Flex coat light

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

boje
veteran
veteran

Flex coat light

Mesaj de boje » 26 Aug 2013, 10:46

Nu mi se mai intareste :D .... Flex coat-ul!
Dozat bine, pus cu seringi fara silicon, mestecat si 8 minute!
Dupa mai mult de 10 ore, desi este intarit, nu este definiv, adica la atingerea cu degetul raman urmele amprentelor.
Folosec rasina asta de catva ani buni si nu am mai patit asta.
Noroc ca nu am dat direct pe bat si am fost inspirat sa testez intai!
Ce gresesc acum?
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

MuskMd
veteran
veteran

Re: Flex coat light

Mesaj de MuskMd » 26 Aug 2013, 11:57

e vechi probabil . am patit la fel cu FC, TDM si Prokote , la cca 1-1.5 ani de la desfacerea flaconului . Si am fost suficient de puturos cat sa nu citesc daca au vro indicatie de termene de utilizare :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 26 Aug 2013, 12:55

E venit in Mai. Luat de pe Matagi.
Deschis prima data la sfarsitul lui Mai, adica de 3 luni. Am folosit putin atunci, pt o reparatie si nu au fost probleme. Nu m-am uitat pe flacon sa vad info despre termen de folosinta, dar nu cred ca asta e problema. A fost depozitat intr-o camera aerisita, fara AC intr-adevar, in care temperatura maxima ziua in aceste 3 luni cred ca a atins si 30 grade, dar nu mai mult.
Sa fie asta problema?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Aug 2013, 13:02

nu stiu ce sa zic . ar fi interesant de vazut o data de fabricatie ceva ....
eu am avut aduse mai demult prokote si tdm cam in aceeasi perioada. f faine. dar la cca 2 luni au dat rateuri ambele. adera, tine dar ramane usor lipicios si parca intra un pic unghia in rasina .... si a trebuit sa iau alte rasini acum .

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 26 Aug 2013, 13:03

Nu are termen de valabilitate, se poate folosi si dupa 10 ani. In caz ca se cristalizeaza doar o reincalzire necesita si e ca nou. Ce pateste in timp este doar ca se ingalbeneste in flacon dar care nu cauzeaza nici o problema in procesul de intarire.
Cel mai probabil, daca nu ai facut vre-o eroare, ca in incaperea in care se usca este o temperatura mai joasa fata de datele trecute cand nu ai avut acest fenomen...Deci daca stii ca l-ai dozat, amestecat si folosit corect o sa ai nevoie doar de un timp de uscare mai lunga. Daca nici dupa o saptamana nu este ok...atunci sigur ai gresit tu undeva.

Nu necesita un timp de amestecare de 8 minute...tot ce obtii prin asta, este un timp de lucru scurtat...care in cazul FlexCoat-ului si asa este relativ scurt fata de alte brand-uri.

Cateva grade in plus sau minus in incaperea de lucru( uscare) contaza foarte mult in procesul de intarire...deci daca esti 100% ca ai procedat corect la fiecare pas nu ai dece sa iti faci griji...se va intari pana la urma indiferent daca epoxi-ul este nou sau vechi de cativa ani. Dupa 10 ore nu e neaprat touch safe...dar un 24 de ore deja ar trebui sa te puna pe ganduri unde ai gresit ...cateodata este voba doar de o neglijenta aparent inofensiva dar.....:)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 26 Aug 2013, 13:23

Senzatia de lipicios poate sa iti dea si suprafata epoxiului uscat bine,fiind foarte neted ai impresia ca se lipeste cand treci degetul peste ea. Amprenta( nu imprimata ci pe suprafata) ramane pe el intodeauna pana nu a fost atins si este curat.
Unghia se poate introduce destul de mult timp in el ..chiar si dupa o saptamana, fiind vorba de epoxiuri cu elasticitate marit pentru a face fata curbarii lansetei fara sa crape. Dar imediat dupa ce a fost apasat cu unghia sau altceva,revine la pozitia initiala...ca un cauciuc. Asta dispare in timp mai indelungat dar nu inseamna ca este ceva in neregula cu el.

boje...daca l-ai folosit de ani buni nu era nevoie sa il testezi dupa 3 luni ;)...ci il foloseai linistit ;)
UlKustom Rods

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Aug 2013, 13:27

bre....eu inca am matisajele alea...si se fac acusi 2 luni :) .....

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 26 Aug 2013, 13:32

L-am testat fortat de imprejurari(norocu' meu), facand o experienta cu un butt cup, o aroganta :) , ca tot nu-mi venise blancul, dar acum mi-a venit si am treaba. :D
Nu este intarit bine crede-ma, e usor sa-mi dau seama :D . Chiar daca am ochelari, la atins cu mana ma pricep :D
Asa stiam si eu referitor la timpul de amestecare, mai ales ca niciodata nu am amestecat mai mult de 2 min si se usca tun in max 12 ore.
Primul test (am facut 2), cel amestecat putin, nici dupa 36 ore nu era uscat complet.
Al doilea test , amestecat 8 minute(dupa sfatul unei persoane cu foarte multa experienta) , dimineata la verificare(dupa 12 ore) tot nu se intarise , dar era clar mai bine decat primul.
O sa vad maine dimineata cum se prezinta dupa 36 ore si deasemenea o sa verific si primul test care va avea 60 ore.
Daca pun mai mult intaritor, ceva de genul 45% rasina-55% intaritor , credeti ca voi obtine ceva in plus?

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 26 Aug 2013, 13:36

Si eu am folosit FlexCoat ligth dupa un an jumate de la cumparare.Fiind mai rece locul de depozitare mi-a fost teama ca era cam gata,se cristalizase.La indicatiile lui Andrei Sava,l-am bagat cateva secunde la micro(sau pus pe calorifer) si a fost super ok.Mi-am facut treaba cu el si nu am avut probleme.Sper ca nici acum sa nu am, dupa ce au mai trecut cateva luni de atunci.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 26 Aug 2013, 13:43

S-au facut teste si de genul acesta( dozaje gresite intentionat) si s-au uscat pana la urma toate ...sooner or later...Dar in caz ca folosesti mai mult imtaritor o sa obtii doar un epoxi mai tare care se crapa mai repede in timp.
Unde lucrezi cu el? AC? Aceasi incapere ca si alta data? Alt anotimp? Temperatura?

In loc sa amesteci 8 minute mai bine il incalzesti putin sa fie mai fluid si mixarea este mai rapida si mai eficienta.
UlKustom Rods

Scrie răspuns