gadget

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

gabor
senior
senior

gadget

Mesaj de gabor » 29 Iun 2004, 15:50

incerc un topic nou, despre "gadget-uri" si incep cu un vobler - megabait charlie:

Imagine

il am de ceva timp, primit de la mos craciun, dar pana acum 2 saptamani nu l-am incercat.
am citit mai multe prezentari pe net si se spune ce natural e, ca e o combinatie intre un vobler si un shad, ca are bile, etc, dar ce mi se pare incredibil e cum se invarte.
daca e corect ca rapitorii ataca pestii ce dau semne de slabiciune atunci e excelent.
la orice zvacnire se balanseaza, cand lateral cand inainte/inapoi, se da peste cap, face stanga'n'prejur

http://www.pacemarine.com/newpace/pacem ... ameset.htm

p.s. de 2 saptamani si mai mult n-am prins nimic
Ultima oară modificat 30 Iun 2004, 08:09 de către gabor, modificat 1 dată în total.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Iun 2004, 16:49

nu pricep, vrei sa discutam despre gadget-uri inutile?

mie imi place cum arata chestia aia din pozna ta. nu am avut nimic de la megabait, dar din cate stiu e un brand de prestigiu. daca are pana in 8cm chestia aia, cred ca poate prinde pastrav de lac. si daca are intre 8 si 15cm, ar trebui sa mearga si la stiuca.

eu zic asa, daca te nemultumeste, e pacat sa te stresezi. mai bine da-l si tu cadou mai departe. de exemplu mie. :)

respect!

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 30 Iun 2004, 08:09

nu prea stiu de ce am pus titlul asta. o sa incerc sa-l schimb.
poate fi interpretat de genul "marfa rara" sau "se poate si fara".

discutia vroiam sa fie despre unelte de pescuit care exceleaza in ceva. voblerul acesta a fost o surpriza si vroiam sa aflu si de alte naluci surpriza.
apropo, a pescuit cineva cu salmo slider?

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 01 Iul 2004, 08:40

Din ce povestesti tu despre miscarile pe care le face "chestia" aia, seamana mai mult cu un fel de "break-dance" decit cu miscarile pe care le face un pestisor ranit sau in panica. Poate n-ai nimerit tu combinatia potrivita de viteza de recuperare si miscari din virful lansetei. Din ce am citit pe link-ul trimis de tine, pare sa fie o scula pentru pesti seriosi daca cel mai mic are 9 cm lungime. Dar pattern-urile coloristice ma duc cu gindul mai mult spre steelhead sau somon decit spre stiuci sau salai.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Iul 2004, 19:41

Intr-adevar,arata bine,are si bile,dar pestisor ranit care sa se invarta,sa se dea peste cap si stanga-nprejur,nu am auzit.Fa-l cadou,cat timp arata bine,zici ca-i nou :lol: Poate primesti in schimb cadou,un vobler,cine stie.
Toate cele bune!

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 02 Iul 2004, 08:51

eu inca mai sper. oricum am boala pe gadgeturi. am si un super shad rap ca in avatarul lui wavedancer. de asta ce ziceti.

oricum pesti care sa se intoarca cu burta in sus sau spre inapoi am mai vazut.
apropo poate ar fi interesant un vobler care sa pluteasca cu burta in sus si la recuperare sa se rasuceasca inapoi. nu cred ca e imposibil de facut. eventual cu un motoras care sa-i imprime niste miscari spasmotice din cand in cand.

glumesc, dar asta da gadget!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 02 Iul 2004, 09:17

Nu cred ca as putea numi SSR-ul "gadget". Probabil e cel mai de succes model scos de Rapala pentru apele noastre. Stiu locuri in care SSR-ul a facut "istorie" prin numarul si marimea capturilor, "surclasind" orice alta naluca.

Cit despre voblerul cu motoras, asta da GADGET!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Iul 2004, 11:58

pai deja exista un vobler cu baterii, scoate nu stiu ce zgomote si vibratii cand activezi sistemul. o sa caut link-ul sa va dau site-ul, daca-l mai gasesc.

dupa parerea mea, decat sa te dotezi cu niste gadget-uri care de care mai performante si mai studiate, mai bine te apuci din nou sa dai cu live bait. lolz.

mie mi se pare mai interesant parcursul invers, adica sa prinzi cu ceva cat mai lipsit de fitze si care poate fi condus cat mai fantezist.

aseara am fost la o partida scurta de bibani cu amicul meu si tocmai discutam pe faza asta, observand amandoi ca ne-au ruginit ancorele la voblere de cand nu ne-am uitat la ele. anul trecut n-as fi mers nicaieri fara voblerele mele dady, sau fara reaction baits. acum tind sa caut chestii care sa capete viata doar in functie de miscare, nu doar la simpla recuperare. cred ca-mi place sa ma complic. lolz

aseara am mers de fapt sa testez doua oscilante abia cumparate, am prins doar la alea, culmea. asta pana cand amicul meu a reusit printr-un lanseu de mare maiestrie sa le piarda simultan pe amandoua, adica pe cea pe care i-o dadusem s-o testeze si pe cea pe care o aveam eu, agatandu-mi liderul si rupand ambele firele deodata. :)

respect!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 02 Iul 2004, 12:55

"Meserias" prietenul asta al tau Eugene! De curiozitate, cit i-a luat sa se usuce? :lol:

Daca vrei chestii simple, care se misca numai conduse de tine, incearca crank-uri "walking dog". Ar trebui sa mearga bine la avat pe vremea asta. Daca dai "lovitura' si prinzi avatul fa citeva poze muscind din el. :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Iul 2004, 16:34

lolz. amicul meu si-a reparat greseala, mi-a luat altele la fel.

wtd-urile sunt greu de reperat. o sa-mi iau de afara, imediat dupa ce-o sa-mi cumpar sonar. in ordinea prioritatilor, ce vrei....:)

Scrie răspuns