Fluorocarbon si Popere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
stroemihai
utilizator nou
utilizator nou

Fluorocarbon si Popere

Mesaj de stroemihai » 27 Sep 2006, 08:24

Salut,
Am si eu 2 intrebari:
1.Este adevarat ca firul fluo este practic invizibil in apa pentru peste? Firul textil este mai bun decat monofilamentul atunci cand pescuim la rapitor(stiuca, salau, biban)?
2.La pescuitul cu popere...ce fel de fir trebuie folosit?Merge orice fir mono sau este un fir special ce nu lasa urme pe suprafata apei?
De fapt au cam fost 3 intrebari, sper sa fie cineva acolo sa ma ajute cu niste raspunsuri.
Fir intins

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: Fluorocarbon si Popere

Mesaj de andrei-ovidiu » 27 Sep 2006, 08:45

stroemihai scrie:Salut,
Am si eu 2 intrebari:
1.Este adevarat ca firul fluo este practic invizibil in apa pentru peste? Firul textil este mai bun decat monofilamentul atunci cand pescuim la rapitor(stiuca, salau, biban)?
2.La pescuitul cu popere...ce fel de fir trebuie folosit?Merge orice fir mono sau este un fir special ce nu lasa urme pe suprafata apei?
De fapt au cam fost 3 intrebari, sper sa fie cineva acolo sa ma ajute cu niste raspunsuri.
Fir intins

ia cu atentie fiecare sectiunea a Forumului si o sa gasesti raspunsurile la cele 3 intrebari! sunt zeci de subiecte despre asa ceva!

kip
junior
junior

Mesaj de kip » 27 Sep 2006, 08:48

Firul fluo este vizibil la suprafata si este un bun indiciu pentu a vedea unde se afla naluca su poperul. Eu folosesc un fir tiger de maximum 0.3 dar si un fir mai mic poate fi folosit. Se comport destul de bine : cand naluca se scufunda atunci vezi firul cum arata adancimea unde se afla naluca! Foarte important. Firul textil nu am cumparat imi depaseste bugetul dar daca vrei sa scoti un tractor din apa ai toate ºansele si nu iti mai faci probleme pentru eventualii monstri sau agaþatori.
ÃŽncerca pentru inceput un fluo si vezi cum se comporta . Cel mai important incerca si apoi ai sa vezi! Pestele stie tot iar tu trebuie sa inveti asta! Nimeni si nici un articol de specialitate nu are sa iti spuna mai multe decat experienta ta direct de pe apa! Succes

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Sep 2006, 09:44

fluororcarbonul este invizibil in apa, nu fluo
fluo este prescurtarea de la fluorescent in general

fluororcarbonul este de fapt un fir mai putin vizibil in apa, asta pentru ca are un indice de refractie a luminii aptopiat cu cel al apei

la poppere eu nu as da cu fluo, dar nici cu fluorocarbon neaparat
nu cred ca-ti trebuie fir fluo ca sa vezi un de popperul, pt. ca popperul balaceste apa pe suprafata apei si ultimul lucru pe care il poti spune este ca nu stii unde e :)

firul fluo se foloseste in general la pescuitul cu twistere
la twister trebuie sa urmaresti firul pentru a vedea detensionarea lui atunci cand twisterul atinge fundul, sau ca sa depistezi atacurile mai fine

textilul este mai rezistent pentru acelasi diametru, este rigid ( intepi mai bine ), si multa lume il prefera in general la salau stiuca somn

citeste articolele de pe site si cauta in forum, este o cantitate uriasa de informatie

Scrie răspuns