ce forma de cap de jig folositi la salau, in functie de ce le alegeti?
cand merge erie, footbal de ex. ?
vreau sa dau prima data la salau cu gume, pe o balta cu adancimea medie de 1,6m, fund malos, plina de strapazan.
Forma capului de jig pt. salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
Sabotul e preferatul meu cand dau pe curent, bila pe lacuri sau zone cu curent foarte slab. ambele sunt bune, insa nu exista zi sa fie ambele la fel de bune, exemplu azi am dat pe sabot, eu 4 pesti iar cei 3 amici care m-au insotit au dat pe bila=>0 care sa fie concluzia? naluci am avut si eu si ei aceleasi modele, iar parerea mea e ca sabotul a facut dieferenta. Sabotul probabil ca se afunda mai greu in namol insa daca vrei salau nu are rost sa insisti prea mult in astfel de zone. Cu jig footbal nu am dat, si nu am sa dau atata timp cat cele 2 imi satisfac cerintele. Mai important e felul cum jigul cade pe substrat deci greutate in raport cu marimea nalucii, bataia ei, forma, curent, adancime, grosimea textilului. Pt 1.6m sincer as da cu 5g iar la greutatea aia ma indoiesc ca jigul sa se afunde prea mult in mal. Sper ca am fost de ajutor.
- stefanflorin
- veteran
Dai cu bila si nu-i bai, strapi sa fie-n garla ca intra ei si asa. Apropos jigurile pe care le gasiti in comert 90% nu au gramajul care este precizat, sunt sub greutatea aia tinand cont ca si carligul cantareste ceva. Incerci cu un fir mai subtire (ceva 0.10) si sigur nu grohaie daca dai cu 3.5g si o naluca ceva mai hidrodinamica gen slider, grub sau ceva gen bass assasin si e valabila si reciproca : fir mai gros shad cu bataie mai larga gen kopyto, gramaj mai mare (7g) si tot cam acolo ajungi.
PS: lasa plumbul cat mai pur, o sa cada mult mai bine.
PS: lasa plumbul cat mai pur, o sa cada mult mai bine.