescar. Unuia ii pica bine un bat in mana, altuia i se pare ca e coada de matura. Iar ca sa dai 10-12-30 de milioane pe un bat pt un mic "subiectiv" plus de senzitivitate, nu se merita. Si cand te gandesti cate accidente se intampla pe balta, parca versi mai putine lacrimi pt un bat de 3-4-5 mil decat pt unu pe care ai dat un salariu. Oricum concluzia e ca pt Dunare nu prea ai ce gasi mai bun la pretul asta cu inele fuji si un blanc foarte gros in carne cum numai la Loomis gasesti. Discutia poate continua la infinit.
PS: in zilele bune prinzi la fel cu orice bat fie el Europa sau Japan.
PPS: cred ca ar trebui sa va axati mai mult pe senzitivitatea firului care dpmdv conteaza cel putin la fel de mult ca cea a batului.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Noi 2010, 12:50

Cu ultracastul de 10 lbs dau si eu.... transmite foarte bine. Un minus la el ar fi rezistenta la abraziune :?

Scrie răspuns