Fluorocarbon

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ONAMIHS
veteran
veteran

Fluorocarbon

Mesaj de ONAMIHS » 26 Ian 2013, 17:15

Vreau sa folosesc Fluorocarbon pe mulinetele de baitcasting si nu stiu ce sa iau,recomandari?
Mentionez ca pescuiesc predominant la stiuca.

Multumesc!

draqdevil
veteran
veteran

Re: Fluorocarbon

Mesaj de draqdevil » 26 Ian 2013, 23:53

Am citit numai reviewuri negative in legatura cu FC si baitcastingul...Face peruci usor,ingreuneaza tamburul excesiv....

ONAMIHS
veteran
veteran

Mesaj de ONAMIHS » 27 Ian 2013, 12:40

draqdevil scrie:Am citit numai reviewuri negative in legatura cu FC si baitcastingul...Face peruci usor,ingreuneaza tamburul excesiv....
Asa stiu si eu dar totusi as incerca urmatorul fir,nu e scump si nu ar fi mare pierdere daca dupa prima pescuiala l-as arunca :))

http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 19393.html

Il foloseste cineva?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 27 Ian 2013, 12:47

dar pana la urma, care este motivul pentru care ai folosi FC-ul ca linie principala?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ONAMIHS
veteran
veteran

Mesaj de ONAMIHS » 27 Ian 2013, 13:00

In primul rand pescuiesc pe o apa limpede.Nu de putine ori am observat ca stiuca urmarea voblerul dar nu ataca,iar cand schimbam textilul cu mono transparent atacurile incepeau sa apara.La fel si in cazul salaului.

In al doilea rand locul unde pescuiesc are multa agatatura,pietre,bolovani iar textilul nu e cel mai indicat,ma gandesc ca FC ar fi ok in astfel de cazuri.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 27 Ian 2013, 13:05

Si si atunci de ce nu textil plus leader fluorocarbon mai lung??

Nu-mi place florocarbonul pe mulinete nici la cast nici la spin, are prea multa memorie. Il folosesc doar ca leader. Inca nu am gasit un fluorocarbon care sa fie moale si ok, doar mono fluorocarbon coated care sunt ok de folosit pe mulinete.
Imagine

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 27 Ian 2013, 13:25

ONAMIHS scrie:In primul rand pescuiesc pe o apa limpede.Nu de putine ori am observat ca stiuca urmarea voblerul dar nu ataca,iar cand schimbam textilul cu mono transparent atacurile incepeau sa apara.La fel si in cazul salaului.

In al doilea rand locul unde pescuiesc are multa agatatura,pietre,bolovani iar textilul nu e cel mai indicat,ma gandesc ca FC ar fi ok in astfel de cazuri.
totul se poate rezolva cu fir textil plus inaintas FC de lungimea pe care o consideri tu necesara ... eu folosesc de vreun metru jumate dar il poti face si de 30 de cm sau 3 metri daca vrei :wink:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ONAMIHS
veteran
veteran

Mesaj de ONAMIHS » 27 Ian 2013, 15:13

Totusi textilul nu e chiar ok la pescuitul stiucii datorita elongatiei mici,si ma gandeam ca FC e un compromis intre textil si mono.

In plus FC are si alte avantaje:rezistenţa la abraziune,elongaţia mai mica decat la mono,gradul de vizibilitate în apă este foarte mic,este scufundător fata de textil care pluteste.

Dar si dezavantaje:memoria foarte mare,diametru mare in comparatie cu textilul,greutate proprie mare.

As dori parerea cuiva care chiar foloseste FC pe mulinete de baitcasting.

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 27 Ian 2013, 17:15

foloseste mono cu flouro couted.. de la pike nustiu ce.. e ieftin si ok
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 28 Ian 2013, 13:06

Inca nu am mai auzit de struna din fluorocarbon :lol:

Si cat de misto sunt...pacat ca n-ai folosit http://www.wsbteam.com/do-it-yourself/strune-de-stiuca/ si oamenii prind stiuci nu marlitze :!:

Scrie răspuns